''קריית חינוך'' נפתחה בקמפוס אוניברסיטת בן-גוריון באילת
מעל 120 תלמידי יסודי מעוטף עזה החלו ללמוד כבר בתחילת השבוע השלישי למלחמה בשלוחה הדרומית ביותר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, קמפוס אילת, ולאחר שבוע הצטרפו אליהם כ-400 תלמידי חטיבה ותיכון משער הנגב ומנופי הבשור. הקמפוס קלט עשרות מפונים כבר בימים הראשונים ללחימה ופתח את שעריו בפני תלמידים רבים מעוטף עזה.
בשבוע השלישי למלחמה פתח קמפוס אוניברסיטת בן-גוריון באילת את שעריו לכ- 120 תלמידים מבתי ספר יסודיים ממועצה אזורית שער הנגב ולאחר מכן גם ממועצה אזורית אשכול. כעבור שבוע הצטרפו אליהם גם 400 תלמידי תיכון מבי"ס תיכון שער הנגב ונופי הבשור. השלב הראשון היה לכנס את התלמידים מבתי המלון ולאפשר להם להיות יחד במסגרת כלשהי, לשחק יחד, להתאוורר מהמלון בו הם שוהים ולהרגיש שהם נמצאים עדיין במסגרת תומכת ומחבקת ותוך כדי לנסות גם ללמוד.
''משפחות ובתי ספר שהתפנו משדרות אשקלון ועוטף עזה הגיעו אלינו ואנחנו מוכנים במידת הצורך לקבל עוד תושבים, כולל אלו שעזבו את קריית שמונה", אמר דיקן קמפוס אילת, פרופ' עופר עובדיה. "כל הקמפוס גויס כדי לענות על הצרכים של האזרחים והתלמידים שפונו מבתיהם, נפתח אצלנו בקמפוס חמ"ל "לב אחד", בכיתות שלנו מלמדים תלמידים, מדריכים ואנשי צבא, בנוסף הועברו גם טיפולים פסיכולוגים ופסיכיאטריים לתושבי העוטף, מנהלים חמ"ל של תרומות. אנחנו עושים זאת במסירות ובאהבה במטרה להיות חלק מהמאמץ המלחמתי של כל עם ישראל".
צוות הכשרה מקצועית מבי"ס לקולינריה בקמפוס אילת התגייס להכנת ארוחות למשפחות מפונים ולחיילי צה"ל המשרתים באזור, המטבחים של הקמפוס הכינו עבורם כמו גם עבור אנשי מילואים וצוותים רפואיים השוהים באילת מאות ארוחות. בנוסף סופק גם סיוע בדיור לצוותים רפואיים כולל פסיכולוגים ופסיכיאטריים שהגיעו ממרכז ישראל לבית החולים יוספטל לחיזוק, טיפול וליווי רגשי למפונים מבתיהם. במקביל ניתן גם מענה למשפחות של חברי סגל מאוניברסיטת בן-גוריון, מתנדבים מארגונים שונים ועוד.
אכלוס הסטודנטים במעונות צפוי היה להתחיל ב- 8/10 וכאמור נדחה. עמי לוי, ראש מנהל הקמפוס באילת פנה לראש העיר אילת ודרך המוקד העירוני התחיל הקמפוס לקלוט משפחות של מפונים. בניין המעונות מכיל 22 דירות סה"כ ובהן 72 מיטות. הצלחנו להכפיל את מספר הלנים בבניין בעזרת 60 מזרונים שניפקה עיריית אילת וגם מתרומות. קלטנו במעונות משפחות משדרות ואשקלון עוד לפני שממשלת ישראל כללה אותם בתוכנית הפינוי.
''התרגשנו מאד לראות את סגל ההוראה, תלמידי היסודי והתיכון נפגשים עם חבריהם בקמפוס לראשונה מאז השבת השחורה, השורות חסרות והלב כואב. צוות הקמפוס נרתם למשימה מתוך תחושת שליחות ואחדות ופועל על מנת לאפשר לסגל המורים והתלמידים לחזור עד כמה שאפשר למסגרת לימודית. קיבלתי אין ספור פניות לאכלוס במעונות והקצאת כיתות לימוד והחלק הקשה ביותר היה להשיב שאנחנו בתפוסה מלאה ואין מקום. זה צו השעה וכולנו מבינים את גודל האחריות'' ציין ראש מנהל הקמפוס באילת עמי לוי.