וזאת לתעודה: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב העניקה פרסי הצטיינות וחדשנות בהוראה לשנת הלימודים תשפ"ב

פרסים על הצטיינות וחדשנות בהוראה בשנת הלימודים תשפ"ב הוענקו ב-19 באפריל ל-34 חברות וחברי הסגל האקדמי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

מצטייני הפקולטה למדעי ההנדסה שזכו בפרס היוקרתי: פרופ' משה שוורץ, ד"ר אוהד אלישקו, ד"ר מרדכי גורי, ד"ר איסנה וקסלר-לובלינסקי, וד"ר דוד קודיש. ד"ר פאולה פדר-בוביס, פרופ' נדב דוידוביץ' ואורי אלבר זכו בפרס גלאט במסגרת הפקולטה למדעי הבריאות. הפקולטה למדעי הטבע מיוצגת על-ידי הזוכים הבאים: ד"ר יבגני כץ, פרופ' מיכאל צסרסקי, ד"ר מוטקה פורת, וד"ר אורן פרייפלד. מהפקולטה לניהול על שם גילפורד גלייזר התכבדו בפרסי הצטיינות: ד"ר שרון ברקן ושני מלכה-אברהם.

ד"ר איסנה וקסלר-לובלינסקי, זוכת 'פרס גלאט להצטיינות בהוראה'. לצידה: פרופ' אבי לוי, דיקן הפקולטה למדעי ההנדסה, והרקטור פרופ' חיים היימס | צילום: דני מכליס

היחידה לקידום איכות ההוראה והלמידה מוקירה מדי שנה מרצים ומרצות אשר לימדו בקורסי שירות רבי משתתפים מחוץ למחלקה שלהם, זאת מתוך הערכה לאתגר המיוחד בהוראה זו. השנה זכה בפרס מרצה מצטיין בקורס שירות פרופ' דורון פפו מהמחלקה לכימיה.

כמו כן מבקשת היחידה לקידום איכות ההוראה והלמידה להוקיר מרצות ומרצים אשר ביצעו בשנת תשפ"ב שינוי משמעותי, חדשני ויצירתי בשיטת ההוראה במטרה לשפר את תהליך ההוראה והלמידה. מהפקולטה למדעי הרוח והחברה זכו בפרס מרצים ומרצות חדשניים: פרופ' רועי זולטן, ד"ר רפי גרוסגליק, וד"ר יונתן מנדל.

מהפקולטה לניהול זכו ד"ר סתו רוזנצוויג, ד"ר דורית טרייסטר, וד"ר אוריאל הרן. המרצים והמרצות החדשניים מהפקולטה למדעי ההנדסה הם: ד"ר ניר גרינברג, ד"ר מירב מימון טייב, ופרופ' הדר בן יואב. ד"ר גל סופר וד"ר שי קרופפלד נבחרו מהפקולטה למדעי הבריאות, והזוכה מהתוכנית האקדמית לקורס טיס הוא ד"ר יובל גנות.

ד"ר ניר גרינברג, מהמחלקה להנדסת מערכות תוכנה, בדרכו לקבלת פרס הצטיינות מטעם היחידה לקידום איכות ההוראה והלמידה | צילום:דני נכליס

הטקס המרגש התקיים באולם הסנאט ע"ש מינקוף בנוכחות ראשי האוניברסיטה, דיקני הפקולטות ועוד נכבדים, כמו גם בני משפחותיהם של הזוכות והזוכים.

השנה הוענקו פרסים בקטגוריות הבאות: "פרס רוט להצטיינות בהוראה";"פרס גלאט להצטיינות בהוראה" ; ופרסי היחידה לקידום איכות ההוראה והלמידה. "פרס רוט להצטיינות בהוראה" נוסד על-ידי לני רוט, שהשתייך לחבר הנאמנים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, לכבוד אביו פרופ' צ'ארלס רוט. מטרת הפרס היא לאפשר לסטודנטים לכבד מרצה שהשפיע באופן מכריע על פעילותם האקדמית ועל חייהם. השנה הוענק פרס רוט לד"ר תהילה רפאלי מהמחלקה לעבודה סוציאלית, ולד"ר ניר שלזינגר מבית הספר לחשמל ומחשבים. ד"ר תהילה רפאלי לאחר קבלת 'פרס רוט להצטיינות בהוראה. לצידה: רקטור האוניברסיטה פרופ' חיים היימס ופרופ' תימור מלמד, סגן הרקטור לענייני הוראה | צילום דני מכליס "פרס גלאט להצטיינות בהוראה" מוענק בשמו של עורך-הדין הרמן גלאט לזכר הוריו, לובה ודיוויד גלאט, שהיו אוהבי ישראל וחברים פעילים בתנועה הציונית בארה"ב. זוכי פרס גלאט מהפקולטה למדעי הרוח והחברה הם: פרופ' אילת הראל, ד"ר יעלה להב רז, ד"ר מריוס כהן, ד"ר קרן אילות, ושרון חג'בי. מצטייני הפקולטה למדעי ההנדסה שזכו בפרס היוקרתי: פרופ' משה שוורץ, ד"ר אוהד