הייתם 10
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ושירות בתי הסוהר ציינו עשור לתוכנית 'חלונות לחלומות בקמפוס'.
המחזור ה-10 של התוכנית 'חלונות לחלומות בקמפוס' הגיע לסיומו וצוין בטקס מרשים שהתקיים ב-2 ביולי בנוכחות בוגרי התוכנית ובני משפחותיהם, נציגי האוניברסיטה ושירות בתי הסוהר.
נשיא האוניברסיטה פרופ' דניאל חיימוביץ, ומפקד מתחם אשל בשב"ס, גונדר משנה מנחם ביבס, כיבדו את האירוע בנוכחותם. "זוהי אחת מהתוכניות שאני הכי גאה בהן", אמר פרופ' חיימוביץ' בדברי ברכתו. "תוכנית 'חלונות לחלומות בקמפוס' נותנת הרבה משמעות למשתתפיה, ואני שמח על השותפות עם שב"ס".
שיתוף פעולה בין המחלקה למעורבות חברתית בראשותה של עו"ד ורד סרוסי-כ"ץ ושירות בתי הסוהר הוליד את התוכנית שהיתה ראשונה מסוגה ופורצת דרך במסגרת המוסדות האקדמיים בישראל. היא יצאה לפועל מתוך כוונה להטמיע באסירים את האמונה שהם יכולים להשתלב בחברה הנורמטיבית. פתיחת שערי האקדמיה לפני קהלים מגוונים, מרקע שונה, משתלבת עם התפיסה שהאוניברסיטה שייכת לכולם. התוצאות מדברות בעד עצמן: 132 אסירים סיימו את התוכנית בעשור האחרון, מתוכם 84 השתחררו מבית הסוהר והתחילו את דרכם החדשה בקהילה. השאר ממשיכים לרצות את תקופת מאסרם במסגרות טיפוליות.
את המחזור הנוכחי, שנפתח בחודש מרץ והסתיים בחודש יוני, סיימו אסירים מבתי סוהר באזור הדרום. הם נחשפו לתחומי לימוד שונים, כמו רפואה, כלכלה וגיאוגרפיה, והעשירו את ידיעותיהם בסיוע מיטב המרצים מאוניברסיטת בן-גוריון, ביניהם פרופ' חיים וייס מהמחלקה לספרות, ד"ר אלי רוזנברג מהפקולטה למדעי הבריאות, וד"ר שמרית ממן, מנהלת המעבדה לחישה מרחוק והדמאה פלנטרית.
במהלך הלימודים סיירו התלמידים במעבדת הרובוטיקה שם נחשפו לחידושיה בהדרכתו של יוסי זהבי. במעבדה לחישה מרחוק והדמאה פלנטרית הוצגו לפניהם החידושים בתחום הטכנולוגיה הלוויינית.
אלעד מתן בר גיל ואלון מור גלינדו, שניהם סטודנטים מבית הספר לרפואה על שם ג'ויס וארווינג גולדמן, ליוו את האסירים זו השנה השלישית ברציפות. "נתתם לנו השראה לכל אורך הדרך", אמר אלעד. "גילינו שהשכלה אינה רק העברת עובדות או שינון של ספרי לימוד. זהו מגדלור של תקווה, חבל הצלה המגיע למעמקי הנפש ושולף את הפוטנציאל הגלום בכל אחד ואחת מאיתנו".
פרופ' וייס המתנדב בתוכנית זו השנה השלישית, אמר בטקס הסיום לתלמידיו: "אתם קוראים ספרות נהדר ויש לכם מה להגיד על הדמויות. המפגש איתכם היה שיעור הספרות הכי טוב שהיה לי".
האסיר מ', מבוגרי התוכנית, שיתף את הנוכחים בחוויותיו: "מעולם לא האמנתי שאמצא את עצמי יושב כאן באוניברסיטה ומקשיב בכובד ראש לשני המרצים הסטודנטים, אלון ואלעד, שנתנו לנו ידע רב ברפואה. בעזרתם למדנו איך בני אדם צריכים לנהוג כדי לשמור על בריאותם".
בתו של האסיר ח', סיכמה בהתרגשות: אנשי השב"ס והאוניברסיטה הצליחו לשנות את אבא מהקצה אל הקצה והפכו אותו לבן אדם אחר. בזכותם הוא נעשה בנאדם סובלני וסבלני יותר".