הולכים מחיל אל חיל
בעודו מגויס לשירות מילואים התבשר ד"ר משה צופי על זכייתו ב"פרס גלאט למצוינות בהוראה". פרסים נוספים הוענקו למרצות ומרצים מעולים בטקס הוקרת הצטיינות וחדשנות בהוראה לשנת תשפ"ד.
פעם בשנה מגיע תורם של הסטודנטים והסטודנטיות לתת ציונים למרצים. על סמך התוצאות, בוחרת האוניברסיטה את חברי וחברות הסגל המצטיינים שלה, מרצים ומרצות מכל תחומי ההוראה והמחקר.
בצל מלחמה מתמשכת בכמה חזיתות, ראוי לציין את המרצים ששירתו תקופות ארוכות במילואים, ולמרות הקשיים עמדו בכל היעדים האקדמיים. אותם דברים אמורים לגבי הסטודנטים והסטודנטיות שדילגו בין הבסיסים ושטחי הכינוס הצה"ליים לבין אולם ההרצאות. הגדיל לעשות ד"ר משה צופי, אלוף משנה במילואים, שהתנועע מאז 7 באוקטובר במרחב שבין רצועת עזה לכיתות הלימוד, ואחרי 300 ימי מילואים התייצב מול הנוכחים באולם הסנאט כדי לומר את דברו. הדימוי שבחר המרצה הנבחר לקוח מעולם הטופוגרפיה, והראשונים להיחשף לנוסח המיוחד של הדברים היו פקודיו במעמד סיום סבב הלחימה בצפון רצועת עזה.
וכה אמר ד"ר צופי: "יש בישראל שני סוגי נחלים: נחלי איתן ונחלי אכזב; סדירים ומילואימניקים. בשגרה כולם אוהבים לבקר בנחלי האיתן. יש שם מים זורמים וצמחיה, ומטבע הדברים פחות מתעניינים בנחלי האכזב. אבל אחת לתקופה, מגיע למדבר שבר ענן; והטיפות שיורדות על השלוחות זורמות לגאיות ומשם לערוצים ובתוך הנחל נוצר שיטפון גדול וחזק, כזה שמסוגל לפרק כל מה שעומד בדרכו: שבילים, כבישים וגשרים. וכך, מזכירים נחלי האכזב לכולם שגם הם יודעים לעשות את העבודה, כאשר הם מקבלים את ההזדמנות ואת המשאבים. כאלה אנחנו. מילואימניקים".

עמיתיו של ד"ר צופי, שנבחרו כמוהו על בסיס תוצאות סקר שביעות רצון מהוראה שנעשה בקרב הסטודנטים והסטודנטיות מבן-גוריון, זכו אף הם להוקרת האוניברסיטה.
כאמור, השנה החולפת הציבה אתגרים ייחודיים בפני מרצי ומרצות האוניברסיטה: ללמד בזמן מלחמה, להתמודד עם העומס הרגשי ועם שירות מילואים ממושך של רבים מהסטודנטים והסטודנטיות, עם סמסטר מקוצר וחוסר הוודאות שנכחה בכל. ואף על-פי כן, רבים מהמרצים והמרצות הצליחו לקיים תהליכי הוראה ולמידה מעולים וזכו על כך להערכה יוצאת דופן מהסטודנטים והסטודנטיות.
בשבוע שעבר התקיים טקס הוקרת הצטיינות וחדשנות בהוראה לשנת תשפ"ד. הוענקו בו תעודות ופרסים לנבחרת מצומצמת של מרצים ומרצות שזכו להערכות הגבוהות ביותר בסקר שביעות הרצון מהוראה. כך, למשל, "פרס רוט למרצה מעורר השראה" הוענק לד"ר יעלה להב-רז, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, ולד"ר מאיר גולדברג מהמחלקה למדעי המחשב. זכייתם משקפת את הכרת הסטודנטים והסטודנטיות בהשפעתם על התפתחותם האישית והמקצועית.

בנוסף, העניקה היחידה לקידום איכות ההוראה והלמידה, בראשותה של פרופ' לואיזה משי, את פרס החדשנות בהוראה לחברי וחברות סגל שפיתחו בשנת תשפ"ד פרקטיקות חדשות להוראה בקורסים שלימדו.
הטקס המרגש נערך באולם הסנאט שהיה מלא מפה לפה בבני משפחה וקולגות שבאו לחלוק את הרגע עם הזוכים והזוכות. הטקס נערך במעמד הרקטור פרופ' חיים היימס, סגנית הרקטור לענייני הוראה פרופ' לואיזה משי, המשנה לרקטור פרופ' גל דבוטון, דיקני הפקולטות, יו"ר האגודה הסטודנטיאלית וחברים נוספים בקהילה.
