אודות המרכז לחקר הפדגוגיה
מחברים בין מחקר לעשייה בחינוך
כמה מילים על העשייה שלנו
מחברים בין מחקר לעשייה חינוכית
המרכז לחקר הפדגוגיה מתמחה בבנייה והפעלה של שותפויות אקדמיה-שדה, במסגרתן מתקיימים תהליכי מחקר ופיתוח המגשרים בין ידע מדעי ומומחיות מחקרית מהאקדמיה לבין ידע מקצועי ומומחיות פרופסיונלית מהשדה החינוכי—יישומי. תהליכי העבודה של המרכז מביאים להעשרת נקודות המבט של השותפים, הרחבה והעמקה של ידע מקצועי ואקדמי, פיתוח ועיצוב משאבי פיתוח מקצועי והוראה, התמקצעות, והפריה הדדית התורמים לשינוי מדיניות ובניית הפרופסיה החינוכית.
במרכז פועל צוות אשר לו ניסיון רב בבנייה וקיום של שותפויות אקדמיה-שדה, כולל בהקמת תשתית ותהליכים לעבודת מחקר ופיתוח המביאה יחדיו שותפים מהאקדמיה והשדה היישומי. הצוות כולל מנכ"לית, מנהל פיתוח, מנהלת שותפויות, מובילת תחום תקשורת ושיתוף בידע, חוקרים ורכזת מנהלית. הצוות המקצועי מארגן ומלווה כל אחת מהשותפויות, ותומך בשותפים השונים בממשקי העבודה המשותפים, בתהליכי פיתוח ידע ופיתוח תוצרים, ובהנגשה של אלו.
המרכז לחקר הפדגוגיה ממשיך את דרכה של המעבדה לחקר הפדגוגיה בהובלתם של של ד"ר דנה ודר-וייס ופרופ' אדם לפסטיין. המעבדה הובילה תהליכי מחקר ופיתוח בשדה העשייה החינוכית, כולל בשני מחוזות חינוך ובמספר גופים של פיתוח מקצועי, בהם היו שותפים חוקרים, נציגות מחוז, נציגות מו"פ משרד החינוך, מדריכות ממשרד החינוך ומורות.