מדברים על המדבר שסביבנו

האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה קיימה את כנס הפתיחה לתוכנית "המדבר שסביבי" באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

"המדבר שסביבי" היא תוכנית ראשונה מסוגה שמטרתה להעלות את מודעותם של בני הנוער להשפעת האדם על הסביבה המדברית. התוכנית תאפשר לבני הנוער, תלמידי כיתות ו'-ט' המתגוררים בדרום הארץ, להעמיק את היכרותם עם האתגרים הסביבתיים שנוצרים במפגש בין האדם לסביבת המדבר, ועם הדרכים שבהן ניתן לצמצם את ההשפעה השלילית על סביבה זו.

כמו כן מיועדת התוכנית להגביר את הזיקה והחיבור בין בני הנוער לסביבה המדברית שבקרבתה הם חיים ולייצר סינרגיה בין האדם, המדבר ובעלי החיים השוכנים בו. במסגרת התוכנית יועמדו לרשות התלמידים כלים שיאפשרו להם להפיק סרטים הנוגעים לסוגיות סביבתיות ולהפיץ את המסרים שהוטמעו בהם.</p

בוגרי התוכנית אמורים להפוך לשגרירים הפועלים להפצה של הידע שרכשו ולהנגשתו לכלל הציבור, בדגש על בני נוער אחרים.

ד"ר שחר אברמוביץ' סיכם: "בני הנוער המתגוררים בדרום הארץ הם שגרירים חשובים לשמירה על מדבריות הנגב ועל מיני בעלי חיים המתגוררים בהן ותלויים בהן לקיומם. אנחנו סומכים עליהם שיעבירו הלאה את המסרים החשובים האלה".

יוזמה חשובה. ד"ר שחר אברמוביץ'
המדבר מתעורר: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב אירחה ב-23 בינואר 2023 את משתתפי הכנס "המדבר שסביבי" של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה. קיומו של הכנס התאפשר הודות למאמציהם המשותפים של מרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע, בניהולו של ד"ר שחר אברמוביץ', ובית-הספר לקיימות ושינויי אקלים ע"ש גולדמן-זוננפלד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בראשותו של פרופ' ירון זיו. יחד עם עו"ד אורי שרון, מנכ"ל האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה, זכו המשתתפים לאירוע מכובד שפתח צוהר לשיתופי פעולה עתידיים למען קידום המודעות לקיימות ושינויי אקלים בקרב בני הנוער. מימין לשמאל: פרופ' ירון זיו – חוקר במחלקה למדעי החיים וראש בית הספר לקיימות ושינויי סביבה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מר אייל ברטוב – צלם טבע ומנחה בתוכנית, ד"ר עו"ד אורי שרון מנכ"ל האגודה הישראלית לאקולוגיה היוצא, ד"ר שחר אברמוביץ' מנהל מרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מר לירון מרוז מנכ"ל האגודה הישראלית לאקולוגיה הנכנס. "המדבר שסביבי" היא תוכנית ראשונה מסוגה שמטרתה להעלות את מודעותם של בני הנוער להשפעת האדם על