מרכז חוסידמן שווה זהב

מרצים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב הדריכו את רויטל וולך, מדליסטית הזהב באולימפיאדה הבינלאומית בפיזיקה.

האולימפיאדה הבינלאומית בפיזיקה IPHO (International Physics Olympiad) מיועדת לתלמידי תיכון והיא מתקיימת משנת 1967. השנה נערכה התחרות באופן מקוון בהובלת שווייץ והשתתפו בה 370 מתמודדים מ- 74 מדינות. דנמרק אירחה משתתפים מכמה מדינות, וחברי הנבחרת הישראלית התארחו בה במהלך התחרות.

חברי נבחרת ישראל בפיזיקה שזכו בחמש מדליות, כולל מדליית זהב, באולימפיאדה הבינלאומית לפיזיקה עברו את תהליך הכשרתם תחת המטריה האקדמית של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. חברי הנבחרת לאחר חזרתם מהאולימפיאדה הבינלאומית בפיזיקה. משמאל: מדליסטית הזהב רויטל וולך (צילום באדיבות מרכז מדעני העתיד) המדליסטים האולימפיים התאמנו בהדרכת המאמן הראשי, פבל רדזיוילובסקי וצוות המאמנים - אסף רוזן ואיל ולך, ובסיוע המנהל האקדמי, פרופ' אולג קריצ'בסקי, מהפקולטה למדעי הטבע בבן-גוריון. נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, בירך את חברי הנבחרת: "חמש מדליות לחמישה תלמידים, כולל מדליית זהב היסטורית למתמודדת, זהו הישג מרשים לכל הדעות. בהתחשב במאמצים הרבים של התלמידים וצוות המאמנים ממרכז חוסידמן אני לא מופתע מההישג. זוהי דוגמה לפירות ההשקעה הגדולה שלנו, של משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד בנבחרות. בדרך זו נוצר שיתוף פעולה רחב המפתח את הדור הבא של המדעניות והחוקרים, היזמיות ופורצי הדרך. מדובר בגאווה אדירה - לנגב ולמדינה כולה". האולימפיאדה הבינלאומית בפיזיקה IPHO (International Physics Olympiad) מיועדת לתלמידי תיכון והיא מתקיימת משנת 1967. השנה נערכה התחרות באופן מקוון בהובלת שווייץ והשתתפו בה 370 מתמודדים מ- 74 מדינות. דנמרק