בימת הספרייה: השקת הספר "שלושה בתים ובוץ"
הרצאה
"ספרה של חניטה גוּטבלאט, שלושה בתים ובוץ, מספר בצורה שירית ותיעודית גם יחד את סיפור חייה של סבתה, דורה בראון (לבית פינרוף), ואת מסעה מכפר באוקראינה לניו יורק של תחילת ואמצע המאה העשרים" - מן הכריכה האחורית, דבריה של פרופ' אילנה רוזן
פרופ' חניטה גוטבלאט היא חוקרת ספרות מהמחלקה לספרויות זרות ובלשנות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. במחקריה היא משלבת בין המסורות הספרותיות של עברית, יידיש ואנגלית, תוך התעניינות בשירה ודרמה לירית ותיעודית. בין היוצרות והיוצרים שהיא חוקרת נמנים רחל בְּלוּבְשְׁטֵיין סלע ודן פגיס (עברית), אורי צבי גרינברג (יידיש) וויליאם קרלוס ויליאמס (אנגלית).
שירתה, שמתפרסמת בכתבי עת ובאתרים דיגיטליים, ממשיכה את התעניינותה בשילוב בין הלירי והתיעודי, ומביאה לפני קוראיה את ההווי האישי והמשפחתי במועדים ובמקומות שונים בעולם.
במהלך המפגש יוקראו קטעים נבחרים מתוך הספר על ידי חברות צוות הספרייה ויערך דיון.
נשמח לראות את כולם!