פרופ' עליאן אלקרינאוי בין עשרת החוקרים המשפיעים בעולם בעבודה סוציאלית

מחקר בין־לאומי בדק ומצא מיהם 100 החוקרים בעולם בתחום עבודה סוציאלית התורמים ביותר למקצוע. פרופ' עליאן אלקרינאוי הוא הישראלי היחיד שהתברג בין עשרת החוקרים המשפיעים ביותר בתחום זה.

מספר קטן יחסית של חוקרים תורמים לכל בסיס הידע של מקצוע מסוים. מחקר ייחודי שנערך בארה"ב זיהה את אותם חוקרים שלהם תרומה משמעותית בעבודה סוציאלית לאורך הקריירה שלהם. המחקר, שבוצע בשבע מדינות- ארה"ב, בריטניה, קנדה, אירלנד, גרמניה, אוסטרליה וישראל, מצא שכל החוקרים שהשתלבו בכתבי עת מובילים בתחום, דורגו גבוה יחסית לאוכלוסיית החוקרים הגלובלית של פרסומים מדעיים. עוד עולה מהמחקר, שישנם חוקרים מתחום העבודה הסוציאלית בעלי יכולת מנהיגות והשפעה בסביבתם, כך שיש בידם הזדמנויות למנף את כישוריהם ואת הידע שלהם בכדי לסייע בקידום פיתוח והפצת הידע הקולקטיבי של המקצוע. "עבודה סוציאלית היא ביתם של כמה מהחוקרים המובילים בעולם", קבע המחקר. פרופ' עליאן אלקרינאוי נבחר כאמור לאחד מעשרת החוקרים המשפיעים ביותר בתחום עבודה סוציאלית.

החוקרים, פרופ' דיוויד ר. הודג' מבית הספר לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת אריזונה סטייט, פיניקס, אריזונה ופרופ' פטרישיה ר. טרנר מהתוכנית למחקר על דת וחברה אזרחית עירונית באוניברסיטת פנסילבניה, השתמשו במסד נתונים זמין לציבור של המדענים המובילים בעולם. הם דרגו את החוקרים בקטגוריית העבודה הסוציאלית על פי מדד מורכב של השפעה מדעית, שימוש בציטוטים עצמיים וסדר המחברים במאמרים אקדמיים. הם התחשבו בנתונים כגון המוסד אליו משתייך החוקר ותאריו האקדמיים.

לפרסום המחקר המלא »

"אני גאה להיות ברשימה המכובדת ששמה דגש הן על הישגים אקדמיים והן הישגים​​ מקצועיים", אמר פרופ' אלקרינאוי. "זו זכות עבורי להמשיך ולפעול למען המקצוע ולמען החברה". פרופ' עליאן אלקרינאוי הוא חוקר ומרצה בעל שם עולמי, שכיהן בתפקידים בכירים ביניהם: ראש המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, דיקן בית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת ממוריאל בקנדה ונשיא המכללה האקדמית אחווה. מספר קטן יחסית של חוקרים תורמים לכל בסיס הידע של מקצוע מסוים. מחקר ייחודי שנערך בארה"ב זיהה את אותם חוקרים שלהם תרומה משמעותית בעבודה סוציאלית לאורך הקריירה שלהם. המחקר, שבוצע בשבע מדינות- ארה"ב, בריטניה, קנדה, אירלנד, גרמניה, אוסטרליה וישראל, מצא שכל החוקרים שהשתלבו בכתבי עת מובילים בתחום, דורגו גבוה יחסית לאוכלוסיית החוקרים הגלובלית של פרסומים מדעיים. עוד עולה מהמחקר, שישנם חוקרים מתחום העבודה הסוציאלית בעלי יכולת מנהיגות והשפעה בסביבתם, כך שיש בידם הזדמנויות למנף את כישוריהם ואת הידע שלהם בכדי לסייע בקידום פיתוח והפצת הידע הקולקטיבי של המקצוע. "עבודה סוציאלית היא ביתם של כמה מהחוקרים המובילים בעולם", קבע