מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

"מעטפת חוסן": תיאום מהיר, תגובות מותאמות וסיוע הוליסטי בעת משבר – מסייעת בפועל לתקומת הקהילות שנפגעו במלחמה

מול משברים רב-מערכתיים כמו מלחמה, נוצרים קשיים רבים בתיאום יעיל בין גורמי סיוע ורשויות מקומיות. ד"ר טליה שוורץ-טיירי, ראשת מעבדת BGU AI for SW R&D Lab באוניברסיטת בן-גוריון בנגב פיתחה פתרון פורץ דרך: מערכת ה-Resilience Wrapround Network בעברית מעטפת חוסן. מערכת המאפשרך תקשורת חלקה בין תושבי הרשויות המפונות – בדרום ובצפון - אנשי מקצוע המסייעים בשטח לבין המקבילים שלהם ברשויות המקומיות. כלומר, יצירת תקשורת ישירה באמצעות האפליקציה בין אנשי מקצוע במלונות כולל אנשי חינוך, נט"ל, NOVAhelp ועוד, לבין נותני השירות והפקידות הבכירה ברשות בצורה מאובטחת.

מערכת מעטפת החוסן פועלת כמקשרת חיונית בין גורמי סיוע בשטח לבין רשויות מקומיות רשמיות בזמן אמת. על ידי הפעלת חילופי מידע מיידיים, היא מייעלת את זיהוי הצרכים, מאפשרת תגובות מותאמות, ומבטיחה ניטור שוטף של קהילות מושפעות מהמלחמה ובכלל זה הרשויות התושבים המפונים. המערכת מאובטחת על ידי תקני רשומות רפואיות, המבטיחות את הסודיות של הנתונים המועברים.

המערכת מאפשרת לבצע תקשורת מיידית בין המשפחות ברשויות המפונות, אנשי מקצוע בשטח לבין מקביליהם ברשויות, מה שמבטיח תיאום מהיר של מאמצי הסיוע. בנוסף היא תספק סקירה מקיפה של צרכי הפרט, המשפחה והקהילה ותנחה סוכנויות סיוע במתן תמיכה הוליסטית בתחומים כמו חינוך רווחה דיור ובריאות באמצעות דשבורד עם נתונים חיים המתעדכנים בזמן אמת. נדבך נוסף וחשוב שנצא במערכת הוא קבלה של תמונת מצב מהימנה על מצבה של כל רשות מקומית לשם תכנון שיקום לטווח ארוך של הקהילות שנפגעו. 

מערכת מעטפת חוסן מציעה גם מספר יתרונות עבור גורמי הסיוע והרשויות מקומיות כאחד. היא נגישה באמצעות שלוש אפליקציות ייחודיות לסמארט-פון ומציעה נגישות בשימוש בדגש על גישה מהירה למידע קונקרטי. גורמי הסיוע יוכלו לתקשר במהירות זה עם זה ויוכלו לראות מידע רלוונטי רק לאנשים או למשפחות המקבלים סיוע כמו החלפת עדכונים, טפסים מוצפנים לצורך הגשת בקשה לנפגעי איבה או לאפוטרופוס זמני לקטין ולהתריע לגבי מידע חיוני  כמו למשל אלרגיות, ולהתריע על סוגיות בוערות עוד לפני שהם הופכות להיות בעיות, כמו למשל, ילדים מפונים שאינם נמצאים במרחב לימודי או משפחות ללא גורמי סיוע.

ברמת הרשות המקומית המערכת כוללת חמ''ל שיציג מידע אגרגטיבי של כל התושבים שלה (בין אם התפנו ובין אם לא וגם עם שבו ליישובי המקור). זאת בעבור הפקידות הבכירה ברשות המקומית על הצרכים, המענים שהושמו, השלמת מעטפת סיוע והיקף המשאבים הנדרשים להמשך סיוע ותקומת קהילות הניצולים. המערכת תאפשר לרשות המקומית תמונת מצב דינאמית לגבי הצרכים של האוכלוסיות תחת סמכותן כבסיס להקמה ששל שירותים חדשים או מותאמים לדמוגרפיה החדשה שנוצרה בעקבות המלחמה ותשקף את היקף המשאבים הנדרשים לתקומות של כל יישוב מחדש. בטווח הרחוק, גורמי סיוע שיקלטו את המשפחות בישובים הזמניים ויישובי הקבע יקבלו רקע מפורט על כל פרט ומשפחה ללא צורך לפנות שוב לקבלת מידע על צרכים, סיוע שירותים ומיצוי זכויות. הכל כבר יהיה מופיע להם בצורה מסודרת ולפי תאריכי הזנה.

המערכת כבר הוטמעה וכבר בשלבי יישום במועצה האזורית שדות הנגב, מועצה שסייעה והייתה שותפה בפיתוח המערכת והינה הראשונה בארץ ביישום מערכת זו.

ד"ר טליה שוורץ-טיירי מדגישה את הפוטנציאל הטרנספורמטיבי של מערכת מעטפת החוסן, ואומרת כי "בעת משבר, תיאום אפקטיבי הוא חשיבות עליונה. מערכת מעטפת החוסן מעצימה את גורמי הסיוע והרשויות המקומיות לעבוד יחד בצורה חלקה, ומבטיחה שהסיוע יגיע לאלו אשר הכי זקוקים לזה, כשהם הכי צריכים את זה. מערכת שלושת היוזרים תסייע בפועל לתקומת הקהילות שנפגעות במלחמה ולחוסן הלאומי שלנו אחרי המשבר העצום שאנחנו עדיין חווים"

מערכת מעטפת החוסן פועלת כמקשרת חיונית בין גורמי סיוע בשטח לבין רשויות מקומיות רשמיות בזמן אמת. על ידי הפעלת חילופי מידע מיידיים, היא מייעלת את זיהוי הצרכים, מאפשרת תגובות מותאמות, ומבטיחה ניטור שוטף של קהילות מושפעות מהמלחמה ובכלל זה הרשויות התושבים המפונים. המערכת מאובטחת על ידי תקני רשומות רפואיות, המבטיחות את הסודיות של הנתונים המועברים. המערכת מאפשרת לבצע תקשורת מיידית בין המשפחות ברשויות המפונות, אנשי מקצוע בשטח לבין מקביליהם ברשויות, מה שמבטיח תיאום מהיר של מאמצי הסיוע. בנוסף היא תספק סקירה מקיפה של צרכי הפרט, המשפחה והקהילה ותנחה סוכנויות סיוע במתן תמיכה הוליסטית בתחומים כמו חינוך רווחה דיור ובריאות באמצעות דשבורד עם נתונים חיים המתעדכנים בזמן אמת. נדבך נוסף וחשוב שנצא במערכת הוא קבלה של תמונת מצב מהימנה על מצבה של כל רשות מקומית לשם תכנון שיקום לטווח ארוך של הקהילות שנפגעו.  מערכת מעטפת חוסן מציעה גם מספר יתרונות עבור גורמי הסיוע והרשויות מקומיות כאחד. היא נגישה באמצעות שלוש אפליקציות ייחודיות לסמארט-פון
429

מעניין לקרוא עוד