מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

חוק פיזיקלי: חוקרים מהמחלקה לפיזיקה בבן-גוריון רושמים הישגים

שניים מבכירי החוקרים במחלקה לפיזיקה רשמו בימים אלה הישגים ראויים לציון: פרופ' יגאל מאיר נבחר לעמית האגודה הישראלית לפיזיקה כשבמקביל התבשרנו על זכייתו של ד"ר עילי קובץ בפרס על שם יעקב בקנשטיין לחוקר צעיר בפיזיקה תיאורטית.

פרופ' יגאל מאיר, ממקימי מרכז אילזה כץ למחקר בתחום הננומטרי והמזוסקופי, כיהן בשנים 2014-2011 כנשיא האגודה הישראלית לפיזיקה. ההחלטה לבחור בו לעמית האגודה הישראלית לפיזיקה משקפת את תרומתו החשובה לגיבוש תיאוריה של מערכות אלקטרונים אינטראקטיביות ולא מסודרות, במיוחד בהקשר של מערכות מזוסקופיות, ולקידום הבנת הפיזיקה הביולוגית. 

בשנת 2011 מאיר נכנס לרשימת מדעני הפיזיקה המשפיעים בעולם מטעם ה- Physical Review. הוא עמית האגודה האמריקאית לפיזיקה והיה מדען אורח באוניברסיטת פרינסטון. בשנים האחרונות הרחיב את תחום עבודתו גם לביופיזיקה. נזקפים לזכותו כ-160 מאמרים, רבים מהם צוטטו בכתבי עת מדעיים.

ד"ר עילי קובץ (צילום: אופיר אברהמוב)
ד"ר עילי קובץ

ד"ר עילי קובץ​, פיזיקאי תיאורטי שעוסק בפנומנולוגיה בקוסמולוגיה, הוא חוקר מבטיח ומרצה מוערך באוניברסיטת בן-גוריון. למחלקה לפיזיקה הצטרף ד"ר קובץ ב-2019 כזוכה במלגת עזריאלי לחברי סגל בכיר חדש, וב-2021 זכה בפרס טורונטו על הצטיינות במחקר. בהמשך, לאות הוקרה על מחקריו, הוענק לו פרס קריל מטעם קרן וולף להצטיינות במחקר מדעי לשנת 2022.

פרופ' יגאל מאיר (צילום: דני מכליס)
פרופ' יגאל מאיר

מחקריו עוסקים,​​ בין השאר, בקשר בין שאלות בסיסיות, כגון מהו החומר האפל ביקום, מהי האנרגיה האפלה המניעה את התפשטותו המואצת במיליארדי השנים האחרונות, ומהם המאפיינים של "האינפלציה הקוסמית" (תהליך פיזיקלי היפותטי שהתרחש ביקום הקדום) שהולידה את המפץ הגדול.

תרומתו של ד"ר עילי קובץ לקוסמולוגיה ומחקריו החדשניים על חומר אפל בצורה של חורים שחורים קדמוניים ואסטרופיזיקה של גלי כבידה, זיכו אותו בפרס על שם יעקב בקנשטיין לחוקר צעיר בפיזיקה תיאורטית.

פרופ' יגאל מאיר, ממקימי מרכז אילזה כץ למחקר בתחום הננומטרי והמזוסקופי, כיהן בשנים 2014-2011 כנשיא האגודה הישראלית לפיזיקה. ההחלטה לבחור בו לעמית האגודה הישראלית לפיזיקה משקפת את תרומתו החשובה לגיבוש תיאוריה של מערכות אלקטרונים אינטראקטיביות ולא מסודרות, במיוחד בהקשר של מערכות מזוסקופיות, ולקידום הבנת הפיזיקה הביולוגית.  בשנת 2011 מאיר נכנס לרשימת מדעני הפיזיקה המשפיעים בעולם מטעם ה- Physical Review. הוא עמית האגודה האמריקאית לפיזיקה והיה מדען אורח באוניברסיטת פרינסטון. בשנים האחרונות הרחיב את תחום עבודתו גם לביופיזיקה. נזקפים לזכותו כ-160 מאמרים, רבים מהם צוטטו בכתבי עת מדעיים. ד"ר עילי קובץ ד"ר עילי קובץ​, פיזיקאי תיאורטי שעוסק בפנומנולוגיה בקוסמולוגיה, הוא חוקר מבטיח ומרצה מוערך באוניברסיטת בן-גוריון. למחלקה לפיזיקה הצטרף ד"ר קובץ ב-2019 כזוכה במלגת עזריאלי לחברי סגל בכיר חדש, וב-2021 זכה בפרס טורונטו על הצטיינות במחקר. בהמשך, לאות הוקרה על מחקריו, הוענק לו פרס קריל מטעם קרן וולף להצטיינות במחקר מדעי לשנת 2022. פרופ' יגאל מאיר מחקריו עוסקים,​​ בין השאר, בקשר בין שאלות בסיסיות, כגון מהו
214

מעניין לקרוא עוד

למה הכי כיף ללמוד אצלנו

775
Posts
7741
followers
59
following