משבר או הזדמנות? ועידת ישראל לאקלים תתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ב-14/2/23

"אנו נמצאים בשעה היסטורית בה עדיין יש לנו את האפשרות לחולל שינוי ולקדם שיתופי פעולה למען הטבע והסביבה", אמר נשיא אוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' דניאל חיימוביץ. "אנו גאים לארח את הוועידה  כאן אצלינו, בנגב ויודעים שמפה תצא בשורה לעולם כולו".

ועידת ישראל לאקלים תתקיים ב-14/2 באוניברסיטה

לוועידה צפויים להגיע כ-500 מנהלים בכירים העוסקים בתחומי הסביבה, קובעי מדיניות, יזמים ומשקיעים בתחומי האקלים, פעילי סביבה, אנשי תקשורת ועוד. בין הדוברים בוועידה ניתן למצוא את: יצחק הרצוג- נשיא המדינה, עידית סילמן- השרה להגנת הסביבה, פרופ' דניאל חיימוביץ- נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב,  ד"ר שרון אלרעי פרייס- ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות,  ד"ר פרדריקה אוטו- מדענית בכירה למדעי אקלים באימפריאל קולג' לונדון, הנס דוקטר- שגריר הולנד בישראל, ד"ר קת'רין קלווין- מדענית ראשית ויועצת אקלים בכירה, נאס"א, ורוניקה ארטל- מנהלת התוכנית האזורית לביטחון אנרגיה ושינויי אקלים במזה"ת וצפון אפריקה , Konrad-Adenauer-Stiftung ד"ר דב חנין- יו"ר פורום האקלים הישראלי, עו"ד גדעון ברומברג- מנכ"ל ישראל, אקופיס מזרח תיכון ועוד.

בין היתר בתוכנית הוועידה: מה קורה כשנאס"א מפנה מבט לכדור הארץ במקום לחלל?, האם יש לנו סיכוי להינצל? על אקלים ופוליטיקה ב-2023, מחסומים והזדמנויות בדרך של ישראל להפוך למעצמת אקלים-טק, האקלים כהזדמנות הכלכלית הגדולה של ישראל, טביעת הרגל האקלימית של תרבות הצריכה הישראלית, השיח הישראלי על משבר האקלים, על אקלים, בריאות ורווחה ומושבים נוספים.

הועידה מתקיימת בשיתוף רשות החדשנות, דוראל, אקופיס, קונארד, עמותת אדם, טבע ודין, שגרירות הולנד בישראל וחברת מקורות.

הרשמה ללא תשלום בהזנת קוד הטבה בלעדי לסגל ולסטודנטיות.ים של בן-גוריון: BGUCLIMATE.

לפרטים נוספים והרשמה לחצו על הקישור >>

להבטיח ולקיים" - פודקאסט בהנחיית פרופ' ירון זיו, שיחות עם חוקרי בית הספר לקיימות ושינויי אקלים ברדיו BGU:

בעשורים הקרובים ייאלצו ישראל ושכנותיה להתמודד עם שלל סכנות ואיומים: גלי חום מסכני חיים, מחסור במים ובמזון, גלי פליטים, שריפות, הצפות ומשברים פוליטיים. לצד איומים אלו, במזרח התיכון יש גם שפע של הזדמנויות שמספק משבר האקלים: שיתופי פעולה חוצי גבולות בייצור אנרגיה ירוקה, חקלאות מקיימת, הצלת ים המלח וטכנולוגיות להיערכות ולבלימת משבר האקלים. ועידת האקלים השנתית של פורום האקלים הישראלי מיסודו של נשיא המדינה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ועיתון הארץ תתקיים ביום שלישי הקרוב, כג' שבט  14/2/23, בבאר שבע ותעסוק במתח שבין האתגרים וההזדמנויות לישראל ושכנותיה בתחומי האקלים והקיימות. לוועידה צפויים להגיע כ-500 מנהלים בכירים העוסקים בתחומי הסביבה, קובעי מדיניות, יזמים ומשקיעים בתחומי האקלים, פעילי סביבה, אנשי תקשורת ועוד. בין הדוברים בוועידה ניתן למצוא את: יצחק הרצוג- נשיא המדינה, עידית סילמן- השרה להגנת הסביבה, פרופ' דניאל חיימוביץ- נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב,  ד"ר שרון אלרעי פרייס- ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות,  ד"ר פרדריקה אוטו- מדענית בכירה למדעי אקלים באימפריאל קולג' לונדון, הנס דוקטר-