הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, בין מקבלי אות בן-גוריון לשנת תשפ"ג

​​​​​ביום פטירת ראש הממשלה הראשון תעניק האוניברסיטה הקרויה על שמו את 'אות בן-גוריון' לאנשי מופת מעוררי השראה המרחיבים את גבולות המעורבות, הנתינה והידע האנושי.

​מקבלי האות לשנת תשפ"ג:

רב-אלוף א​ביב כוכבי

רא"ל אביב כוכבי ​​| צילום: שי יחזקאל

גב' ​חנה רדו

גב' חנה רדו | צילום: ענת קזולה

מר ערן ​דורון

ערן דורון | צילום: שי שמואלי​

מר לסטר קראון

איש עסקים פילנתרופ כהוקרה על המחויבות העמוקה שלו למדינת ישראל, האמונה בתפקיד החינוך והמחקר לבניית הארץ ולחיזוק החברה הישראלית.

לסטר ורנה קראון | צילום:​ Henry Crown

גב' גילה​​ בלאיש

מנהלת תיכון בדימוס כהוקרה על תרומתה למערכת החינוך ופעילותה הציבורית המגוונת למען החברה.

גב' גילה בלאיש | צילום: בועז מאור

פרופ' א​לון חן

נשיא מכון ויצמן ובוגר אוניברסיטת בן-גוריון בנגב כהוקרה על תרומתו ופעילותו הרבה לפיתוח וקידום האקדמיה בישראל.

פרופ' אלון חן | צילום: max planck

פרופ' ​​נחום פינגר

מראשוני המחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כיהן כרקטור האוניברסיטה (2002-1994) וכסגן יו"ר המועצה להשכלה גבוהה, כהוקרה על תרומתו למחקר ולפיתוח האוניברסיטה.

פרופ' נחום פינגר | צילום: דני מכליס

"מדי שנה אנו מציינים באירוע חגיגי זה את הישגי האוניברסיטה בתחומים רבים יחד עם מחויבותנו העמוקה לפיתוח הנגב ולמנהיגות אזורית ותעשייתית, בשילוב מצוינות אקדמית ברמה בינלאומית. חזונו של בן-גוריון התגשם במלואו בזכות האנשים הנפלאים הללו. כעת, נביט קדימה לעתיד של צמיחה נוספת והתחדשות", אמר נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ.

טקס הענקת 'אות בן-גוריון' ייערך ב-ו' בכסלו תשפ"ג, 30 בנובמבר 2022 באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

שבעה זוכות וזוכים נבחרו השנה כהוקרה על תרומתם בתחומי המדע, חברה וקהילה, כלכלה, תרבות, סביבה וחינוך. חזונו המכונן של דוד בן-גוריון, "להוות מגדלור של מדע וידע לנגב, לישראל ולאומות העולם" הוא הבסיס לכל פעילותה האקדמית, המחקרית, המדעית, החברתית, החינוכית והקהילתית של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ברוח מורשת זו מעניקה האוניברסיטה את 'אות בן-גוריון' לאנשים או מוסדות שתרמו מעצמם ומזמנם לאוניברסיטה, לקהילה ולנגב. ​מקבלי האות לשנת תשפ"ג: רב-אלוף א​ביב כוכבי ​ראש המטה הכללי, כהוקרה על תרומתו ההיסטורית לעתיד ישראל כרמטכ"ל החתום על עליית אגף המודיעין ואגף התקשוב לנגב. רא"ל אביב כוכבי ​​| צילום: שי יחזקאל גב' ​חנה רדו יזמת עסקית וחברתית, מייסדת קבוצת העסקים החברתיים "קבוצת תשעשרה", כהוקרה על תרומתה לקידום תעסוקה איכותית לנשים בפריפריה הגאוגרפית הרחוקה של ישראל. גב' חנה רדו | צילום: ענת קזולה מר ערן ​דורון ראש המועצה האזורית רמת נגב, על פעילותו הציבורית למען תושבי הדרום, פיתוח הנגב וקידום החברה הישראלית על שלל גווניה. ערן דורון | צילום: שי שמואלי​ מר לסטר קראון איש עסקים פילנתרופ כהוקרה על המחויבות העמוקה שלו