יחידה ומיוחדת: אוניברסיטת בן-גוריון משלבת אוכלוסייה על הרצף האוטיסטי במרחב האקדמי
האוניברסיטה מציינת 10 שנים לפרויקט פרי יוזמתה, המשלב ביחידותיה השונות חברים וחברות מקהילת אלו"ט
כביטוי לדאגתה ושאיפתה להעניק הזדמנות שווה לכלל האוכלוסיות, מפעילה אוניברסיטת בן-גוריון מסגרת ייחודית המאפשרת לאוכלוסייה על הרצף האוטיסטי להשתלב במרחב האקדמי. בימים אלה מציינת האוניברסיטה עשר שנים לפעילות מבורכת זו.
למען קידום התהליך יזמה האוניברסיטה וקידמה פרויקט לשילובם של חברים וחברות מקהילת אלו"ט (אגודה לאומית לילדים ובוגרים עם אוטיזם). משתתפיו לומדים בסביבה אקדמית וחברתית תואמת גיל, והם מתנסים באינטראקציה עם מרחב ציבורי המאפיין את החברה הכללית. בצורה זו הם ניצבים מול אתגרים רלוונטיים, ולומדים להתנהל בסביבה "נורמטיבית" על מורכבויותיה ויתרונותיה.
11 מחברי הקהילה הנמצאת על הרצף האוטיסטי סיימו בימים אלה את הלימודים במסגרת הפרויקט, וב-15 באוגוסט 2024 הוצגו עבודות סיום פרי יצירתם. מתחילתו לפני 10 שנים התברך הפרויקט הבן-גוריוני בשתי בוגרות שלומדות פסיכולוגיה במסגרת בית הספר ללימודי המשך. ראוי לציין כי לרבים מקרב בוגרי הפרויקט שבמגוון האוטיסטי נדרשות שנות לימוד נוספות, כדי שיוכלו לממש את הפוטנציאל הגלום בהם.
משתתפי הפרויקט לומדים בכיתה ייעודית, והם מתרגלים במסגרתה מיומנויות שיח ומיומנויות חברתיות. "חברי הפרויקט גילו עניין והנאה מההשתתפות ומתכני הלימוד והתרשמנו שהושגה אצלם התקדמות משמעותית", אומרת דיליה סיגלר מהיחידה לסגל אקדמי חדש, ממובילות הפרויקט באוניברסיטת בן-גוריון. לדבריה, הצלחת הפרויקט מתבטאת בין השאר בשילוב הבוגרים בשוק העבודה, כמו גם במגוון הפעילויות של הסביבה האקדמית.