מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

מה הקשר בין ג'ינס, מועדון חשפנות ורשתות חברתיות?

התערוכה 'עניין אישי- רגע לאומנות' של בוגרות המחלקה לאומנות בקמפוס אילת של האוניברסיטה נערכה השבוע בהשתתפות מאות אורחים.

בוגרות חטיבת היצירה ביטאו דיאלוג עם העולם הסובב אותן באמצעות ציור, צילום, פיסול ואף מיצב אומנותי. "למדתן מה כוחה של אש היצירה, ונחשפתן להרחבת הלבבות שהיא מפיצה בקרב צרכניה. כבר טעמתן משיקוי החיים, הפיצו אותו הלאה", אמרה ד''ר רונית מילאנו, ראש התוכנית ללימודי אומנות.

נשים העובדות במועדוני חשפנות, גבולות, עולם הרשתות החברתיות ואף מכנסי הג'ינס. כל אלו ועוד היוו השראה לתערוכת בוגרות המחלקה לאומנות של קמפוס אילת באוניברסיטה. התערוכה נולדה במסגרת הקורס "עניין אישי - רגע לאמנות" (בהובלת מר נועם גונן, שהויבל את תהליך היצירה ומשמש כאוצר התערוכה.) המאפשר למשתתפות לבטא את עצמם תוך שימוש בטכניקות שהם חידדו במהלך תוכנית התואר שלהם תוך שימוש במגוון רחב של מדיומים, לרבות ציור, צילום, פיסול ומיצב אומנותי.

התערוכה מדגישה את חיוניות התרבות והחינוך בזמנים מאתגרים ומציתה שיחות בנושאים החל מבעיות חברתיות ועד למסעות אישיים. כך למשל, עבודתה של טל גוטמן עוסקת במעמדן וחוויית החיים של נשים העובדות במועדוני חשפנות. טל צילמה בתוך מועדון חשפנות נטוש בתל-אביב ודרך הצילום מוסרת את נקודת מבטן של החשפניות ואת התחושה המאיימת של הריק. עבודתה של שיינא רקוב עוסקת בעולם הרשתות החברתיות ומדמה אותו כסוג של רשת ממגנטת ומתעתעת באמצעות מראות שבצידן השני דימויי סלפי שלה-עצמה והצופה בו-זמנית רואה את בבואתו/ה. יסמין יהלום הופכת את הג'ינס ליצירת אמנות מופשטת, לדיוקן ולאובייקט, המזמינים לחשיבה מחודשת על המתח בין האסתטי לשימושי.

יצירות מעולם מועדון החשפנות של טל גוטמן | צילום: מור סוויסה
יצירות מעולם מועדון החשפנות של טל גוטמן | צילום: מור סוויסה
מיצג ואוביקט של מכנס ג'ינס. יצירה של יסמין יהלום | צילום: מור סוויסה
מיצג ואוביקט של מכנס ג'ינס. יצירה של יסמין יהלום | צילום: מור סוויסה

סיירא אלמווקת מציגה צילומים של בית סבתה שנמצא כיום מעבר לגדר ההפרדה ברשות הפלסטינית. "אני רוצה לדבר על הכאב שיש בלהיות בין לבין. יש לנו גבולות בכל מקום, בינינו לבין עצמנו ובינינו לבין אנשים. הגבולות האלה לפעמים מגינים עלינו ,לפעמים מכאיבים לנו ומרחיקים אותנו ממה שמעבר לגבול. אני באה להציג את המקום שלי בגבול, את התחושות שלי עם הגבולות. אני נודדת בין הגבולות אבל לא נשארת בצד אחד הרבה זמן", אמרה סיירא.

הקורס והתערוכה מהווים הזדמנות לסטודנטיות לבטא את עצמן דרך טכניקות אותם למדו במהלך התואר, בתהליך של חשיבה והתנסות הנפרש לאורך השנה.  בדרך זו הן למדות לעצב זהות עצמאית, דעתנית ויצירתית המאפשרת דיאלוג עם העולם הסובב אותם ואותן.

ד''ר רונית מילאנו, ראש המחלקה לאומנות בקמפוס אילת אמרה: ''לא משנה כמה בניינים, פנטהאוזים ודירות גן נבנה, כמה כבישים, כמה כיכרות, כמה פארקים נקים וכמה קניונים; חברה משגשגת, הון אנושי שיביא איתו הון פיננסי - אלו יתקיימו אך ורק במקום שבו יש תרבות וחינוך. כי מה שכולנו באמת זקוקים לו הוא רווחה, ורווחה הינה מלשון רוח - ועל זה נשענת הציוויליזציה... אתן, בוגרות יקרות, כבר למדתן מה כוחה של אש היצירה, ונחשפתן להרחבת הלבבות שהיא מפיצה בקרב צרכניה.  כבר טעמתן משיקוי החיים. הפיצו אותו הלאה, חנכו את ילדיכם לאורו. במקום בניינים, בנו באמצעות תשוקתכם יוזמות תרבותיות, פעולות חינוכיות. הפיצו חוכמה, רוח ותקווה, ועשו לנו ולילדינו עולם טוב יותר."

מימין לשמאל: פרופ' יניב פוריה - דיקן קמפוס אילת,  ד"ר רונית מילאנו - ראש התוכנית ללימודי אומנות, נועם גונן - אוצר התערוכה, יוסי חן, ראש העיר אלי לנקרי., ד"ר רונית מילאנו, נועם גונן, יוסי חן - מנכ"ל התאגיד העירוני לתיירות אילת, וראש עיריית אילת - אלי לנקרי בטקס | צילום: מור סוויסה
מימין לשמאל: פרופ' יניב פוריה - דיקן קמפוס אילת, ד"ר רונית מילאנו - ראש התוכנית ללימודי אומנות, נועם גונן - אוצר התערוכה, יוסי חן, ראש העיר אלי לנקרי., ד"ר רונית מילאנו, נועם גונן, יוסי חן - מנכ"ל התאגיד העירוני לתיירות אילת, וראש עיריית אילת - אלי לנקרי בטקס | צילום: מור סוויסה

התערוכה תוצג עד לתאריך 31/7/23 בכתובת: דרך יותם 2, אילת, הכניסה חופשית.

לאתר התערוכה >>

בוגרות חטיבת היצירה ביטאו דיאלוג עם העולם הסובב אותן באמצעות ציור, צילום, פיסול ואף מיצב אומנותי. "למדתן מה כוחה של אש היצירה, ונחשפתן להרחבת הלבבות שהיא מפיצה בקרב צרכניה. כבר טעמתן משיקוי החיים, הפיצו אותו הלאה", אמרה ד''ר רונית מילאנו, ראש התוכנית ללימודי אומנות. נשים העובדות במועדוני חשפנות, גבולות, עולם הרשתות החברתיות ואף מכנסי הג'ינס. כל אלו ועוד היוו השראה לתערוכת בוגרות המחלקה לאומנות של קמפוס אילת באוניברסיטה. התערוכה נולדה במסגרת הקורס "עניין אישי - רגע לאמנות" (בהובלת מר נועם גונן, שהויבל את תהליך היצירה ומשמש כאוצר התערוכה.) המאפשר למשתתפות לבטא את עצמם תוך שימוש בטכניקות שהם חידדו במהלך תוכנית התואר שלהם תוך שימוש במגוון רחב של מדיומים, לרבות ציור, צילום, פיסול ומיצב אומנותי. התערוכה מדגישה את חיוניות התרבות והחינוך בזמנים מאתגרים ומציתה שיחות בנושאים החל מבעיות חברתיות ועד למסעות אישיים. כך למשל, עבודתה של טל גוטמן עוסקת במעמדן וחוויית החיים של נשים העובדות במועדוני חשפנות. טל צילמה בתוך מועדון חשפנות נטוש
518

למה הכי כיף ללמוד אצלנו

775
Posts
7741
followers
59
following