מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

מומחי AI הוכיחו פערים באופן הסיקור של ה-BBC

כתב תביעה שהוגש נגד הBBC- בלונדון על אופן סיקור הקונפליקט הישראלי פלשתיני בצורה לא ניטרלית, כלל איסוף נתונים וניתוח של מומחי בינה מלאכותית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. כתב התביעה הוגש על ידי משרד עו״ד Asserson.

רבות דובר על כך שאופן הסיקור של ה- BBC מוטה כלפי הצד הפלשתיני, טענות שהיו מבוססות תחושה ולא על מדע. כעת בתביעה שהוגשה כנגד ה-BBC על סיקור הקונפליקט הישראלי פלשתיני בצורה לא ניטרלית, שולבו מסקנותיהם של חוקרים מומחים לשימוש בכלי AI מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, שהצליחו להוכיח פערים בולטים באופן הסיקור ע"י שימוש בכלי בינה מלאכותית (בדגש על ChatGPT) + Big Data.

" דיווח עיתונאי הוגן הוא נשמת אפה של הדמוקרטיה. דיווח ענייני, מקיף ומקצועי מאפשר לציבור להבין את המציאות הפוליטית, לנהל דיונים ולקבל החלטות מושכלות בנושאים שעל סדר היום. בשל חשיבות הדיווח העיתונאי כמתווך בנושאים שעל סדר היום חובת הדיווח ההוגן אף מעוגנת בחוק: "להבטיח שידור מידע מהימן, הוגן ומאוזן." (חוק הרשות השנייה לטלויזיה ורדיו)  - The Fairness Doctrine בארה"ב,  וחוק השידור הציבורי בבריטניה.

 

"תוך שימוש זהיר בבינה מלאכותית מצאנו פערי מסגור משמעותיים ועקביים שלא אמורים להופיע בדיווח מאוזן", הסביר ד"ר אורן צור, מומחה לשימוש בכלי AI מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, שהיה שותף פעיל באיסוף הנתונים וניתוח המסקנות והצליח להוכיח פערים בולטים באופן הסיקור. "נציין שבעוד שברור שהעובדות עצמן מכתיבות את אופי הדיווח (למשל פערים במספרי הנפגעים), הפערים שמצאנו מצביעים על תבנית של מיסגור בעייתי גם ביחס לעובדות".

רבות דובר על כך שאופן הסיקור של ה- BBC מוטה כלפי הצד הפלשתיני, טענות שהיו מבוססות תחושה ולא על מדע. כעת בתביעה שהוגשה כנגד ה-BBC על סיקור הקונפליקט הישראלי פלשתיני בצורה לא ניטרלית, שולבו מסקנותיהם של חוקרים מומחים לשימוש בכלי AI מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, שהצליחו להוכיח פערים בולטים באופן הסיקור ע"י שימוש בכלי בינה מלאכותית (בדגש על ChatGPT) + Big Data. " דיווח עיתונאי הוגן הוא נשמת אפה של הדמוקרטיה. דיווח ענייני, מקיף ומקצועי מאפשר לציבור להבין את המציאות הפוליטית, לנהל דיונים ולקבל החלטות מושכלות בנושאים שעל סדר היום. בשל חשיבות הדיווח העיתונאי כמתווך בנושאים שעל סדר היום חובת הדיווח ההוגן אף מעוגנת בחוק: "להבטיח שידור מידע מהימן, הוגן ומאוזן." (חוק הרשות השנייה לטלויזיה ורדיו)  - The Fairness Doctrine בארה"ב,  וחוק השידור הציבורי בבריטניה.   "תוך שימוש זהיר בבינה מלאכותית מצאנו פערי מסגור משמעותיים ועקביים שלא אמורים להופיע בדיווח מאוזן", הסביר ד"ר אורן צור, מומחה לשימוש בכלי AI מאוניברסיטת בן גוריון בנגב,
190

מעניין לקרוא עוד