מגדלור של תקווה בזמנים של חוסר ודאות
סטודנטיות לרפואה הצטרפו ליוזמה התנדבותית: "רופאות הברזל" - מיזם נשי למתן טיפול רפואי מרחוק
מורל פרץ, סטודנטית שנה חמישית בביה"ס לרפואה ע"ש ג'ויס וארווינג גולדמן, נענתה לקריאה של קבוצת הפייסבוק "חדר רופאות", והצטרפה לפרויקט ההתנדבותי "רופאות הברזל", המציע מענה רפואי מרחוק לפניות שאינן דחופות באמצעות צ'ט דיגיטלי. המיזם נולד מתוך רצון קולקטיבי של רופאות מוכשרות לסייע ולהקל על מטופלים על רקע העומס בבתי החולים המטפלים בנפגעי מלחמת "חרבות הברזל". הייעוץ ניתן בתחומים שונים, ביניהם רפואה פנימית ומשפחה, רפואת ילדים, רפואת שיניים ועוד.
במסגרת מעורבותה, מורל לקחה על עצמה לגייס רופאות ולנהל את צוות הסטודנטיות. בנחישותה, הצליחה, תוך יומיים בלבד, לגייס למעלה מ-400 רופאות מהארץ ומרחבי העולם ולנהל ביעילות את צוות הסטודנטיות שהתנדבו לפרויקט. יחד, הן התמודדו עם משימות שונות, כולל מאמצי גיוס של מתנדבות נוספות, מתן תמיכה לוגיסטית וטכנית לרופאות, תיאום לוחות הזמנים של הרופאות ועוד.
"רופאות הברזל" עלו על כל הציפיות, והעניקו למאות אנשים סיוע רפואי איכותי ומקצועי, המאופיין בהכלה, רגישות ובעיקר מענה מידי. הרופאות שהתנדבו הקדישו מזמנן וממומחיותן, ושיקפו את רצונן האמיתי לחולל שינוי. הסטודנטיות המעורבות בפרויקט הציגו עבודת צוות שאין שני לה.
"בהתנדבותה בפרויקט "רופאות הברזל" הפגינה הסטודנטית מורל פרץ מסירות, מחויבות חמלה ואמפתיה. דבר שאנו בפקולטה למדעי הבריאות מעודדים, מכוונים ומקדמים במהלך הלימודים וההכשרה", אמרה פרופ' רלי הרשקוביץ, דיקנית הפקולטה למדעי הבריאות. "המסירות הבלתי נלאית ורוח ההתנדבות שמפגינות נשים כמו מורל פרץ ו"רופאות הברזל", הוסיפה פרופ' הרשקוביץ, "הן מקור להשראה לחולל שינוי בחברה. פעילותן מדגישים לא רק את חשיבות ההתנדבות בעתות משבר, אלא גם את התפקיד המרכזי החשוב והחיוני שממלאות נשים בחזית הרפואה".
מורל: " ימים אילו הפרויקט סיים את פעילותו. הייתה לי את הזכות לקחת חלק בפרויקט הזה, להכיר כל כך הרבה רופאות מדהימות מרחבי הארץ והעולם, וסטודנטיות עמיתות מהפקולטות השונות בארץ. כולן נתנו והשקיעו מזמנן מתוך רצון אמיתי לתרום, וזה ניכר בכל רגע. אני מצפה לפגוש את כולן בהמשך דרכי כרופאה. זו תהיה זכות ענקית עבורי לעבוד עימן".