נשיא "היברו יוניון קולג'" באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: "ישראל לא עומדת לבדה"
לראשונה, מאז פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', הגיע נשיא של מוסד אקדמי בארה"ב לביקור הזדהות באוניברסיטה.
פרופ' אנדרו רפלד, נשיא 'היברו יוניון קולג'', הגיע במטרה לחזות מקרוב באירועים המתרחשים בארץ ובכדי להפגין סולידריות. "חשוב במיוחד לנשיאי אוניברסיטאות ברחבי העולם להפגין סולידריות דרך ביקורים, דרך הודעות, ודרך אמירה ברורה שישראל לא עומדת לבדה".
ציון דרך משמעותי נרשם השבוע כאשר פרופ' אנדרו רפלד, נשיא ההיברו יוניון קולג', הגיע לביקור הזדהות באוניברסיטה. ביקור זה, לא רק מסמל את הפעם הראשונה שבה נשיא ממוסד אקדמי אמריקאי מגיע לישראל בכדי לחזות באירועי המצב הנוכחי בארץ, אלא גם משמש כמפגן סולידריות נוקב.
"זה היה כבוד גדול לבקר היום באוניברסיטת בן-גוריון, לראות את חברי דני ואת העבודה שהוא עושה כאן", אמר אמר פרופ' רפלד. "חשוב במיוחד לנשיאי אוניברסיטאות ברחבי העולם להפגין סולידריות דרך ביקורים, דרך הודעות, ודרך אמירה ברורה שישראל לא עומדת לבדה. העבודה שאוניברסיטת בן-גוריון עושה לקידום החברה המשותפת תואמת את העבודה שעושה היברו יוניון קולג' לבניית חברה משותפת באמריקה ובירושלים שבה יש לנו קמפוס. אנחנו מצפים לבנות שותפויות חזקות יותר אחרי ובמהלך המלחמה, במיוחד לאחר המלחמה".
על מנת להעניק לנשיא רפלד הבנה מקיפה של האווירה באוניברסיטה בימים אלה, לאחר פגישה בין נשיאי המוסדות האקדמיים, נערך סיור ברחבי הקמפוס. רגע אחד בעל משמעות עמוקה התרחש במיצג שהוקם למען החטופים בבית הסטודנט. תמונות 240 בני הערובה בעזה, עורר רגשות עזים עם היעדרותה הבולטת של נועה ארגמני, סטודנטית להנדסה משנה ג'.
"הביקור הנשיא רפלד באוניברסיטה הוא אירוע שמשקף משמעות רבה בעיניי. פעולות של הזדהות ותמיכה כמו אלו מאירות דרכנו, הן מרחיבות את רשת הקשרים הבינלאומיים ומחזקות את האמונה שלנו בכוחה של האקדמיה לחיבור עולמי", אמר פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.