מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

מנגישים אקדמיה

הסתיים המחזור התשיעי של תכנית 'בשביל הדעת' המנגישה אקדמיה לאנשים עם מוגבלות.

המחלקה למעורבות חברתית באוניברסיטה מפעילה תכנית המאפשרת מתן השכלה כללית מעולמות התוכן של האוניברסיטה לאוכלוסייה עם מגבלה שכלית התפתחותית, אוכלוסיית שיקום, אוטיזם בתפקוד גבוה או שיתוק מוחין. השבוע נערך טקס חגיגי עם סיום המחזור התשיעי של התוכנית במעמד ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', מנהלת המחלקה למעורבות חברתית, עו"ד ורד סרוסי כ"ץ ונציגי השותפים בתכנית - משרד הרווחה מחוז דרום, אגף הרווחה של עיריית באר שבע ועמותת יחדיו.

לפני 9 שנים נפתחה תוכנית 'בשביל הדעת' עם קורס בנושא מבוא לרפואה עבור א.נשים עם מוגבלות, במטרה לספר להם ידע מעולמות התוכן של האקדמיה. בהמשך, התווספו קורסים נוספים בנושאים כגון: כלכלה וניהול, גאוגרפיה, אזרחות (פוליטיקה וממשל), אומנות ותקשורת. המחלקה למעורבות חברתית באוניברסיטה בשיתוף משרד הרווחה מחוז דרום, אגף הרווחה של עיריית באר שבע ועמותת יחדיו חברו על מנת לאפשר תוכנית לימוד מעניינת לצד מפגשים חברתיים, סיורים לימודיים ואף שילוב פעילות יצירתית. התוכנית ייחודית ואין דומה לה בארץ ובשל כך זכתה בשנת תשע"ז בפרס 'נקודת אור' של משרד הרווחה.

השנה התלמידים ציינו יחדיו את החגים, תלמידי כיתת גיאוגרפיה למדו על כדור הארץ וסיירו בפארק קרסו למדע, תלמידי כיתת תקשורת סיקרו ברדיו BGU, תלמידי כיתת רפואה סיירו במחלקת הילדים בביה"ח סורוקה ותלמידי פוליטיקה וממשל למדו על זכויות אדם וסיירו בעיריית באר שבע.

תצוגת כיתת רפואה | צילום: שוש קסאי
תצוגת כיתת רפואה | צילום: שוש קסאי

עם תום השנה התשיעית לתוכנית, הציגו התלמידים באירוע הסיום את תוצרי הלמידה שלהם בשנה האחרונה. האחראית על התוכנית היא שושי קסאי, את התוכנית מרכזת שי ראב"ד, ולצידן המדריכים/ות: יסמין יעקובי ובודור אלעקובי - מדריכות בכיתת גאוגרפיה, נעמה אביטל וים גוברין - מדריכות בכיתת פוליטיקה וממשל, ראונק מחאמיד ואלין בר יוסף - מדריכות הקורס של אומנות, עדי בר טל ועדן כץ - מדריכות קורס תקשורת.

"כל אחד וכל אחת הוא מיוחד ומיוחדת ויש להם חלק וכולם תורמים לפסיפס יפה וססגוני", אמר ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ בטקס.

"התוכנית הזו התחילה כחלום והיום היא עובדה", אמרה עו"ד ורד סרוסי כ"ץ, מנהלת היחידה למעורבות חברתית באוניברסיטה. "לשמחתנו יש כל כך הרבה תחומי ידע באוניברסיטת בן גוריון כך שניתן להציע לכם מאגר רחב של תחומי למידה. התוכנית היא חלק מתפיסת העולם של האוניברסיטה. מאג'נדה הסוברת שאנשים זכאים לתרבות פנאי איכותית ומשובחת, לכניסה טבעית בשערי האקדמיה, לרכוש השכלה ולהרחיב אופקים. 'בשביל הדעת' היא עוד צעד שלנו כחברה בשוויון ההזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות".

נציגת התלמידים בתוכנית, אושרת מדלסי הלומדת בכיתת תקשורת סיפרה: "אני משתתפת כבר 5 שנים בתוכנית. המדריכים דאגו שנבין את החומר ושנלמד נושאים חדשים. אני מקווה שכולנו נוכל להמשיך להיפגש באוניברסיטה ונרחיב את ידיעותינו".

נורית פרידגה, אימו של התלמיד לידור מכיתת רפואה נשאה דברים בטקס כנציגת המשפחות: "אני גאה בילדנו, כל אחד בנפרד וכולם ביחד, אני מודה לצוות המדהים הזה שעוזר ותורם לילדים שלנו, צוות אכפתי שתמיד נמצא שם על מנת לתת, לתמוך, צוות שרואה את ילדנו וער לצרכיהם ורצונותיהם ומוכן לעזור, להתייצב לצידם ולתת הכל למען התקדמות ילדנו בחברה, פשוט עושים עבודת קודש".

נורית ולידור פרידגה עם ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ' | צילום: אלבום פרטי
נורית ולידור פרידגה עם ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' | צילום: אלבום פרטי

נציגת הסטודנטים עדי בר טל נאמה בטקס ואמרה: "עם כל העומס והדרישות שיש מהאוניברסיטה, השעתיים וחצי בשבוע שבהן אנחנו פוגשים אתכם, התלמידים הן קסומות. רק חיכינו לראות אותכם, לדבר איתכם, ללמד אתכם וכמובן ובעיקר ללמוד מכם. אני באופן אישי יכולה להעיד שלמדתי מכם כל כך הרבה, והכי הרבה למדתי להודות על הקיים ולהעריך את הכאן ועכשיו".

שי ראב"ד, סטודנטית שנה ג' לעו"ס ורכזת התוכנית בשנתיים האחרונות: "אני מסיימת השנה את התפקיד שלי כרכזת התוכנית לאחר שנתיים נפלאות, מלאות חוויות, אתגרים והרבה מאוד סיפוק. אני רוצה להודות על שנתיים בהן למדתי הרבה מאוד, בראש ובראשונה מכם התלמידים, לימדתם אותי על סקרנות ורצון ללמוד, על נחישות, על אהבה ללא תנאים והוכחתם בכל מפגש מחדש כמה התוכנית הזו חשובה לכם וחשוב שתמשיך להתקיים".

המחלקה למעורבות חברתית באוניברסיטה מפעילה תכנית המאפשרת מתן השכלה כללית מעולמות התוכן של האוניברסיטה לאוכלוסייה עם מגבלה שכלית התפתחותית, אוכלוסיית שיקום, אוטיזם בתפקוד גבוה או שיתוק מוחין. השבוע נערך טקס חגיגי עם סיום המחזור התשיעי של התוכנית במעמד ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', מנהלת המחלקה למעורבות חברתית, עו"ד ורד סרוסי כ"ץ ונציגי השותפים בתכנית - משרד הרווחה מחוז דרום, אגף הרווחה של עיריית באר שבע ועמותת יחדיו. לפני 9 שנים נפתחה תוכנית 'בשביל הדעת' עם קורס בנושא מבוא לרפואה עבור א.נשים עם מוגבלות, במטרה לספר להם ידע מעולמות התוכן של האקדמיה. בהמשך, התווספו קורסים נוספים בנושאים כגון: כלכלה וניהול, גאוגרפיה, אזרחות (פוליטיקה וממשל), אומנות ותקשורת. המחלקה למעורבות חברתית באוניברסיטה בשיתוף משרד הרווחה מחוז דרום, אגף הרווחה של עיריית באר שבע ועמותת יחדיו חברו על מנת לאפשר תוכנית לימוד מעניינת לצד מפגשים חברתיים, סיורים לימודיים ואף שילוב פעילות יצירתית. התוכנית ייחודית ואין דומה לה בארץ ובשל כך זכתה בשנת תשע"ז בפרס
590

למה הכי כיף ללמוד אצלנו

775
Posts
7741
followers
59
following