מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

משמיעות את קולן

סטודנטיות וחברות סגל ממחלקות שונות באוניברסיטה התארחו בתחנת הרדיו האוניברסיטאית BGU Radio והציגו את מחקריהן במסגרת הפודקאסט 50:50 - חמישים חמישים - פיפטי פיפטי | מדברות מהשטח

מי מקבל החלטות על גופן של נשים? מהי ההיסטוריה של הפמיניזם? ומהו שוויון מגדרי אמיתי?

הפודקאסט "50:50 - חמישים חמישים - פיפטי פיפטי" מופק בתחנת הרדיו וההסכתים האוניברסיטאית ומארח חוקרות ממחלקות שונות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב לשיחות אישיות, עמוקות ומפתיעות, על מחקרים בנושאים הקשורים לנשים ומגדר.

מפיקה, עורכת ומגישת העונה הראשונה: טובה שימנוב, בוגרת של המחלקות לניהול ולימודי המזרח תיכון, וכיום מנהלת פרויקטים והפקות בחברת "שמע". סדרת הפודקאסטים היא תולדה של שיתוף פעולה פורה בין טובה (ורדיו BGU בכלל), התוכנית למגדר והמשרד להוגנות מגדרית.

המטרה של הפודקאסט הייחודי היא להכיר את עבודת המחקרים המגוונת של חוקרות באוניברסיטת בן-גוריון בנושאים הרבים הקשורים למגדר. דרך מחקרים אלה אפשר לבחון במבט ביקורתי את אי-השוויון המגדרי בתחומי חיים רבים ולאתגר את ה"מובן מאליו". הפרקים השונים בפודקאסט בוחנים את הביטויים ההיסטוריים והעכשוויים של מערכת המגדר בזירות חברתיות שונות, כגון שוק העבודה, האקדמיה, המשפחה והמיניות, תוך שהם מנגישים מחקרים אקטואליים בתחומים אלו לקהל הרחב.

בפרק הראשון התארחה ד"ר שרי אהרוני, מרצה בתוכנית למגדר, החוקרת את תנועות הנשים באשר הן, בסיוע ארכיונים פמיניסטיים. שרי דיברה על ההיסטוריה של התנועות הפמיניסטיות בארץ ובעולם ושיתפה את המאזינות והמאזינים בתובנות חשובות ממחקריה.

בפרק השני התארחה הדוקטורנטית שרון אורשלימי, מהמחלקה למדיניות וניהול מערכות בריאות בבן-גוריון, שלאחרונה הגישה את עבודת הדוקטורט שלה. היא דיברה על האמצעים השונים למניעת היריון, והרחיבה את הדיבור בנוגע לסכנות המסוימות הטמונות בנטילת גלולות. באותה נשימה הזכירה אורשלימי את סוגיית האחריות למניעת היריון, ושאלה איך הפכה להיות אחריות של נשים וכיצד זה קשור לאי
שוויון מגדרי?

פרופ' הללי פינסון, מבית ספר לחינוך ויועצת נשיא האוניברסיטה להוגנות מגדרית, התארחה בפרק השלישי של הפודקאסט. היא דיברה על מחקרה העוסק בדפוסי השתתפות מגדריים במקצועות מדעיים, וגם על אי שוויון מגדרי באוניברסיטה מנקודת מבטה כיועצת הנשיא להוגנות מגדרית.

מאחורי המיקרופון: פרופ' הללי פינסון וטובה שימנוב | צילום: BGU RADIO
מאחורי המיקרופון: פרופ' הללי פינסון וטובה שימנוב | צילום: BGU RADIO

ד"ר נעמי גרשוני, מהמחלקה לכלכלה, דיברה בפרק הרביעי על התפיסה הרווחת, ולפיה הגבר הוא המפרנס העיקרי בבית, על הקשר בין הורות להכנסה ועל מהפכת השליטה בפוריות כשחקן מרכזי בחייה של האישה.

בפרק החמישי, והאחרון לעונה הראשונה של הפודקאסט 50:50, התארחה פרופ' מיה לביא-אג'אי ראשת התוכנית למגדר. היא הציגה את עיקרי מחקרה על נשים מעל גיל 55 שהצטרפו לאפליקציית ההיכרויות טינדר, ודיברה על עבודת הדוקטורט שלה שעוסקת בנשים שלא חוות אורגזמה.

מוזמנים ומוזמנות להאזין, להרחיב את הדעת ולעשות "עוקב.ת" בספוטיפיי כדי לקבל התראה על פרקים חדשים.

 

מי מקבל החלטות על גופן של נשים? מהי ההיסטוריה של הפמיניזם? ומהו שוויון מגדרי אמיתי? הפודקאסט "50:50 - חמישים חמישים - פיפטי פיפטי" מופק בתחנת הרדיו וההסכתים האוניברסיטאית ומארח חוקרות ממחלקות שונות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב לשיחות אישיות, עמוקות ומפתיעות, על מחקרים בנושאים הקשורים לנשים ומגדר. מפיקה, עורכת ומגישת העונה הראשונה: טובה שימנוב, בוגרת של המחלקות לניהול ולימודי המזרח תיכון, וכיום מנהלת פרויקטים והפקות בחברת "שמע". סדרת הפודקאסטים היא תולדה של שיתוף פעולה פורה בין טובה (ורדיו BGU בכלל), התוכנית למגדר והמשרד להוגנות מגדרית. המטרה של הפודקאסט הייחודי היא להכיר את עבודת המחקרים המגוונת של חוקרות באוניברסיטת בן-גוריון בנושאים הרבים הקשורים למגדר. דרך מחקרים אלה אפשר לבחון במבט ביקורתי את אי-השוויון המגדרי בתחומי חיים רבים ולאתגר את ה"מובן מאליו". הפרקים השונים בפודקאסט בוחנים את הביטויים ההיסטוריים והעכשוויים של מערכת המגדר בזירות חברתיות שונות, כגון שוק העבודה, האקדמיה, המשפחה והמיניות, תוך שהם מנגישים מחקרים אקטואליים בתחומים אלו לקהל הרחב. בפרק הראשון התארחה ד"ר שרי אהרוני, מרצה
369

למה הכי כיף ללמוד אצלנו

775
Posts
7741
followers
59
following