הערכת מצוינות: פרסי האוניברסיטה הוענקו ל-12 חוקרים מצטיינים

פרסי הצטיינות מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הוענקו ל-12 חוקרים וחוקרות מצטיינים בטקס חגיגי שהתקיים ב-28 במאי. נשיא האוניברסיטה פרופ' דניאל חיימוביץ, רקטור האוניברסיטה, פרופ' חיים היימס, וסגן הנשיא והדיקן למחקר ופיתוח, פרופ' רז ילינק, נשאו דברי ברכה.

פרסי טורונטו הוענקו לחמישה חוקרים:

• ד"ר ערן אדרי מהמחלקה להנדסה כימית, על מחקרו העוסק בחומרים לאנרגיות מתחדשות בתחומי תאים סולאריים, פוטו-סינתזה מלאכותית ואלקטרו-קטליזה.
  • פרופ' איתי דינור, על תכנון צפנים המשמשים לתקשורת בטוחה נגד יריב או תוקף.
  • פרופ' עידן הוד מהמחלקה לכימיה בזכות תרומתו לתכנון ופיתוח מערכות כימיות מתקדמות לייצור בר-קיימא של דלקים סולאריים.
  • ד"ר ניב רגב (פסיכולוגיה), על מחקריו המתמקדים בהבנה של סטריאוטיפים והשפעתם על התייחסותנו לאחר.
  • ד"ר תמר מקוב (ניהול) שבדקה כיצד מודלים עסקיים חדשים, דיגיטציה וחדשנות מסייעים להתמודדות עם אתגרים חברתיים וסביבתיים.
פרופ' רז ילינק מעניק את פרס טורונטו לד"ר תמר מקוב | צילום: דני מכליס

פרס סגן הנשיא למחקר יישומי פורץ-דרך הוענק לשני חוקרים:

• פרופ' אוהד בן שחר ממדעי המחשב על מחקריו בראייה חישובית וביולוגית, המשמשים לפיתוח מערכות יישומיות מגוונות המשפיעות על חיי היום יום של כולנו.
  • פרופ' אסף יעקובוביץ מהנדסת מכונות על מחקר העוסק בגילוי יישומים חדשים לננו-חומרים, בדגש על חומרים בעלי עובי אטומי וננו-חוטים.

פרס סגן הנשיא למחקר פורץ-דרך הוענק ל:

• פרופ' נדב דוידוביץ' מהמחלקה לניהול מערכות בריאות, שניתח את הסיבות לאי שוויון בבריאות, בדגש על הקשר שבין מצב חברתי כלכלי לבריאות, ועל גיבוש כלים לצמצום פערים.
  • פרופ' ניב פאפו, מהמחלקה הנדסת ביוטכנולוגיה, על פיתוח חלבונים מהונדסים עבור יישומים בתחום הדימות והטיפול בסוגים שונים של מחלת הסרטן.
פרופ' ניב פאפו בדרכו לקבלת הפרס | צילום: דני מכליס

פרסי סגן הנשיא לחוקרת וחוקר צעירים ומבטיחים הוענקו ל:

• ד"ר נינה קמנאיה מהמכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים.
  • ד"ר עידן כהן מהמחלקה לאימונולוגיה ומיקרוביולוגיה. שניהם קיבלו את הפרס הודות להצלחתם בגיוס מענקי מחקר, פרסום מאמרים ויצירת בסיס למצוינות מדעית בתחומי מומחיותה.
ד"ר נינה קמנאיה מקבלת את הפרס מידי פרופ' רז ילינק, סגן נשיא האוניברסיטה והדיקן למחקר ופיתוח | צילום: דני מכליס

פרס סגן הנשיא לסגל מנהלי וטכני תומך מחקר הוענק ליהודה ברוך מהמחלקה למדעי החיים, על תמיכה טכנית יוצאת דופן ב-600 מחשבים נייחים וניידים הנמצאים בשימוש החוקרים וחברי הסגל, ועל תרומה משמעותית לתשתית המחקר החישובית במחלקתו.

טקס הענקת הפרסים לחוקרים המצטיינים התקיים באולם הסנאט ע"ש מינקוף בנוכחות ראשי האוניברסיטה, דיקני הפקולטות, חוקרים וחוקרות, חברות וחברי הסגל המנהלי והטכני, כמו גם בני משפחותיהם של הזוכים והזוכות.

הפרסים חולקו לשתי קטגוריות – פרסי סגן הנשיא למחקרים פורצי דרך ופרסי טורונטו לקידום המצוינות בתחומי המחקר. קרן הפרס הוקמה על-ידי שוחרי האוניברסיטה בשלוחת טורונטו, קנדה, לציון 50 שנה להקמת מדינת ישראל. הפרס מוענק לחוקרים צעירים על יצירתיות-אינטלקטואלית, יכולת-חשיבה והישגים ראויים לציון בתחומי המדע, הטכנולוגיה, הרפואה, מדעי הרוח והחברה, ועל תרומתם לרווחת הקהילה. הפרס, 1,500 דולר גובהו, מיועד לשימוש החוקר, לצורך רכישת ציוד המיועד לקידום מחקריו. פרסי טורונטו הוענקו לחמישה חוקרים: ד"ר ערן אדרי מהמחלקה להנדסה כימית, על מחקרו העוסק בחומרים לאנרגיות מתחדשות בתחומי תאים סולאריים, פוטו-סינתזה מלאכותית ואלקטרו-קטליזה. פרופ' איתי דינור, על תכנון צפנים המשמשים לתקשורת בטוחה נגד יריב או תוקף. פרופ' עידן הוד מהמחלקה לכימיה בזכות תרומתו לתכנון ופיתוח מערכות כימיות מתקדמות לייצור בר-קיימא של דלקים סולאריים. ד"ר ניב רגב (פסיכולוגיה), על מחקריו המתמקדים בהבנה של סטריאוטיפים והשפעתם על התייחסותנו לאחר. ד"ר תמר מקוב (ניהול) שבדקה כיצד מודלים עסקיים חדשים, דיגיטציה וחדשנות מסייעים להתמודדות עם אתגרים חברתיים וסביבתיים. פרופ' רז ילינק מעניק את פרס טורונטו