קול קורא – מחקרים משותפים עם ארגוני חברה אזרחית
אנו מזמינים חוקרות וחוקרים להגיש הצעות מחקר בשיתוף עם הארגונים שנבחרו למחזור הראשון של התוכנית.
רקע
אחד מעמודי התווך של חזון אוניברסיטת בן-גוריון בנגבה הוא השימוש בידע המדעי ובכלים המחקריים שלנו על מנת להשפיע על המציאות ולהציע פתרונות לאתגרים הקהילתיים, הלאומיים, והגלובליים שאנו ניצבים בפניהם. לשם כך, אנו מקדמים שיתוף פעולה ייחודי בין אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובין ארגוני חברה אזרחית.
מטרת המיזם
מטרת המיזם היא להעמיק את הידע המדעי העומד בבסיס הפעילות הציבורית של ארגוני הסביבה מחד, ולהגביר את המעורבות של חוקרי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בפעילות האזרחית של ארגוני סביבה מאידך.
באירוע ההשקה המוצלח בחודש שעבר הציגו ארגוני חברה אזרחית שאלות מחקריות רלוונטיות – בתחומי כלכלה, חינוך, כימיה, מדיניות, תזונה, אקולוגיה, סביבה, זיהוי חדשנות, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, תקשורת, ועוד.
לנושאי המחקר שהוצגו ראו כאן את רשימת הפרויקטים
חוקרות וחוקרים – הגישו הצעת מחקר!
אנו מזמינים חוקרות וחוקרים להגיש הצעות מחקר בשיתוף עם הארגונים שנבחרו למחזור הראשון של התוכנית.
במסגרת זו, מענקים של עד 150,000 שח יינתנו לחוקרות וחוקרים על מנת לתכנן ולהוציא לפועל מחקרים בנושאים שהוגדרו על-ידי הארגונים השונים, ובשיתוף איתם.
כך, נייצר ונטפח שיתוף פעולה בין חוקרי אב"ג לבין ארגוני חברה אזרחית, במטרה לקדם מדיניות מבוססת מדע ולהביא לידי ביטוי את הידע האקדמי בקידום מדיניות ובהשפעה על תהליכי קבלת החלטות לקראת משק בר-קיימא.
המיזם מנוהל על ידי המכון הלאומי למדיניות אקלים וסביבה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, סגן נשיא למחקר ופיתוח באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בית הספר לקיימות ולשינויי אקלים באוניברסיטת בן-גוריון, ארגון חיים וסביבה ופורום האקלים הישראלי מיסודו של בית הנשיא.
תהליך ההגשה, ודגשים לגבי התוכנית:
- המחקרים מיועדים לקידום שת"פ בנושאים שהוגדרו על ידי ארגוני חברה אזרחית. רשימת הארגונים ונושאי המחקר שנבחרו למחזור הראשון - כאן.
- ההגשות יהיו משותפות [חוקר + ארגון חברה אזרחית]. חוקרים.ות המעוניינים בהגשה צריכים ליצור קשר עם ארגון/ים רלוונטיים ולגבש ביחד את הצעת המחקר. פרטי אנשי הקשר נמצאים במסמך.
- התקציב יינתן לחוקר אב"ג לצורך ביצוע המחקר, כאשר במידת האפשר ניתן יהיה להקצות סכום מסוים גם לארגון השותף. תקופת המחקר – עד 12 חודשים.
- חוקר יוכל להגיש יותר מהצעה אחת, אך לא יותר משלוש הצעות מחקר
- אנו שואפים שאחד מתוצרי המחקר יהיה "מסמך מדיניות" שיגובש יחד עם ארגון החברה האזרחית השותף להגשה. סיוע בכתיבת המסמך יינתן על ידי המכון הלאומי למדיניות אקלים
ההגשה במסמך PDF אחד הכולל:
- כותרת
- שם החוקר והמחלקה, שם ארגון החברה האזרחית השותף
- רקע מדעי קצר [עד עמוד]
- תיאור המחקר [עד 2 עמודים].
- פיסקה המסבירה כיצד המחקר יסייע למטרות שהוגדרו על ידי הארגון השותף, ואימפקט ארוך טווח + הסבר לאופי שיתוף הפעולה עם הארגון
- ביבליוגרפיה
- תקציב [בטבלה המצורפת]
- CV קצר + רשימת פרסומים [עד 3 עמודים], יש להדגיש פרסומים רלוונטיים להצעה.
קריטריונים לשיפוט: חדשנות, התאמת המחקר המוצע למטרה שהגדיר הארגון, ישימות המחקר, אימפקט מדעי וחברתי
מועד אחרון להגשה: 15.12.2024
שאלות?
ניתן לפנות לעדן (רכזת תחום אקדמיה, חיים וסביבה), תמר (מנהלת המכון הלאומי למדיניות אקלים וסביבה), אלינוער