איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב חנכה אולם ישיבות על שמו של אהרון ידלין ז"ל, ממייסדי האוניברסיטה, עמית יקר ושותף לדרך.
אירוע להוקרת זכרו של אהרון ידלין ז"ל, ממייסדי האוניברסיטה, התקיים ב-19 בנובמבר 2024, ובמסגרתו נחנך אולם ישיבות על שמו.
אירוע להוקרת זכרו של אהרון ידלין ז"ל, ממייסדי אוניברסיטת בן-גוריון, התקיים ב-19 בנובמבר, ובמסגרתו נחנך אולם ישיבות על שמו.
אהרן ידלין, איש הנגב, כיהן כשר החינוך בשנים 1977-1974, ונחשב לידיד אמת של האוניברסיטה. פעילותו בחבר הנאמנים וכסגן יושב ראש הוועד המנהל של האוניברסיטה, השתלבה עם תרומתו לקידומם של פרויקטים בתחומי החינוך, התרבות והקהילה. על תרומתו של ידלין לקידום החינוך בישראל ולפיתוחה של האוניברסיטה שכה הייתה קרובה לליבו הוענק לו מטעמה תואר דוקטור לאות כבוד. תרומתו לפיתוח המדינה והיותו מופת לחלוציות זיכו אותו בשנת 2005 בפרס בן-גוריון. כעבור חמש שנים הוענק לידלין פרס ישראל על מפעל חיים.
במהלך האירוע להוקרת זכרו העלה בנו, האלוף (במיל) עמוס ידלין, קווים לדמותו: ״אבא שלנו, סבא אהרן, ידע להפגין גמישות מחשבתית ובדק שהאידיאולוגיה שלו עדכנית. הוא היה איש של ערכים ועקרונות, ובאותה מידה חתר לפשרות. אבי היה איש של שביל הזהב, לא איש של קצוות, שדבק בשוויון, מבלי לוותר על חדשנות ומצוינות, הכול לטובת העם והמדינה; מערכות החינוך וההשכלה".
"בשבילי, בתור עולה חדש, לפגוש מישהו כמוהו, שמדבר על בן-גוריון כמו חבר, היה בגדר חלום", אמר נשיא האוניברסיטה פרופ' דניאל חיימוביץ. "אהבתו של אהרן ידלין לנגב הקרינה על כולנו. אנו חשים גאווה גדולה על שהייתה לנו הזכות לעבוד אתו". באותו מעמד ציין נשיא האוניברסיטה כי לצד חנוכת חדר הישיבות, תוקם קרן מלגות ע"ש ידלין, המיועדת לדוקטורנטים ודוקטורנטיות מבית הספר לחינוך בבן-גוריון.
את האירוע להוקרת זכרו של אהרן ידלין כיבדו בנוכחותם יושב ראש הוועד המנהל של האוניברסיטה, עו"ד אבי ניסנקורן, סגן נשיא האוניברסיטה לקשרי חוץ ופיתוח משאבים ג'ף קיי, רקטור האוניברסיטה פרופ' חיים היימס, דיקנים, חברי סגל ועוד נכבדים. נשאו דברים: ד"ר אתי לוצאטו ומשה הבא, שפעלו לצידו של ידלין במסגרת הוועד המנהל של האוניברסיטה. "ידלין היה חבר, מורה דרך ומקור השראה לכולנו; חלוץ אמיתי, מגשים חלומות ומי שהצעיד את הנגב קדימה", אמרה ד"ר לוצאטו.