שתי מלגות יוקרתיות הוענקו לדוקטורנטיות מהפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטה

מלגת קרן אייסף בתחום המדעים הוענקה לבר אדרי, דוקטורנטית המחלקה למדעי החיים ומלגת משרד המדע ע"ש ז'בוטינסקי לנושאים בעלי עדיפות לאומית, הוענקה לדורון יסודי, דוקטורנטית המחלקה לכימיה.

תכנית עמיתי 'קרן אייסף' לדוקטורט פועלת לתמיכה בדוקטורנטים בארץ ובחו"ל בתחומי המדעים. במשך שנות פעילותה תמכה התוכנית בקריירה האקדמית והמקצועית של מאות דוקטורנטים ופוסט-דוקטורנטים מהפריפריה שהשתלבו בעמדות מפתח מחקריות, עסקיות וציבוריות באקדמיה ומחוצה לה.

בר אדרי. צילום: עדן אדרי

הדוקטורנטית דורון יסודי, מהמעבדה לחקר מערכות ננומטריות של פרופ' יוסי וייצמן מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, זכתה במלגת משרד המדע ע"ש זאב ז'בוטינסקי. מלגה זו מוענקת לדוקטורנטים מצטיינים החוקרים תחומים אותם הגדיר משרד המדע והטכנולוגיה כבעלי עדיפות לאומית.

המחקר של דורון עוסק בפיתוח שיטות חדשות לחקר משפחת אנזימים הנקראים טופואיזומראזות, ע"י שימוש בננו-מבני חומצות גרעין סינטטיות, אותן מעצבים ומהנדסים לצורה הרצויה כך שיתאימו בדיוק לחלבון הנחקר.

אנזימים אלו קריטיים להישרדות חיידקים, לכן פיתוח שיטות חישה וזיהוי כנגדם יאפשרו לפתח בעתיד תרופה הפוגעת בפעילותם ולכן לשמש כאנטיביוטיקה איכותית. במחקר נעשה שילוב של מספר שיטות מתחומים שונים שיכול להביא ליצירת מערכת מדויקת, ידידותית לסביבה, מהירה ופשוטה.

דורון יסודי. צילום: אופיר שלונצ'יק

"אנו גאים בפעילות המחקרית גם בקרב הדוקטורנטיות שלנו והמלגות המכובדות הן ראייה לפעילותן המשמעותית בתחום. זוהי הזדמנות להודות לקרנות המאפשרות את פיתוח וקידום המחקר גם בקרב הדור הצעיר", אמר דיקן הפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' גבריאל למקוף.

בר אדרי, דוקטורנטית במחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, זכתה במלגת קרן אייסף התומכת בדוקטורנטים בארץ ובחו"ל בתחומי המדעים. בר הצטיינה כבר בלימודי התואר הראשון ולקחה חלק בתוכניות 'דקלים' ו'אשלים' שאפשרו לה לעסוק במחקר לקראת לימודי מסטר במהלך תואר ראשון. בהמשך, התקבלה למסלול דוקטורט ישיר במחלקה למדעי החיים עם סיום תואר ראשון בהצטיינות, וכיום היא עוסקת במעבדה לחקר ביולוגיה מולקולרית של סרטן, בהנחיית פרופ' ענת בן צבי  ופרופ' ברק רוטבלט. בר גדלה בפנימייה שהוריה מנהלים בקרית ביאליק עם 13 ילדים בסיכון שעזרו לה לפתח אמפטיה לאלו שלא היו להם את אותן ההזדמנויות שיש לה. כבר בשלב מוקדם היא החשיבה השכלה והתעניינה בלימודים ובעיקר במדע. בצה"ל שירתה כקצינת לוגיסטיקה, במטרה לעזור לחיילים להצליח במשימה וגם בחיים אחרי הצבא וכיום היא מגויסת לשירות מילואים במלחמת "חרבות ברזל". תכנית עמיתי 'קרן אייסף' לדוקטורט פועלת לתמיכה בדוקטורנטים בארץ ובחו"ל בתחומי המדעים. במשך שנות פעילותה תמכה התוכנית בקריירה האקדמית והמקצועית של מאות דוקטורנטים ופוסט-דוקטורנטים מהפריפריה שהשתלבו בעמדות מפתח מחקריות,