האקוסיסטם הדרומי בשירות המערכה הדיגיטלית הבאה של צה"ל

עם מעבר אגף התקשוב לדרום הארץ, נערך השבוע כנס מקצועי בשילוב צבא, אקדמיה ותעשייה באוניברסיטה במטרה לדון בהשפעות התפתחות טכנולוגיות ה-AI & GEN AI במערכה הבאה של צה״ל.

ראש אגף תקשוב, אלוף ערן ניב אמר:''המעבר דרומה זו אחת המטרות המרכזיות של האגף בשנים הקרובות. מעבר לבטון ולתשתיות 'האקוסיסטם' חשוב מאוד. העיר באר שבע, האוניברסיטה, העסקים שנמצאים כאן, החברות, הטכנולוגיות שהם מייצרים ואנחנו, שמביאים את הצרכים הביטחוניים ואת האנשים שלנו, מתחברים לאקוסיסטם אטרקטיבי שיאפשר לגורמים החזקים להמשיך ולהגיע לפה. פה באמת ייבחן חזון בן-גוריון."

מימין: פרופ' דן בלומברג, משמאל: אלוף ערן ניב | צילום: דני מכליס

פרופ' דן בלומברג, סגן נשיא האוניברסיטה ויו"ר סוכנות החלל הישראלית, סיפר על מחקר שניתח 3500 חברות בינה מלאכותית ודירג את האוניברסיטאות שמהן מאתרים את הכישרונות לחברות אלו. "אוניברסיטת בן-גוריון מוצבת במקום הרביעי והמכובד בדירוג. אני מברך על ההישג הנפלא הזה ורואה במפגש היום כאירוע מכונן בתהליך המעבר של צה"ל לדרום".

מדברי מפקדת לוטם, תא״ל יעל גרוסמן:״לוטם היא יחידת הדיגיטל והמידע של צה״ל. יחידה מבצעית-טכנולוגית אשר מחברת את צה״ל לעתיד דיגיטלי מבוסס ידע. הסיפור המשמעותי, שישנה את פני המערכה הבאה הוא מיצוי המידע - לקחת מידע ולייצר לו הקשר רלוונטי לכדי פעולה בעוצמה ובדיוק ולשם אנו הולכים.״

תומר סימון, המדען הראשי בחברת Microsoft Israel R&D center ציין:''לאחרונה פתחה חברת 'מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח' משרדים בבאר שבע, אשר מצטרפים למשרדי החברה בהרצליה, תל אביב, חיפה ונצרת. משרדי החברה בבאר שבע משמשים עשרות עובדי מיקרוסופט שגרים בדרום הארץ ומהווים גם מקום לשיתופי פעולה עם שותפים מקומיים ולפעולות התנדבותיות וחינוכיות''.

יוסי מלמד, יו"ר עמותת בוגרי ממר"ם שהנחה את הטקס, אמר:"ההכשרות היוקרתיות ביותר בצה״ל בעולמות הטכנולוגיה מתרחשים ממש 10 דקות מכאן. התאריך של הכנס הוא גם תאריך סמלי. ממש אתמול לפני 64 שנים ניתנה הפקודה להקמת היחידה ממר״ם, יחידת העלית הראשונה של צה״ל בתחום המחשוב, ממנה נגזר ההיי-טק הצה״לי עד היום ולא מעט מהייטק האזרחי כמו שאנחנו מכירים אותו בימינו. כמו שהקמת ממר״ם הפכה לשם דבר בצה״ל, בארץ וגם בעולם, אני בטוח שהמעבר של ממר״ם לנגב יחולל כאן שינוי משמעותי. עמותת בוגרי ממר״ם גאה לקיים כאן את הכנס המקצועי החשוב הזה. כיו״ר העמותה מה שחשוב זה דווקא ההחלטה שלנו לקיים לפחות 2 כנסים בשנה כאן בבאר שבע, ולהפוך לשחקנים מובילים באקו-סיסטם המקומי."

"העיר באר שבע, האוניברסיטה, העסקים שנמצאים כאן, החברות, הטכנולוגיות שהם מייצרים ואנחנו, שמביאים את הצרכים הביטחוניים ואת האנשים שלנו, מתחברים לאקוסיסטם אטרקטיבי שיאפשר לגורמים החזקים להמשיך ולהגיע לפה. פה באמת ייבחן חזון בן-גוריון", אמר ראש אגף תקשוב, אלוף ערן ניב. מעל 350 אורחים ואורחות השתתפו בכנס שנערך ביוזמת עמותת בוגרי ממר"ם ובשיתוף האוניברסיטה ועסק בעולם הבינה המלאכותית ושילוב טכנולוגיות המידע כמעצבות המערכה העתידית של צה"ל. בכנס התארחו פרופ' דן בלומברג - סגן נשיא לפיתוח אזורי באוניברסיטה ויו"ר סוכנות החלל הישראלית, אלוף ערן ניב - ראש אגף תקשוב, תומר סימון - המדען הראשי ,Microsoft Israel R&D Centre, אופיר זמיר -ארכיטקט פתרונות AI-Nvidia, תא"ל יעל גרוסמן - מפקדת יחידת לוטם, רוביק דנילוביץ' - ראש עיריית באר שבע ועוד. ראש אגף תקשוב, אלוף ערן ניב אמר:''המעבר דרומה זו אחת המטרות המרכזיות של האגף בשנים הקרובות. מעבר לבטון ולתשתיות 'האקוסיסטם' חשוב מאוד. העיר באר שבע, האוניברסיטה, העסקים שנמצאים כאן, החברות, הטכנולוגיות שהם מייצרים ואנחנו, שמביאים את הצרכים הביטחוניים ואת