1.2 מיליון דולר מענק לפרופ' מיכאל מיילר מהמחלקה לכימיה
המענק היוקרתי מטעם תוכנית Human Frontier Science ניתן לפרופ' מיכאל מיילר מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ועמיתיו הבינלאומיים שיחקרו כיצד זני חיידקים והאותות הכימיים שלהם משפיעים על התנהגות אנושית, כמו חרדה ומתח.
1.2 מיליון דולר מענק נועדו לטובת פתרון חלק מהפאזל המרכיב את ציר המעי-מוח. המחקר יעמיק בשאלה כיצד חיידקים מסוימים והאותות הכימיים שלהם משפיעים על התנהגות אנושית, כמו חרדה ומתח. המעיים של כל היונקים מכילים טריליוני חיידקים. לבעלי חיים ככלל יש קשר דו-כיווני עם החיידקים הללו והם מתקשרים עימם באמצעות אותות כימיים המשפיעים על רווחתו של הגוף האנושי ואף על אופן פעולת המוח. עם זאת, המולקולות האחראיות לדו- השיח הזה והחיישנים שמקבלים את האותות הללו נותרו ברובם עלומים.
כעת, פרופ' מיכאל מיילר מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ועמיתיו הבינלאומיים- פרופ' קרינה קסבייר, ממעבדת איתות חיידקיםFundação Calouste Gulbenkian בפורטוגל, ופרופ' בריטני נידהם, מהמכון למדעי המוח סטארק באוניברסיטת אינדיאנה בארה"ב, יעמיקו בניתוח התנהגותם של חיידקי המעי והשפעתם על מערכת העצבים המרכזית וההתנהגות האנושית.
34 פרויקטים הכוללים 108 מדענים מ- 23 מדינות נבחרו לשנת 2024 ע"י תוכניתHuman Frontier Science (HFSP), תוכנית בינלאומית התומכת במחקרים חדשניים, עצמאיים ומקוריים בתחומי מדעי החיים. תמיכה זו מתאפשרת הודות לשיתוף פעולה בינלאומי הנתמך כלכלית על ידי יפן, אוסטרליה, קנדה, הנציבות האירופית, צרפת, גרמניה, הודו, ישראל, איטליה, יפן, ניו זילנד, נורבגיה, הרפובליקה של קוריאה, סינגפור, דרום אפריקה, שוויץ, בריטניה, צפון אירלנד וארה"ב. מאז 1990, יותר מ-8,500 חוקרים מיותר מ-70 מדינות נתמכו עד כה, מתוכם 29 קיבלו בהמשך פרס נובל.
" אנו שואפים לחשוף ממד חדש של תקשורת בין הגוף האנושי לחיידקים", הסביר פרופ' מיילר. "כדי לחקור את הרעיון המסקרן הזה, נשתמש בטכניקות מתקדמות שיחשפו תובנות חדשות על הקשר המורכב שנוצר במעיים, בין הגוף האנושי לחיידקים".