מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

תמר זנדברג תשמש כיו"ר ארגוני הגג של ארגוני הסביבה בישראל

אור ירוק: תמר זנדברג, העומדת בראש המכון הלאומי למדיניות אקלים וסביבה באוניברסיטת בן-גוריון, נבחרה לכהונת יושבת ראש ארגון הגג של הארגונים הירוקים 'חיים וסביבה'. יחד איתה מכהנים בוועד המנהל של הארגון עוד שלושה נציגים מבן-גוריון: פרופ' רז ילינק, סגן נשיא האוניברסיטה והדיקן למחקר ופיתוח, פרופ' נדב דוידוביץ, ראש המחלקה לבריאות הציבור, וד"ר אבנר גרוס מבית הספר לקיימות ושינויי אקלים בבן-גוריון.

"חיים וסביבה" הוא ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל. מטרתו המרכזית היא הגברת יכולת ההשפעה של התנועה הסביבתית בישראל, באמצעות תמיכה בפעילות הארגונים וההתארגנויות הסביבתיות, הגברת שיתופי הפעולה בתוך התנועה הסביבתית ומחוצה לה, כמו גם חיזוק ייצוג התנועה הסביבתית בגופי הממשל.

מדובר באחת התנועות האפקטיביות בישראל; נרשמו לזכותה קמפיינים מוצלחים בכל הקשור לשיפור החיים והגנה על הסביבה. בין השינויים שהובילה התנועה הסביבתית: צמצום דרמטי של בנייה על החופים, שמירה על שטחים פתוחים, הסטת כספי השקעות מחברות מזהמות, שינויי חקיקה, ועוד.

בחירת ארבעה חברי הסגל של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לוועד המנהל של "חיים וסביבה" היא ביטוי נוסף למחויבותם של האוניברסיטה וחוקריה, לנושאי סביבה וקיימות בארץ ובעולם.
המכון הלאומי למדיניות אקלים וסביבה בבן-גוריון מגשר בין מחקר אקדמי, מדיניות ציבורית, חברה אזרחית והסקטור הפרטי והוא מהווה כלי לגיבוש ועיצוב מדיניות אקלים מבוססת ידע, רלוונטית ומשפיעה. אירועי ה-7 באוקטובר והצורך לשקם את הנגב המערבי, משתלבים אף הם במטרות המכון בכך שהוא מכיר בפוטנציאל של האזור לצורך טיפוחו בשנים הבאות. כאמור, בראש המכון עומדת תמר זנדברג, לשעבר השרה להגנת הסביבה, שפרשה מפעילות פוליטית לאחר 20 שנה. לאורך פעילותה הציבורית קידמה זנדברג מדיניות סביבתית ואקלימית במספר היבטים: תחת כהונתה אימצה הממשלה את חוק האקלים, נקבע יעד אפס פליטת גזי חממה נטו עד 2050 והושקעו משאבים בפתרונות קיימות מבוססי טבע, טכנולוגיית אקלים וחדשנות.

פרופ' רז ילינק נולד וגדל בבאר-שבע, ועוד כילד חבש את ספסלי האוניברסיטה. את התואר הראשון בכימיה סיים בהצטיינות יתרה באוניברסיטה העברית בירושלים, משם המשיך לדוקטורט באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי. את הפוסט דוקטורט השלים באוניברסיטת פנסילבניה, ובשנת 1996 הצטרף לסגל המחלקה לכימיה בבן-גוריון. הוא מילא מגוון תפקידים בכירים בתחומי התמחותו המדעית עד שנבחר בשנת 2019 לכהונת סגן נשיא האוניברסיטה והדיקן למחקר ופיתוח. במסגרת פעילותו הסביבתית היה ממקימי עמותת "תושבים משפיעים במודיעין" שרשמה בשנים האחרונות הישגים משמעותיים בהגנה על הטבע בתחום השיפוט שלה.

פרופ' נדב דוידוביץ, מנהל בית-הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הוא רופא מומחה באפידמיולוגיה ובריאות הציבור. עם התפרצות נגיף הקורונה בישראל היה מעורב במחקר ובהתוויית מדיניות ובייעוץ לגורמים שונים בארץ ובעולם. כמו כן נבחר להיות הנציג הישראלי בוועד המנהל האירופי לבריאות הציבור, ותרם מכישוריו הרפואיים לקבינט המומחים של התוכנית "מגן ישראל".

ד"ר אבנר גרוס, מבית הספר לקיימות ושינוי אקלים,הוא מומחה בתחום הקיימות; בעל השפעה בתחום שמירת האקלים, וזכה לכינוי "האקלימיסט". בהתייחסו לגלי החום המשבשים את החיים על פני כדור הארץ, אומר ד"ר גרוס: "התרענו שאם נמשיך לפלוט גזי חממה, נחמם את כדור הארץ לרמה שתקשה מאוד על המשך השגשוג שלנו פה. ברוב המקרים, מדענים אוהבים שהתחזיות שלהם מתגשמות. אבל זה נכון לכולם חוץ ממדעני אקלים, כי אנחנו רוצים שיקרה בדיוק ההיפך, ולצערי התחזיות הכי קודרות מתגשמות בדיוק כפי שהתרענו".


כיתוב: למען שמירת הסביבה. תמר זנדברג

"חיים וסביבה" הוא ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל. מטרתו המרכזית היא הגברת יכולת ההשפעה של התנועה הסביבתית בישראל, באמצעות תמיכה בפעילות הארגונים וההתארגנויות הסביבתיות, הגברת שיתופי הפעולה בתוך התנועה הסביבתית ומחוצה לה, כמו גם חיזוק ייצוג התנועה הסביבתית בגופי הממשל. מדובר באחת התנועות האפקטיביות בישראל; נרשמו לזכותה קמפיינים מוצלחים בכל הקשור לשיפור החיים והגנה על הסביבה. בין השינויים שהובילה התנועה הסביבתית: צמצום דרמטי של בנייה על החופים, שמירה על שטחים פתוחים, הסטת כספי השקעות מחברות מזהמות, שינויי חקיקה, ועוד. בחירת ארבעה חברי הסגל של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לוועד המנהל של "חיים וסביבה" היא ביטוי נוסף למחויבותם של האוניברסיטה וחוקריה, לנושאי סביבה וקיימות בארץ ובעולם.המכון הלאומי למדיניות אקלים וסביבה בבן-גוריון מגשר בין מחקר אקדמי, מדיניות ציבורית, חברה אזרחית והסקטור הפרטי והוא מהווה כלי לגיבוש ועיצוב מדיניות אקלים מבוססת ידע, רלוונטית ומשפיעה. אירועי ה-7 באוקטובר והצורך לשקם את הנגב המערבי, משתלבים אף הם במטרות המכון בכך שהוא מכיר בפוטנציאל של האזור לצורך טיפוחו
420

מעניין לקרוא עוד