יזמות גם במלחמה - מיזם לטיפול רפואי שגרתי זכה בהאקתון ״יוזמים למען המחר״
קבוצת בוגרי תוכנית ''LEADERS'' ממרכז יזמות 360 באוניברסיטת בן-גוריון בנגב התגייסו לתרום למאמץ המלחמתי ויזמו אירוע האקתון תחת הכותרת 'יוזמים למען המחר'. מעל 100 משתתפים נבחרו בקפידה להיות חלק מהאירוע במטרה למצוא פתרון לאתגרים ארוכי טווח שנוצרו עקב המלחמה עבור גופים שונים, תוך חיבור בין אנשים מעולמות תוכן שונים.
בשלב הסופי נבחרו שלושה מיזמים שיפעלו כעת לטובת מענה רפואי הולם לעורף, זיהוי פוסטים מסיתים ברשת ופיתוח אפליקציה שמאגדת יוזמות בריאות הנפש ומשלבת בהצלחה משתמשים עם הטיפול המתאים ביותר לצרכיהם.
הצוות שזכה במקום הראשון שויך לאתגר מהמרכז הרפואי סורוקה, והציע פתרון המאפשר למטופל להבין את המלצות הרופא ולתזכר אותו לבצעם. זאת לאור הירידה בטיפולי שגרה וגידול במטופלים במחלקות השיקום. הצוות שזכה במקום השני שויך לארגון 'הסברה כחול לבן' והוא פיתח מערכת שמצליחה לזהות פוסטים מסיתים ולדווח עליהם באופן חוקי בהתאם למדיניות של כל רשת חברתית. כך מתאפשרת תחלופה לדיווח הידני שנעשה היום על ידי 4500 מתנדבים של ארגון 'ההסברה כחול לבן'. הצוות שזכה במקום השלישי שויך למרכז לבריאות הנפש 'שלוותה', אשר פיתח אפליקציה המרכזת את כלל היוזמות בעולמות בריאות הנפש ומצליחה להתאים למשתמש את הטיפול הכי אפקטיבי עבורו.
"יוזמים למען המחר" נולד כרעיון בקרב בוגרי תכנית ''LEADERS'', תוכנית הדגל של מרכז יזמות 360 באוניברסיטת בן גוריון. במסגרת התוכנית היוקרתית, משתתפים בכל שנה כ-35 סטודנטיות וסטודנטים משלל מחלקות האוניברסיטה ומקבלים חוויית התנסות יזמית משמעותית בפתרון בעיות, ואף מקימים מיזם משל עצמם. בוגרי התוכנית, אור גדה, אביטל יריב, מאיה צור, אופיר נעמן פרי, ליהי דנגור ודורון אורטנר בליווי של מייסד ומנהל התוכנית גדי בהט, החליטו ליזום אירוע האקתון כמענה לאתגרי השעה סביב ארבעה אשכולות מרכזיים: הסברה, בריאות, בריאות הנפש ושיקום כלכלי. הם פנו לגופים שפועלים כעת במאמץ בעורף על מנת שיעלו את האתגרים איתם הם מתמודדים, במטרה למצוא פתרונות ארוכי טווח.
”כשישבנו בסלון, שישה חברים וחשבנו מה אנחנו יכולים לעשות, לא דמיינו שככה הרעיון הזה ירקום עור וגידים'' אמרה אביטל יריב בוגרת מהתכונית. "הבנו שחיבור בין אנשים מעולמות תוכן שונים שמטרתו לייצר קהילה מגוונת, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישית הוא המענה לאתגרים". דנה גביש, מנהלת מרכז יזמות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: ״מרגש לראות שטובי המוחות בארץ מתרכזים יחד כדי לתת פתרונות אמיתיים לאתגרים הכי בוערים במדינה שלנו, ככה נראית תקומה! פעילות מרכז יזמות 360 היא חלק מרכזי באסטרטגיה של אוניברסיטת בן גוריון להוות מרכז מדעי, טכנולוגי וחברתי במדינה .עוד הוסיף גדי בהט, מנהל תוכנית לידרס: ״התרגשנו מכך שבוגרי תוכנית Leaders הפגינו מנהיגות ויזמו פעילות כל כך חשובה בתקופת קשה זו. אין ספק שזהו דור העתיד של המדינה״.
למעלה מ-100 משתתפים, אנשי מקצוע מתחום הבריאות והנפש, אנשים טכנולוגים, מעצבים, אנשי חינוך ועוד, נבחרו בקפידה וחולקו ל-19 צוותים. כל צוות הוצמד למוסד ולאתגר שהעלה, במטרה למצוא ולפתח פתרון. כל צוות מלווה ע"י מנטור מקצועי שמגיע מהארגון עבורו הם פועלים ומנטור יזמי-עסקי. שניהם יספקו המשכיות לפרויקט גם לאחר האקתון. בנוסף, חברת StartPlan'''' שעוזרת לאנשים להפוך את הרעיונות שלהם לסטארט-אפים מצליחים תעניק פגישת ייעוץ לכל ארגון כל שבוע למשך 4 שבועות לאחר ההאקתון וכמענה לבעיות נקודתיות גם שבועיים לאחר מכן.
חברת אמדוקס אירחה את האירוע באמדוקס פארק, הקמפוס החדש של החברה ברעננה. רונן לבקוביץ', נשיא חטיבת השירותים הטכנולוגיים בחברת אמדוקס, מסר: "לאמדוקס ולעיר שדרות שותפות ארוכת שנים. לאמדוקס יש קמפוס מתקדם מעל ל- 20 שנה בשדרות עם מעל 650 עובדים מאזור שדרות והדרום. מאז תחילת המלחמה, התגייסנו לתמוך בתושבי העוטף כמו גם בעובדים שלנו ובבני משפחותיהם. נרתמנו מייד לעזור לצרכי התושבים אם זה בתרומת מחשבים, בניית חמ"ל וצרכים נוספים שעלו מהעירייה וראש העיר אלון דוידי העומד בראשה. העיר שדרות היא בית עבורנו ואנחנו מחויבים לה עד לשיקומה המלא. אנחנו רואים ערך עליון בתכנון היום שאחרי המלחמה וגאים לארח אצלינו אקתון שעוסק בנושאים אלו. אני בטוח שמשתתפי ההאקתון יביאו עימם פתרונות חכמים לאתגרים העומדים בפני הקהילות השונות בימים קשים אלו''.
שופטי האירוע מגיעים מתחומים מגוונים: דן אוריין- איש משרד החוץ, שגריר ישראל בבלקן לשעבר, ליטל קיפרמן וקנין- ראש תחום חדשנות ואסטרטגיה במרכז פרס לשלום וחדשנות, עדי קריסטל- סמנכ''לית מיקרוסופט ישראל וד''ר דרור דולפין- סמנכ''ל בית החולים סורוקה.
''התגאינו בכך ששימשנו פלטפורמה מאחדת עבור אנשים המשתרעים על פני מקצועות מגוונים, על פני קשת רחבה של קבוצות גיל, ומגיעים מפינות שונות של המדינה. מה שחיבר ביניהם היה מחויבות משותפת, נחישות נחרצת לתרום בצורה משמעותית למאמץ המלחמתי ולקדם פתרונות לארגונים העוסקים במערכה בעורף'' אמרה ליהי דנגור בוגרת מהתוכנית.