מה תרצו לחפש?
מה תרצו לחפש?

פרס איג נובל ראשון לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב

שני מדענים מהאוניברסיטה שחקרו עטלפים שיכורים זכו בפרס ההיתולי

מהו פרס איג נובל?

פרסי איג-נובל מוענקים כבר 35 שנה על הישגים שקודם כל גורמים לאנשים לצחוק, ואחר כך גורמים להם לחשוב. הפרסים, ניתנים על ידי המגזין ,Annals of Improbable Research (AIR), וחוגגים את המיוחד, מכבדים את הדמיוני, ומעוררים עניין במדע.

מה קורה לעטלפים כשהם משתכרים?

האם הם משבשים את דגמי האקולוקציה שלהם? האם גם התעופה שלהם משתבשת? האם הם מתרסקים? כל העולם רצה לדעת.

ובכן... אולי לא כל העולם; פרופ' ברי פינשאו ופרופ' כרמי קורין מהמכונים לחקר המדבר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ושני התלמידים שלהם (באותה תקופה), ד"ר פרנסיסקו סנצ'ז וד"ר מרו מלקון, הופתעו לטובה כשהמחקר שלהם זכה בפרס איג-נובל מוקדם יותר החודש, 15 שנה לאחר פרסום המאמר.

פרופ' פינשאו ופרופ' קורין ועמיתיהם זכו לכבוד על המחקר שלהם שכותרתו "צריכת אתנול משפיעה על ביצועי התעופה ואקולוקציה בעטלפי פירות מצריים". 

כדי לא להשאיר אתכם במתח: התשובה היא, כן, עטלפים ששתו אתנול עפו לאט יותר ודגמי קריאות האקולוקציה שלהם השתבשו בדומה לבני אדם ששותים יתר על המידה...

מדע הוא רציני - אבל גם כיף ומספק

"כולנו היינו נרגשים מאד כששמענו את החדשות שזכינו בפרס איג-נובל," אומר פרופ' פינשאו, "בהתחלה, היינו קצת חשדניים שמישהו מותח אותנו, אבל מכתב ממרק אברהמס, העורך של AIR פיזר את הספקות שלנו. אז התרגשנו - מי לא היה מתרגש? מדע הוא בהחלט רציני אבל הוא גם כיף ומספק מאוד מבחינה אינטלקטואלית."

המחקר שלהם קיבל השראה מפרופ' רוברט דאדלי (UC Berkeley), מחבר הספר The Drunken Monkey. כרמי קורין פגש אותו במהלך פוסט-דוקטורט בפנמה.

לקריאת המחקר המלא:

"Ethanol Ingestion Affects Flight Performance and Echolocation in Egyptian Fruit Bats," Sánchez, F., Melcón. M., Korine, C., and Pinshow, B. 2010. Behavioural Processes, 84: 555-558. <doi.org/10.1016/j.beproc.2010.02.006>

מהו פרס איג נובל? פרסי איג-נובל מוענקים כבר 35 שנה על הישגים שקודם כל גורמים לאנשים לצחוק, ואחר כך גורמים להם לחשוב. הפרסים, ניתנים על ידי המגזין ,Annals of Improbable Research (AIR), וחוגגים את המיוחד, מכבדים את הדמיוני, ומעוררים עניין במדע. מה קורה לעטלפים כשהם משתכרים? האם הם משבשים את דגמי האקולוקציה שלהם? האם גם התעופה שלהם משתבשת? האם הם מתרסקים? כל העולם רצה לדעת. ובכן... אולי לא כל העולם; פרופ' ברי פינשאו ופרופ' כרמי קורין מהמכונים לחקר המדבר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ושני התלמידים שלהם (באותה תקופה), ד"ר פרנסיסקו סנצ'ז וד"ר מרו מלקון, הופתעו לטובה כשהמחקר שלהם זכה בפרס איג-נובל מוקדם יותר החודש, 15 שנה לאחר פרסום המאמר. פרופ' פינשאו ופרופ' קורין ועמיתיהם זכו לכבוד על המחקר שלהם שכותרתו "צריכת אתנול משפיעה על ביצועי התעופה ואקולוקציה בעטלפי פירות מצריים".  כדי לא להשאיר אתכם במתח: התשובה היא, כן, עטלפים ששתו אתנול עפו לאט יותר ודגמי קריאות האקולוקציה שלהם השתבשו בדומה לבני אדם ששותים יתר על המידה... מדע הוא
263

מעניין לקרוא עוד