מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

מינוי חדש באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

פרופ' מיכל בר אשר סיגל מונתה לתפקיד סגנית נשיא האוניברסיטה לקשרים בינלאומיים, פרופ' בר אשר סיגל תחליף את פרופ' לימור אהרנסון-דניאל שתסיים את כהונתה בסוף השנה האזרחית.

בתוקף תפקידה פועלת סגנית נשיא האוניברסיטה לקשרים בינלאומיים לכונן ולבסס קשרים אסטרטגיים בחו"ל למינוף המחקר באוניברסיטה, חיזוק המצוינות האקדמית והמחויבות לאימפקט חברתי בעולם המתפתח, כמו גם להעצמת המוניטין הבינלאומי של האוניברסיטה.

פרופ' אהרנסון-דניאל כיהנה מזה חמש שנים בתפקיד סגנית הנשיא לקשרים בינלאומיים ותסיים את תפקידה בסוף דצמבר 2023. לימור כיהנה שתי קדנציות, מהן שלוש שנים כסגנית רקטור וחמש שנים כסגנית נשיא, כלומר 8 שנים במצטבר. בשנות כהונתה, לימור הובילה תהליך משמעותי של בינאום האוניברסיטה והביאה להתפתחות וצמיחה של הפעילות הבינלאומית ומספר הסטודנטים הבינלאומיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב כמעט והוכפל. הצמיחה המשמעותית ביותר הייתה בתלמידי מחקר (גידול של 123% בדוקטורנטים, 85% בפוסט-דוקטורנטים ו-75% במאסטרנטים).

בתקופתה נחתמו כמה מהסכמי שיתופי הפעולה הבינלאומיים הבולטים, לרבות הקמת המכון המשותף בניו ג'רזי עם NJIT, הקמת  מכון המחקר בהודו והסכמי שת"פ עם אוניברסיטאות מובילות במרוקו, סין ואקוודור. מעבר לכך, השירותים הניתנים לסטודנטים וחוקרים בינלאומיים הורחבו באופן משמעותי, וה-Welcome Center שהוקם ונחנך לאחרונה יהווה One Stop Shop לכל הצרכים האדמיניסטרטיביים של סטודנטים בינלאומיים.

בהובלת פרופ' אהרנסון-דניאל, מספרם של הסטודנטים היוצאים לחילופי סטודנטים גדל פי ארבעה, וסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון יכולים כעת ללמוד סמסטר במוסדות עמיתים בחו"ל בכל חמש היבשות, בכלל זה אסיה, אוסטרליה ודרום אמריקה ואפריקה הפכו ליעדים. פרופ' אהרנסון תשוב לעמוד בראש המרכז לחקר המוכנות והמענה למצבי חירום ואסון אותו הקימה באוניברסיטה בשנת 2010. פרופ׳ אהרנסון דניאל הובילה מחקרים פורצי דרך בעולם בנושאים הקשורים למתארי חירום ואסון. למרבה הצער, בעת הזו, שוב יש חשיבות רבה לעיסוק במחקר בתחומים אלה וחזרתה לעמוד בראש מרכז המחקר תהווה תרומה חשובה למקומה של האוניברסיטה כמובילה בתחום.

את פרופ' לימור אהרנסון-דניאל תחליף בתפקיד פרופסור מיכל בר אשר סיגל חוקרת תלמוד, חברת סגל במחלקה למחשבת ישראל ע"ש גולדשטיין-גורן בבן-גוריון. פרופ' בר אשר סיגל, בעלת תואר ראשון ותואר שני מהחוג לתלמוד באוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני ושלישי מהמחלקה למדעי הדתות באוניברסיטת ייל, הייתה מלגאית סטאר באוניברסיטת הרווארד וזוכת מלגת אלון מטעם המועצה להשכלה גבוהה, חברה נבחרת וחברת הוועד המנהל של האקדמיה הצעירה למדעים. בר אשר סיגל הוזמנה להיות פרופסור אורח באוניברסיטת ייל, ובבית הספר למשפטים של אוניברסיטת הרווארד.

פרופ' מיכל בר-אשר סיגל. | קרדיט: אנזו בית תרבות
פרופ' מיכל בר-אשר סיגל. | קרדיט: אנזו בית תרבות

ספרה הראשון יצא בהוצאת קיימברידג' בשנת 2013 וזכה בפרס לאוטנשלגר מטעם אוניברסיטת היידלברג. הספר בחן מקבילות ספרותיות בין ספרות הנזירים הנוצרית לתלמוד הבבלי וטען לקשרים ישירים בין השניים. ספרה השני יצא אף הוא בהוצאת קיימברידג', 2019 וזכה בפרס כסף של ה .National -Jewish Book Awar- הספר עוסק בסיפורי כופרים בתלמוד הבבלי ומבהיר את הרקע הנוצרי שלהם. פרופ' בר-אשר סיגל שבה בימים אלו משנת שבתון בהרווארד וייל.

נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ: אני מודה לפרופ' אהרנסון-דניאל על שנים של הובלה והישגים יוצאי דופן. היא עזרה לנו בהגדלת הנוכחות של האוניברסיטה על המפה הבינלאומית ואני מאחל לה הצלחה באתגריה הבאים. לפרופ' בר אשר סיגל יש אתגרים לא פשוטים בתקופה הקרובה. אני בטוח ביכולתה להמשיך את התפתחות האוניברסיטה בזירה הבינלאומית ובכוחות משותפים נגיע ליעדים שלנו בתחום."

בתוקף תפקידה פועלת סגנית נשיא האוניברסיטה לקשרים בינלאומיים לכונן ולבסס קשרים אסטרטגיים בחו"ל למינוף המחקר באוניברסיטה, חיזוק המצוינות האקדמית והמחויבות לאימפקט חברתי בעולם המתפתח, כמו גם להעצמת המוניטין הבינלאומי של האוניברסיטה. פרופ' אהרנסון-דניאל כיהנה מזה חמש שנים בתפקיד סגנית הנשיא לקשרים בינלאומיים ותסיים את תפקידה בסוף דצמבר 2023. לימור כיהנה שתי קדנציות, מהן שלוש שנים כסגנית רקטור וחמש שנים כסגנית נשיא, כלומר 8 שנים במצטבר. בשנות כהונתה, לימור הובילה תהליך משמעותי של בינאום האוניברסיטה והביאה להתפתחות וצמיחה של הפעילות הבינלאומית ומספר הסטודנטים הבינלאומיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב כמעט והוכפל. הצמיחה המשמעותית ביותר הייתה בתלמידי מחקר (גידול של 123% בדוקטורנטים, 85% בפוסט-דוקטורנטים ו-75% במאסטרנטים). בתקופתה נחתמו כמה מהסכמי שיתופי הפעולה הבינלאומיים הבולטים, לרבות הקמת המכון המשותף בניו ג'רזי עם NJIT, הקמת  מכון המחקר בהודו והסכמי שת"פ עם אוניברסיטאות מובילות במרוקו, סין ואקוודור. מעבר לכך, השירותים הניתנים לסטודנטים וחוקרים בינלאומיים הורחבו באופן משמעותי, וה-Welcome Center שהוקם ונחנך לאחרונה יהווה One Stop Shop לכל הצרכים האדמיניסטרטיביים
456