מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

לתפארת בן-גוריון: האיחוד של נועה ארגמני והסטודנטים שפעלו לשחרורה

מסירותם של הסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אשר קמו לעזרת חברתם, גם היא סטודנטית באוניברסיטה, מעוררת גאווה והשתאות", צוין בנימוקים להענקת אות בן-גוריון לחבריה וחברותיה של נעה ארגמני שחידשה בימים אלה את לימודיה בבן-גוריון# ביום האזכרה הממלכתי לדוד בן-גוריון, שנערך ב-8 בדצמבר, הוענקו אותות כבוד למובילי דרך, שתרמו תרומה חשובה, ייחודית או מקורית, פרצו דרך בתחומם והוכיחו מנהיגות וחזון ייחודי

הרגע שבו נעה ארגמני עלתה על הבמה והתאחדה עם חבריה וחברותיה שפעלו למען שחרורה בעודה בשבי החמאס, היווה את נקודת השיא בטקס הענקת אות בן-גוריון. 12 סטודנטים וסטודנטיות מאוניברסיטת בן-גוריון התגייסו לעזרתה במשך 246 ימים, והחיבוק המשותף ביטא את ניצחון האור על החושך ואת רוחה של האוניברסיטה הנושאת את שמו של ראש הממשלה הראשון -ומגשימה את חזונו.  

עמית פרפרה, רוני כהן וואזה, יאיר כהאן, בר רהב, אופיר תמיר, תמרה גוקובסקי, שלומית אור, מרסיאנו גולדשטיין, יאן גורז׳לצן, סתיו דואיב, נועה שטרן ואמיר מועדי, כל אחד ואחת מהם, חצו אוקיינוסים וחרשו את העולם עד להשלמת המשימה. "מסירותם של הסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אשר קמו לעזרת חברתם, גם היא סטודנטית באוניברסיטה, מעוררת גאווה והשתאות", צוין בנימוקים להענקת אות בן-גוריון לחבריה וחברותיה של נעה ארגמני שחידשה בימים אלה את לימודיה. עוד צוין כי האות מוענק לחבורה המופלאה הזאת "לאות תודה על שהחזיקו בעוז ובנאמנות את התקווה עבור כולנו, מתוך אמונה בלתי מעורערת בסיום האופטימי, שהתממש עם חילוצה ההרואי של נועה בידי כוחות מיוחדים של צה"ל, ובראשם רב פקד ארנון זמורה שנפל בעיצומן של פעולות החילוץ, ועם חזרתה לחיק משפחתה".

לצפייה בסיפורם של החברים של נועה >>

נעה ארגמני ונשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, יחד עם הסטודנטים והסטודנטיות שנאבקו למענה
נעה ארגמני ונשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, יחד עם הסטודנטים והסטודנטיות שנאבקו למענה

ביום האזכרה הממלכתי לדוד בן-גוריון, שנערך השנה ב-8 בדצמבר, הוענקו אותות כבוד  לא.נשים שמגשימים את חזונו. "אלו מובילי דרך, שתרמו תרומה חשובה, ייחודית או מקורית, פרצו דרך בתחומם והוכיחו מנהיגות וחזון ייחודי", אמר נשיא האוניברסיטה פרופ' דניאל חיימוביץ.

"אות הכבוד ע"ש דוד בן-גוריון", הוסיף נשיא האוניברסיטה, "ניתן לממשיכות ולממשיכי דרכו, חזונו ורוחו. השנה יותר מכל, היינו זקוקים כולנו למעט מן הנחמה הזו המגולמת בעשייה שלהן ושלהם".

סיפורה הבלתי נתפס של אוסנת פרי, שורדת הטבח של 7 באוקטובר, מבטא את יכולתה להתמודד עם מצבי משבר ומצוקה קיצוניים ולהתאושש מהם. חייה ניצלו בזכות גבורתו של חיים פרי, בעלה ז"ל, שנחטף מביתו; גופתו חולצה מעזה והוא נקבר בנחל עוז. בהשראת יקיריה רתמה פרי את כל מרצה ויכולותיה כדי להוביל את קהילת ניר עוז מהשבר האדיר שחוותה אל עבר שיקום וצמיחה מחדש. הקהל עמד על רגליו והודה לה במחיאות כפיים.

לצפייה בסיפור של אוסנת פרי >>

אסנת פרי מקבלת את מדליית אות בן-גוריון. לצידה הנשיא והרקטור
אסנת פרי מקבלת את מדליית אות בן-גוריון. לצידה הנשיא והרקטור

חוסן נפשי היה גם אחד המרכיבים החשובים באישיותו של דוד בן-גוריון שידע להתמיד מול אתגרים ולהתאושש מקשיים. לאורך חייו התמודד בן-גוריון עם מצוקות וקונפליקטים רבים, אך דבק בחזונו. חוסנו עמד בבסיס מה שיהפוך למורשתו המתמשכת ביותר – מדינת ישראל. בן-גוריון הבין שהחוסן הוא המפתח להישגים; "וכפי שבן-גוריון עמד איתן בפני ניסיונות קשים, כך גם קהילת האוניברסיטה שלנו עושה זאת בזמנים קשים אלה", כלשונו של פרופ' חיימוביץ.

התרגשות רבה שררה בקרב הנוכחים באולם זוננפלד בעת שהשחקנית והקומיקאית, אורנה בנאי, ילידת באר שבע, עלתה לבמה. מחויבותה העמוקה לעשייה חברתית ומאבקה הנחוש והבלתי מתפשר לשמירה על זכויות בעלי החיים, לטיפוח ערכים דמוקרטיים ולקידום סובלנות, שוויון וצדק חברתי – כל אלה זיכו אותה בהוקרת האוניברסיטה. "לרצון שלי להצחיק ולגעת בלבבות של האנשים התווסף מאז 7 באוקטובר הצורך לזעוק למען שחרור החטופים", אמרה בנאי, "ובאחת הפעמים שהגעתי לגבול עם עזה בקעה מתוכי צעקה שלא כולם אולי אהבו לשמוע. כשהייתי 'לימור' הייתי קונצנזוס, וזה כנראה השתנה. העובדה שהאוניברסיטה בחרה בי היא סוג של אמירה שממלאת אותי גאווה".

לצפייה בסיפור השפעתה של אורנה בנאי >>

כבשה את הבמה. אורנה בנאי עם הנשיא פרופ' חיימוביץ והרקטור פרופ' חיים היימס
כבשה את הבמה. אורנה בנאי עם הנשיא פרופ' חיימוביץ והרקטור פרופ' חיים היימס

במעמד הרקטור פרופ' חיים היימס, שאף נשא דברים במהלך הטקס, סגן נשיא האוניברסיטה לקשרי חוץ ופיתוח משאבים ג'ף קיי, ובנוכחות מאות מוזמנים, התכבדו עוד שלושה א. נשים באות בן-גוריון: איש העסקים דובי פרנסיס, בוגר המחלקות לניהול ופסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' מיכל שפירא, מדענית בכירה בתחום מדעי החיים שעמדה בראש הפקולטה למדעי הטבע ובית הספר ללימודי מחקר מתקדמים ע"ש קרייטמן באוניברסיטת בן-גוריון; והצייר גדעון שני, איש צבא בעברו המקדיש מזמנו וממרצו לטיפוח ההשכלה הגבוהה, גם בתוקף תפקידיו בוועד המנהל של האוניברסיטה.

לצפייה בסיפור השפעתו של דובי פרנסיס >>

בהמשך זכו להוקרה ארבעה ארגונים הפועלים לשינוי חינוכי וחברתי בנגב ותורמים לפיתוחו: המכון למורשת בן-גוריון, אג'יק – מכון הנגב, המכינה הקדם צבאית "אשר רוח בו"; ויק"א בישראל. לקול צלילי השיר "אני ואתה נשנה את העולם", פרי יצירתם של אריק איינשטיין ואורי גבריאלוב, תפסו את מקומם בקדמת הבמה מושיק וולף, מייסד וראש מכינת "אשר רוח בו"; איתן דוניץ, מנכ"ל המכון למורשת בן-גוריון, חי'ר אלבז, יו"ר אג'יק, ועו"ד ויליאם כהן, נשיא יק"א.

לצפייה בסיפורו של גדעון שני, פרופ' מיכל שפירא, יק"א בישראל >>

לצפייה באג'יק- מכון הנגב, המכון למורשת בן-גוריון, מכינה קדם צבאית "אשר רוח בו" >>

קריאה משותפת לשחרורם של כל החטופות והחטופים, שמוחזקים בתנאים תת אנושיים בשבי החמאס, ולהבטחת שובם במהרה, נעלה את הערב המרגש.  

מוקדם יותר הניח פרופ' חיימוביץ את זר האוניברסיטה על קברו של מייסד המדינה בטקס הממלכתי שהתקיים באחוזת הקבר של פולה ודוד בן-גוריון בשדה בוקר.

נשיא האוניברסיטה חולק כבוד לבן-גוריון בטקס האזכרה הממלכתי לזכרו
נשיא האוניברסיטה חולק כבוד לבן-גוריון בטקס האזכרה הממלכתי לזכרו
הרגע שבו נעה ארגמני עלתה על הבמה והתאחדה עם חבריה וחברותיה שפעלו למען שחרורה בעודה בשבי החמאס, היווה את נקודת השיא בטקס הענקת אות בן-גוריון. 12 סטודנטים וסטודנטיות מאוניברסיטת בן-גוריון התגייסו לעזרתה במשך 246 ימים, והחיבוק המשותף ביטא את ניצחון האור על החושך ואת רוחה של האוניברסיטה הנושאת את שמו של ראש הממשלה הראשון -ומגשימה את חזונו.   עמית פרפרה, רוני כהן וואזה, יאיר כהאן, בר רהב, אופיר תמיר, תמרה גוקובסקי, שלומית אור, מרסיאנו גולדשטיין, יאן גורז׳לצן, סתיו דואיב, נועה שטרן ואמיר מועדי, כל אחד ואחת מהם, חצו אוקיינוסים וחרשו את העולם עד להשלמת המשימה. "מסירותם של הסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אשר קמו לעזרת חברתם, גם היא סטודנטית באוניברסיטה, מעוררת גאווה והשתאות", צוין בנימוקים להענקת אות בן-גוריון לחבריה וחברותיה של נעה ארגמני שחידשה בימים אלה את לימודיה. עוד צוין כי האות מוענק לחבורה המופלאה הזאת "לאות תודה על שהחזיקו בעוז ובנאמנות את התקווה עבור כולנו, מתוך אמונה בלתי מעורערת בסיום האופטימי, שהתממש
763

מעניין לקרוא עוד