מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

מצוינות מחקרית ביום המדענית 2024

הישגיהן של תלמידות מחקר מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותלמידות תיכון מאזור הדרום בתחומי הטכנולוגיה, המדעים, ההנדסה והמתמטיקה צוינו באירועי יום המדענית 2024.

הישגיהן של תלמידות מחקר מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותלמידות תיכון מאזור הדרום בתחומי הטכנולוגיה, המדעים, ההנדסה והמתמטיקה צוינו באירועי יום המדענית 2024.

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ציינה ב-17 ביולי 2024 את יום המדענית, בסדרת אירועים שהתקיימו ביוזמת יועצת נשיא האוניברסיטה להוגנות מגדרית וסגן נשיא האוניברסיטה והדיקן למחקר ופיתוח. יום המדענית נועד לציין את הישגיהן של סטודנטיות לתארים מתקדמים ונערות העוסקות במחקר, מתוך רצון לעודד נשים ונערות נוספות ללימודים ומחקר במקצועות ה- STEM (מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה).

במסגרת האירוע הופנה זרקור על הישגיהן של תלמידות מחקר מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותלמידות תיכון מאזור הדרום בתחומים אלה. 

במהלך הכנס חולקו פרסי הצטיינות במחקר לתלמידות דוקטורט, והזוכות הן:

נטלי לנג, מביה"ס להנדסת חשמל ומחשבים, על מחקרה בנושא: "דחיסה ופרטיות בבינה מלכותית";

יובל צוקרמן, מהמחלקה לאקולוגיה מדברית ע"ש מרקו ולואיס מיטרני, שעבודתה המחקרית עסקה ב"דו קיום: חיות הבר ואנחנו";

קרינה אברמוב הרפז, מהמחלקה לכימיה, על עבודתה בנושא: "סימולציות מולקולאריות במחלת האלצהיימר";

והנא קוסובסקי לב, מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית, שמחקרה עוסק ב"ניתוח בהפעלה מרחוק - הרובוט ככלי מנתח".

ציון לשבח הוענק לנורית כהן אינגר מהמחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע, על מחקרה "מעבר לסטריאוטיפים: זיהוי הטיה מגדרית במודלי שפה גדולים".

נורית כהן אינגר מציגה את תעודת הפרס. לצידה פרופ' רז ילינק ופרופ' יעל השילוני דולב
נורית כהן אינגר מציגה את תעודת הפרס. לצידה פרופ' רז ילינק ופרופ' יעל השילוני דולב

באותו מעמד הוענקו פרסים עבור פוסטר מצטיין לארבע סטודנטיות לתואר שני:

רינת גוטין מהמחלקה להנדסת חשמל, נעה טל מהנדסת מערכות תוכנה ומידע, ליאור לוי מהמחלקה למיקרוביולוגיה, אימונולוגיה וגנטיקה, וללירון דידי הלומדת באותה מחלקה.

בהמשך הערב הוענקו פרסי מחקר לתלמידות תיכון מצטיינות:

ליאן שיינפלד ממקיף ו', רורי רייס ממקיף עומר, ורודינה אלטורי ממקיף אלנור ערערה בנגב.

הכנס עורר התעניינות רבה וריתק את המשתתפות והמשתתפים הרבים שגדשו את אולם NIBN.

נשאו דברי ברכה: רקטור האוניברסיטה פרופ' חיים היימס, סגן הנשיא והדיקן למחקר ופיתוח פרופ' רז ילינק, ויועצת הנשיא להוגנות מגדרית פרופ' יעל השילוני דולב.

הרצאתה של פרופ' דורית ניצן בנושא "נשים במדע – הדרך שצעדו בה פחות", שולבה בדיאלוג עם פרופ' השילוני-דולב. לשאלה האם יש חסמים שחווית כאשה מוכשרת, השיבה דורית: "בחרתי ללכת בדרך שבה הולכים פחות. בחרתי להצטרף לכוחות הרפואה העולמיים, לעסוק ולנהל מערכות שעוסקות במוכנות ומענה בחרום, להיות במקומות הרי אסון, ולהנהיג צוותים מתחומים שונים במאמץ להציל חיים. אבל זה לא היה פשוט כל כך. בשלבים המוקדמים של הקריירה, רוב המודלים שלי לחיקוי היו גברים. במשך הזמן חיפשתי מודלים נשיים לחיקוי, ומצאתי נשים שאני שואפת ללמוד מהן, וכך העזתי להיות מי שאני. למדתי לשלב את הקריירה עם המשפחה שלי, ולהתייחס לכל כמארג החיים כולו, החיים האישיים והקריירה. הייתי צריכה למצוא את האיזון ולהכיר בעובדה שאני אישה אחת שחיה חיים מלאים ומגוונים".

את דבריה סיימה דורית ניצן בנימה אופטימית: "נראה לי שהיום לנשים יש פחות חסמים. בתקופתי החסם העיקרי היה בעת השירות הצבאי. אז אפילו לא העליתי בדעתי שיש אפשרות אחרת. היום אני גאה בצה"ל שמאפשר לנשים ולמיעוטים להתקדם למשרות בכירות ולהשתלב ביחידות לוחמות". 

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ציינה ב-17 ביולי 2024 את יום המדענית, בסדרת אירועים שהתקיימו ביוזמת יועצת נשיא האוניברסיטה להוגנות מגדרית וסגן נשיא האוניברסיטה והדיקן למחקר ופיתוח. יום המדענית נועד לציין את הישגיהן של סטודנטיות לתארים מתקדמים ונערות העוסקות במחקר, מתוך רצון לעודד נשים ונערות נוספות ללימודים ומחקר במקצועות ה- STEM (מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה). במסגרת האירוע הופנה זרקור על הישגיהן של תלמידות מחקר מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותלמידות תיכון מאזור הדרום בתחומים אלה.  במהלך הכנס חולקו פרסי הצטיינות במחקר לתלמידות דוקטורט, והזוכות הן: נטלי לנג, מביה"ס להנדסת חשמל ומחשבים, על מחקרה בנושא: "דחיסה ופרטיות בבינה מלכותית"; יובל צוקרמן, מהמחלקה לאקולוגיה מדברית ע"ש מרקו ולואיס מיטרני, שעבודתה המחקרית עסקה ב"דו קיום: חיות הבר ואנחנו"; קרינה אברמוב הרפז, מהמחלקה לכימיה, על עבודתה בנושא: "סימולציות מולקולאריות במחלת האלצהיימר"; והנא קוסובסקי לב, מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית, שמחקרה עוסק ב"ניתוח בהפעלה מרחוק - הרובוט ככלי מנתח". ציון לשבח הוענק לנורית כהן אינגר מהמחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע, על מחקרה "מעבר לסטריאוטיפים: זיהוי הטיה מגדרית במודלי שפה גדולים". נורית
425

מעניין לקרוא עוד