הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, בין מקבלי אות בן-גוריון לשנת תשפ"ג
ביום פטירת ראש הממשלה הראשון תעניק האוניברסיטה הקרויה על שמו את 'אות בן-גוריון' לאנשי מופת מעוררי השראה המרחיבים את גבולות המעורבות, הנתינה והידע האנושי.
שבעה זוכות וזוכים נבחרו השנה כהוקרה על תרומתם בתחומי המדע, חברה וקהילה, כלכלה, תרבות, סביבה וחינוך.
חזונו המכונן של דוד בן-גוריון, "להוות מגדלור של מדע וידע לנגב, לישראל ולאומות העולם" הוא הבסיס לכל פעילותה האקדמית, המחקרית, המדעית, החברתית, החינוכית והקהילתית של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ברוח מורשת זו מעניקה האוניברסיטה את 'אות בן-גוריון' לאנשים או מוסדות שתרמו מעצמם ומזמנם לאוניברסיטה, לקהילה ולנגב.
מקבלי האות לשנת תשפ"ג:
רב-אלוף אביב כוכבי
ראש המטה הכללי, כהוקרה על תרומתו ההיסטורית לעתיד ישראל כרמטכ"ל החתום על עליית אגף המודיעין ואגף התקשוב לנגב.
גב' חנה רדו
יזמת עסקית וחברתית, מייסדת קבוצת העסקים החברתיים "קבוצת תשעשרה", כהוקרה על תרומתה לקידום תעסוקה איכותית לנשים בפריפריה הגאוגרפית הרחוקה של ישראל.
מר ערן דורון
ראש המועצה האזורית רמת נגב, על פעילותו הציבורית למען תושבי הדרום, פיתוח הנגב וקידום החברה הישראלית על שלל גווניה.
מר לסטר קראון
איש עסקים פילנתרופ כהוקרה על המחויבות העמוקה שלו למדינת ישראל, האמונה בתפקיד החינוך והמחקר לבניית הארץ ולחיזוק החברה הישראלית.
גב' גילה בלאיש
מנהלת תיכון בדימוס כהוקרה על תרומתה למערכת החינוך ופעילותה הציבורית המגוונת למען החברה.
פרופ' אלון חן
נשיא מכון ויצמן ובוגר אוניברסיטת בן-גוריון בנגב כהוקרה על תרומתו ופעילותו הרבה לפיתוח וקידום האקדמיה בישראל.
פרופ' נחום פינגר
מראשוני המחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כיהן כרקטור האוניברסיטה (2002-1994) וכסגן יו"ר המועצה להשכלה גבוהה, כהוקרה על תרומתו למחקר ולפיתוח האוניברסיטה.
"מדי שנה אנו מציינים באירוע חגיגי זה את הישגי האוניברסיטה בתחומים רבים יחד עם מחויבותנו העמוקה לפיתוח הנגב ולמנהיגות אזורית ותעשייתית, בשילוב מצוינות אקדמית ברמה בינלאומית. חזונו של בן-גוריון התגשם במלואו בזכות האנשים הנפלאים הללו. כעת, נביט קדימה לעתיד של צמיחה נוספת והתחדשות", אמר נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ.
טקס הענקת 'אות בן-גוריון' ייערך ב-ו' בכסלו תשפ"ג, 30 בנובמבר 2022 באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.