ביולוגיה סינתטית מהנגב

שיתוף פעולה אסטרטגי בתחום הביולוגיה הסינתטית נרקם בין חברת BGN Technologies, חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, לארגון BIOECONOMY FOR CHANGE המאגד כ-500 חברות, ארגונים מסחריים ומוסדות אקדמיים בצרפת.

תחום הביולוגיה הסינתטית התפתח מאוד בשנים האחרונות ובאוניברסיטת בן-גוריון בנגב באופן ניכר. חוקרים מתחומים שונים מוצאים יתרונות ופתרונות בביולוגיה סינטטית למענים במגוון תחומים כמו: קוסמטיקה, חקלאות, אבחון מחלות, תרפיוטיקה ועוד. כעת, שיתוף הפעולה שנרקם יאפשר השקעה במיזמים משותפים ובחברות סטארט-אפ מבוססות טכנולוגיות שפותחו באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

חברי משלחת B4C עם נציגות חברת BGN Technologies | צילום: אירה גולוב

"הבחירה ב- BGN Technologies היתה טבעית לאור הגישה המקצועית והניסיון המוכח שלהם בהקמת חברות סטארטאפ טכנולוגיות", אמר ג'והן דה קוניק, נציג B4C ומפתח עסקי בחברת 'ביוקט'. " אני סמוך ובטוח ששיתוף הפעולה הזה יניב מיזמים חדשים והשקעות פיננסיות בעתיד".

"אני מברך על שיתוף הפעולה ורואה בו אינדיקציה נוספת להכרה הבינלאומית בטכנולוגיות פורצות הדרך שלנו", סיכם ג'וש פלג, מנכ"ל BGN Technologies.

כ-500 חברות וגופים המאוגדים תחת ארגון (B4C) BIOECONOMY FOR CHANGE הצרפתי בחרו בחברת המסחור של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, BGN Technologies, לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחום הביולוגיה הסינתטית. מאז 2005 תמך ארגון B4C ביותר מ-350 פרויקטים בינלאומיים עם תקציב מוערך של 3 מיליארד יורו. ארגון זה מפגיש בין בעלי עניין מקואופרטיבים של חקלאות, ארגוני מחקר ואוניברסיטאות, חברות הון סיכון, סטארט-אפים, חברות קטנות ובינוניות ותעשיות גדולות, סביב מטרה משותפת- שימוש מיטבי במשאבים מתחדשים. המשלחת הנוכחית נועדה למסד שותפויות ולזהות יכולות ישראליות בפיתוח טכנולוגיות מהאקדמיה לתעשייה. מכאן, ששיתוף הפעולה שהוסכם עונה בדיוק על מטרה זו. BGN Technologies ממסחרת את המצאות חוקרי האוניברסיטה ומטפחת שיתופי פעולה ויזמות בקרב חוקרים וסטודנטים. עד כה הקימה החברה מעל 100 חברות סטארט-אפ במגוון רחב של תחומים טכנולוגיים כמו: ביופארמה, סייבר, קלינטק, מכשור רפואי, אופטיקה ועוד, לצד הקמת חממות ומאיצים טכנולוגיים בשיתוף עם גופים מובילים בשוק הישראלי והבינלאומי. מכאן, ששיתוף הפעולה האסטרטגי עם הארגון הצרפתי אך טבעי. תחום הביולוגיה הסינתטית התפתח מאוד בשנים