מערכת הקירור המרכזית בקמפוס "מרקוס" באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כוללת צ'לרים בגודל של 1500טון קירור, 1200 טון קירור, 1000 טון קירור, 600 טון קירור ואחד של 350 טון קירור (בימים אלו, צ'ילר נוסף בגודל 2000 טון קירור נכנס לתהליך רכישה והתקנה).
בנוסף יש מאגר קור בנפח של 5000 מ"ק מים קרים (6-9 מעלות צלסיוס), מאגר זה משמש כ"צ'ילר" בגודל של 1500 טון קירור שמנוצל לפי הצורך בשעות היום החמות ונטען במים קרים בשעות הלילה המאוחרות שבהם החשמל זול בהרבה.
סה"כ ניתן לומר שהמערכת כוללת אמצעי קירור בגודל של כ- 5500 טון קירור כאשר כל הצ'לרים עובדים ביחד ולא "מפריעים אחד לשני. ההפרעה ההדדית תלויה במשטר הספיקות, הלחצים והטמפרטורות שכל מכונה תורמת למערכת הכללית בזמן נתון.
כלל לא מובן מאליו שכל המשאבים מצטרפים למשאב אחד שכולל את סכום הפרטים, נושא שדורש בדיקה מפעם לפעם.
יש להתאים מערכת מדידה בזמן אמת של הנצילות הכוללת של המערכת, כלומר היחס בין השקעת האנרגיה (בדרך כלל זרם חשמלי רב) לבין סה"כ האנרגיה המופקת, ספיקה טמפרטורה ולחץ של המים הקרים.
באוניברסיטת בן-גוריון בנגב קימת מערכת בקרה שבכל רגע נתון, ניתן לבדוק זאת, לפי נתונים אמיתיים מהשטח, ולבצע את השינויים המתאימים כדי לחסוך בעליות ולמנוע בזבוזי אנרגיה.
בכל מכונות הקירור במעגל המים קימת מערכת המודדת את ספיקת המים דרך המכונה.
משאבות מים מזרימות מים קרים דרך מקררי המים ומיכל האגירה, אל כל המבנים בקמפוס באמצעות צנרת מים מבודדת העוברת במנהרות תת קרקעיות.
בכל אחד מהבניינים מורכבות משאבות משניות אשר יונקות מים מקו האספקה העובר במנהרה תת קרקעית, מסחררות את המים בתוך המבנה ומחזירה את המים אל צינור החזרה הראשי.
בכל מבנה קיימת כיום מערכת המודדת את ספיקת המים וכמות האנרגיה הנצרכת על ידי המבנה, אינפורמציה זו זורמת בצורה רציפה לחדר הבקרה במרכז האנרגיה.
לדוגמא בקיץ האחרון נמדד שימוש בכ-4300 טון קירור בלבד בשעות השיא כאשר הייצור היה של כ-4450 טון קירור כלומר נצילות של כ-90% מיכולת המכונה.