פסטיבל המחקר השני: הושק מרכז מערכות מזון, 'בריאות אחת' וחוסן - BGU-FOR
הרצאות של מדעניות ויזמיות בולטות, תחרות הרצאות בסגנון TED, דוכני מזון וקוסמטיקה "מדעיים" המבוססים על פיתוחי מדעני האוניברסיטה, פרס מפעל חיים לפרופ' יוסי מזרחי וגם השקת מרכז BGU-FOR שיתמקד בממשקים שבין מזון, "בריאות אחת", חוסן אישי, חברתי, ציבורי - כל אלה היו חלק מפסטיבל המחקר שנערך השבוע באוניברסיטה זו השנה השנייה.
כעת זו כבר מסורת. פסטיבל המחקר נערך זו השנה השנייה בחסות לשכת סגן נשיא האוניברסיטה ודיקן למחקר ופיתוח, פרופ' רז ילינק ובמהלכו הושק המרכז למערכות מזון, 'בריאות אחת' וחוסן (BGU-FOR) שירכז את האתגרים המורכבים במערכות הבריאות והמזון עימם מתמודד כיום העולם.
"יש לנו חוקרים מצוינים ומטרות המדגישות את היכולת והאנרגיה שלנו לעשות דברים גדולים", ציין פרופ' רז ילינק. כמה מהגילויים המרעישים ביותר יצאו מהאוניברסיטה. יש באוניברסיטת בן-גוריון קהילת חוקרים המאמינים בשיתופי פעולה, שילוב דיסציפלינות וחשיבה יצירתית. אלו בדיוק החומרים מהם בנוי מרכז BGU-FOR".
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב שמה לה למטרה להתמודד עם אתגרי מערכות הבריאות והמזון המורכבים שהעולם מתמודד איתם כיום, באמצעות מחקר רב־תחומי המתפרש על הקשר בין בריאות, מערכות מזון, סביבה וחוסן. מרכז מערכות מזון, 'בריאות אחת' וחוסן - BGU-FOR ירכז אתגרים אלו מרמת המולקולה ועד למדיניות ציבורית.
פרופ' דורית ניצן, מנהלת התוכנית לתואר שני ברפואת חירום- מוכנות למצבי חירום ואסון בבית הספר לבריאות הציבור, היא שתעמוד בראש המרכז. ״זהו אתגר והזדמנות לחקור, ללמוד, לכוון מדיניות וליצור יוזמות וחידושים, תוך שילוב הידע, המקצועיות ועבודת הצוות הבין-מקצועית באוניברסיטה שלנו. אנחנו נעבוד עם החוקרים הבין־לאומיים, לאומיים, קהילות ויזמים כדי למצוא פתרונות ודרכים לשפר את הממשק בין בריאות האדם, בעלי החיים, הצומח והסביבה. נשים דגש מיוחד בהיבטים של מערכות מזון, בטחון תזונתי וחוסן, גם במוכנות ומענה למצבי חירום ואסון״.
במסגרת הפסטיבל הוענק פרס מפעל חיים לפרופ' יוסי מזרחי, פרופ' אמריטוס מהמחלקה למדעי החיים באוניברסיטה, חוקר צמחים בעל שם עולמי שעסק במשך עשרות שנים בפיתוחם של פירות חדשים ובהטמעתם של פירות אקזוטיים בארץ.
תוכנית הפסטיבל כללה גם הרצאות בסגנון TED מפי חוקרי האוניברסיטה, הרצאות קצרות בנושא חדשנות בתזונה, הרצאות אורח בנושא טיפול באתגרים במערכות מזון, בריאות אחת וחוסן מפי ד"ר בינדו נישאל אנדרוזה, סגנית נשיא פארק הידע IKP בהודו ופרופ' יוהנה הנפלד- מנהלת וראש המרכז להגנת הבריאות הבינלאומית, מכון רוברט קוך בגרמניה. בנוסף, הוצגו חידושים 'מדעיים' במזון באוכל כמו: יין מדברי; תריוגורט, פיטאיה ועוד.