פרידה מענק: פרופסור עמוס ריצ'מונד, ממקימי המכונים לחקר המדבר, הלך לעולמו
פרופ' עמוס ריצ'מונד, פיזיולוג צמחים בעל שם עולמי שהיה ממקימי המכונים לחקר המדבר באוניברסיטת בן-גוריון, הלך לעולמו. בן 93 היה במותו.
פרופ' עמוס ריצ'מונד, פיזיולוג צמחים בעל שם עולמי שהיה ממקימי המכונים לחקר המדבר באוניברסיטת בן-גוריון, הלך לעולמו. בן 93 היה במותו. לפני חול המועד סוכות נפרדנו גם מיחיאל אדמוני, שותפו של ריצ'מונד בהקמת המכונים לחקר המדבר, ומי שליווה מקרוב את התפתחותה של אוניברסיטת בן-גוריון, בין השאר בתוקף תפקידו כחבר בוועד המנהל שלה. בן 98 היה במותו.
עמוס ריצ'מונד - מממשיכי דרכו של דוד בן-גוריון
עמוס ריצ'מונד היה מממשיכי דרכו של דוד בן-גוריון, והגשים בפעילותו המדעית חלק משמעותי מחזונו של הזקן. הוא נולד וגדל בתל אביב. את לימודיו האקדמיים עשה בארצות הברית, ואת הדוקטורט בחקלאות השלים ב-1963 באוניברסיטת המדינה של מישיגן.
עם שובו לישראל הצטרף למכון לחקר הנגב בבאר שבע, ועם הקמת האוניברסיטה, שהיה ממייסדיה, הניח ריצ'מונד את התשתית להקמת המכונים לחקר המדבר בשדה בוקר. בראשית שנות ה-70 כיהן כראש המחלקה לביולוגיה באוניברסיטה ולאחר מכן כדיקן הפקולטה למדעי הטבע. בהמשך מונה ריצ'מונד למנהלו הראשון של המכון לחקר המדבר, והמכון שבהובלתו זכה בשנת 1980 לתרומה נדיבה מצד יעקב בלאושטיין. מאז נושאים המכונים לחקר המדבר את שמו של בלאושטיין.
ריצ'מונד מילא מגוון תפקידים באקדמיה הישראלית, ובין השאר עמד בראש האגודה הישראלית לבוטניקה. דורות של תלמידים, ביניהם מדענים בעלי שם עולמי, חבים לו את הצלחתם המקצועית.
לאות הוקרה על תרומתו הכבירה להתפתחותה, העניקה לו אוניברסיטת בן-גוריון את אות יקיר הנגב.

יחיאל אדמוני - שותף בהקמת המכונים לחקר המדבר וחבר הוועד המנהל
בצירוף מקרים עצוב, נפרדנו לפני חול המועד סוכות גם מיחיאל אדמוני, שותפו של ריצ'מונד בהקמת המכונים לחקר המדבר, ומי שליווה מקרוב את התפתחותה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בין השאר בתוקף תפקידו כחבר בוועד המנהל שלה. בן 98 היה במותו.
אדמוני נולד בשנת 1926 וגדל במושבה הגרמנית ביפו, אח בכור לנחום אדמוני, לימים ראש המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים. בסיום לימודי כלכלה חקלאית באוניברסיטת פרדו, ארה"ב, חזר יחיאל אדמוני לישראל. הוא היה מראשי קרן ג'נסיס, שפעלה בראשית שנות ה-90 ועסקה בקליטת העלייה של יהודי ברית המועצות לשעבר. הקרן עסקה בפרויקטים רבים בנגב וסייעה רבות לקליטת העלייה.
ברבות השנים זכה אדמוני למספר הוקרות, בראשן תואר ד"ר לשם כבוד מטעם אוניברסיטת בן-גוריון ופרס בן-גוריון. תרומתו להפרחת הנגב, כמו גם חבלי ארץ נוספים, הייתה יוצאת דופן.
עמוס ריצ'מונד ויחיאל אדמוני עשו כל כך הרבה וביקשו לעצמם כל כך מעט.
יהי זכרם ברוך.