מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

פרסי האגודה הישראלית לכימיה הוענקו לחברי המחלקה לכימיה

הכימיה בישראל תורמת לשגשוג הלאומי דרך התעשייה הכימית המפותחת, שתופסת נתח של כ-14% מסך הייצוא התעשייתי של ישראל. תחומי העיסוק של התעשייה הכימית מגוונים, וכוללים את תעשיית האשלג, הברום והמגנזיום מים המלח, הפוספטים ונגזרותיהם מהנגב, פטרוכימיקלים, פולימרים, חומרי הדברה ותרופות. תחום הכימיה הוא תחום ותיק בישראל, וכבר בשנת 1933 הוקמה החברה הישראלית לכימיה (חי"ל ICS) במטרה לקדם את הכימיה כמדע יסוד וכמדע יישומי, ברמה הארצית והבינלאומית.

בימים אלה התקיים הכנס ה-87 של החברה הישראלית לכימיה, המהווה כר פורה לשיתופי פעולה בין מדענים, סטודנטים, מורים, יזמים ממשלתיים, חוקרים ומהנדסים למחקר ופיתוח. המחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון זכתה לייצוג נרחב השנה בין הזוכים בפרסי הוקרה מגוונים ומכובדים. השנה הוענקו פרסים לזוכים בשנתיים האחרונות בשל דחיית ההתכנסות הקודמת.

  • פרס יקיר החברה הישראלית לכימיה לשנת 2022 ניתן לפרופ' ג'יימס י' בקר, על תרומתו הנרחבת לאלקטרו-סינתזה ואלקטרו-קטליזה אורגנית ועל תרומתו יוצאת דופן לחינוך לכימיה בכל הרמות. אות יקיר החברה הישראלית לכימיה הוא עיטור הוקרה המוענק לנבחר מעל גיל שבעים, שתרומתו ארוכת השנים לחי"ל ולכימיה בישראל במהלך חייו היתה יוצאת דופן באיכותה. האות מוענק על מפעל חיים ומנהיגות מדעית ראויים לציון בתחום הכימיה, אשר הטביעו את חותמם על הקהילה בארץ ובעולם.
  • פרס החברה הישראלית לכימיה לשנת 2022 למדען הצעיר המצטיין ניתן לפרופ' עידן הוד, עבור תכנון פלטפורמות מבוססות MOF - רשתות מתכתיות אורגניות. הפלטפורמות שתיכנן פרופ' הוד משמשות כזרזים באלקטרוליזה הטרוגנית. פרס זה מוענק למדען צעיר שגילו פחות מ-40 במטרה לעודד מדענים צעירים בארץ מכל תחומי הכימיה. 
  • פרס משפחת טנא לזכרה של לאה טנא למדעי ננו ניתן לד"ר בנג'מין פלמר, על עבודתו יוצאת הדופן על אפיון ננו-מבנים ביוגניים ייחודיים והבנת יחסי המבנה-תפקוד שלהם באורגניזמים חיים. אותם ננו-מבניים משמשים לסינתוז יעיל ויותר ידידותי לסביבה של חומרים ביולוגיים בעלי טווח יישומים רחב. מטרת הפרס לעודד מצוינות בקרב חוקרים ישראלים בתחומי ננו מדעים וננו טכנולוגיות.
  • פרס ICS-Adama לחדשנות טכנולוגית ניתן לפרופ' דורון פפו, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, עבור פיתוח שיטות צימוד חמצוני חדשניות המבוססות על זרזי מתכת-מעבר לסינתזה מעשית של מולקולות מורכבות. הפרס מוענק בשיתוף חברת אדמה בע"מ, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק חומרים להגנת הצומח, כמו גם כימיקלים לתעשיות שונות.
  • פרס ICS לסטודנט מצטיין ללימודים מתקדמים לשנת 2022 הוענק לדוקטורנטית נוי ברכה נחמד. המחקר שלה מתמקד בכימיה אורגנו-מתכתית ובקטליזה. אחת מפריצות הדרך העיקריות של נוי הייתה סינתזה של זרזי רותניום חדשים המכילים יוד עם פעילות וסלקטיביות יוצאת דופן בתגובות מטאתזה של אולפינים. כיום היא מתמקדת בשיטות חדשות לייצור מולקולות שימושיות ומחקר פולימרים חדשני באמצעות הזרזים יוצאי הדופן שלה.
  • פרס ICS לסטודנט מצטיין ללימודים מתקדמים לשנת 2023 ניתן לדוקטורנט איתמר ליברמן.  המחקר שלו נועד להבין ולשפר את הביצועים האלקטרוכימיים של MOF בייצור דלק סולארי מעגלי. מחקרו מתבצע באמצעות מיקרוסקופיה אלקטרוכימית סורקת (SECM) והוא משלב את היכולות הסינתטיות והאנליטיות של SECM כדי ליצר אלקטרו-קטליזטורים מבוססי MOF ולחקור את הביצועים הקטליטיים שלהם באופן מקומי.

תמונות כל הזוכות והזוכים בפוסטר הרשמי של האגודה הישראלית לכימיה

הכימיה בישראל תורמת לשגשוג הלאומי דרך התעשייה הכימית המפותחת, שתופסת נתח של כ-14% מסך הייצוא התעשייתי של ישראל. תחומי העיסוק של התעשייה הכימית מגוונים, וכוללים את תעשיית האשלג, הברום והמגנזיום מים המלח, הפוספטים ונגזרותיהם מהנגב, פטרוכימיקלים, פולימרים, חומרי הדברה ותרופות. תחום הכימיה הוא תחום ותיק בישראל, וכבר בשנת 1933 הוקמה החברה הישראלית לכימיה (חי"ל ICS) במטרה לקדם את הכימיה כמדע יסוד וכמדע יישומי, ברמה הארצית והבינלאומית. בימים אלה התקיים הכנס ה-87 של החברה הישראלית לכימיה, המהווה כר פורה לשיתופי פעולה בין מדענים, סטודנטים, מורים, יזמים ממשלתיים, חוקרים ומהנדסים למחקר ופיתוח. המחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון זכתה לייצוג נרחב השנה בין הזוכים בפרסי הוקרה מגוונים ומכובדים. השנה הוענקו פרסים לזוכים בשנתיים האחרונות בשל דחיית ההתכנסות הקודמת. פרס יקיר החברה הישראלית לכימיה לשנת 2022 ניתן לפרופ' ג'יימס י' בקר, על תרומתו הנרחבת לאלקטרו-סינתזה ואלקטרו-קטליזה אורגנית ועל תרומתו יוצאת דופן לחינוך לכימיה בכל הרמות. אות יקיר החברה הישראלית לכימיה הוא עיטור הוקרה המוענק לנבחר מעל גיל
451

מעניין לקרוא עוד