מינוי חדש בצמרת האוניברסיטה
פרופ' השילוני-דולב – יועצת הנשיא להוגנות מגדרית.
פרופ' יעל השילוני-דולב, חברת סגל המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, נבחרה לתפקיד יועצת נשיא האוניברסיטה להוגנות מגדרית. היא מחליפה את פרופ' הללי פינסון שסיימה קדנציה מוצלחת ועשירה בעשייה.
השילוני-דולב, עיתונאית בעברה, היא בוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת תל אביב.
את התואר השני בלימודי קולנוע וטלוויזיה עשתה באוניברסיטת אמסטרדם בהולנד. עבודת הדוקטורט שלה בנושא בדיקות גנטיות וסוגיית החיים הראויים בגרמניה וישראל, נערכה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה של קלן בגרמניה.
מחקריה עוסקים בממשק שבין סוציולוגיה, רפואה, מגדר, ביו-אתיקה, משפחה, גנטיקה וטכנולוגיות רפואיות. טכנולוגיות פריון חדישות מהוות מוקד סביבו חקרה תחומים ספציפיים כגון; בדיקות גנטיות של עוברים, בחירת מין היילוד, הולדה לאחר המוות והקפאת ביציות. בנוסף היא מנחה קבוצת תלמידות ותלמידי מחקר בסוגיות של ראשית וסוף החיים, פונדקאות, הפלות, אמצעי מניעה, ועוד. "הטכנולוגיות המגוונות מאפשרות לי לשאול שאלות סוציולוגיות על הקשר שבין מדע וחברה, על מגדר, על משפחה ועל היחס למוגבלות וחולי", היא מסבירה. "בעבודתי הבנתי שמה שנראה כהתקדמות וכפתח לבחירה או העצמה הוא לא אחת גם אובדן של חירות, ושחשוב מאד שמדעי הרוח והחברה יתרמו להבנת העולם הטכנולוגי-מדעי, שיש בו יתרונות גדולים אבל גם סכנות לא מבוטלות".

השילוני-דולב כיהנה כנשיאה משותפת של האגודה להיסטוריה, פילוסופיה וסוציולוגיה של המדע, כחברת המועצה הלאומית לביו-אתיקה וכחברת ועדת היגוי ושיפוט לקידום הוגנות מגדרית במל"ג.
לאוניברסיטת בן-גוריון הצטרפה לפני כארבע שנים, והיא כבר מרגישה כמו בבית: "לאורך השנים שיתפתי פעולה עם הרבה חוקרים וחוקרות מכמה מחלקות ובתי ספר באוניברסיטת בן-גוריון, כולם א.נשי מחקר מהמעלה הראשונה, וא.נשים עם מחויבות חברתית גדולה".