דיויד היה אסטרופיסיקאי יוצא מן הכלל - לעתים רבות מוזכר בין הגדולים ביותר בתחום - המונע ע״י סקרנות בלתי נדלית. דיויד כתב שורה ארוכה של מאמרים, חלקם חוללו מהפכות או הפכו לשם דבר בשדות המחקר הרלוונטים, דוגמת מאמר הסקירה על האצת חלקיקים שכתב ב-1989 יחדיו עם רוג׳ר בלנדפורד, אסטרופיסקאי מפורסם נוסף.
לאחרונה, דיויד זכה לראות תחזית תאורטית ישנה שלו, יחדיו עם כמה קולגות ידועים אחרים, מתגשמת, כאשר שני כוכבי ניוטרונים התמזגו יחדיו ושלחו גלי כבידה במרחב-זמן. אירוע ההתמזגות, אשר היה הראשון מסוגו שהתגלה, לווה ברצף של תופעות אלקטרו-מגנטיות אשר נקלטו בטלסקופים ומכשירים שונים ברחבי הגלובוס, כולל בקרינת-גאמא כפי שחזו דיויד וקולגות ב-1989. עצם גילויים של גלי כבידה זכה בפרס נובל בפיסיקה ב-2017, ודיויד היה בר מזל דיו בכדי לחזות בתחזית ההיסטורית שלו - שיוך קרני גאמא להתמזגות כוכבי ניוטרונים והעובדה כי רוב היסודות הכבדים שאנו מכירים (כולל, לדוגמה, אורניום, כסף וזהב) מקורם לרוב בהתמזגויות אלו - מאומתת באותה שנה.
אך דיויד היה כה סקרן בבסיסו כך שלא התמקד רק באסטרופיסיקה, אלא גם הרחיב את התעניינותו ומחקרו לדיסציפלינות אחרות - מתחומים שונים בפיסיקה, דרך רפואה, ואף עד פקקי תנועה. חכמתו ודרכו הייחודית להתבונן בעולם הפכו כל שיחה עמו למסע מהנה בנבכי הדמיון והמחשבה, מלווה בהומור והשתאות.
כאשר ישב הוא על החוף והתבונן בקרני האור מרצדות על אדוות המים, הוא חשב על קרניים קוסמיות המתפזרות בשדות מגנטיים בעוברן בגלקסיות שונות; מוטרד מכוחו ההרסני של צונאמי, עלה במוחו של דיויד רעיון למחסום תת קרקעי פשוט אשר יקטין את האפקט בהגיע צונאמי לחוף; כאשר שמע על טלסקופ חדש שנבנה הוא צלל לפרטים הטכניים עד לרמת ציפויי העדשות, ווידא כי הוא מבין כיצד הדברים עובדים ותהה מה ניתן לשפר; כאשר סוג חדש של מקורות אסטרונומיים התגלה - פרצי רדיו מהירים - דיויד חשב על מה ניתן ללמוד מהם וכתב על כיצד ניתן להשתמש בהם בכדי ללמוד על הרכב החומר האפל, או בכדי למדוד את קצב התפשטות היקום; דיויד בחן באופן ניסיוני את השפעת התזונה על התפתחות סרטן, בהשראת נסיונו האישי; אחד ממחקריו האחרונים נגע בשיטות ספיגת פחמן בכדי למזער את רמות הפחמן הדו-חמצני והשפעתו על ההתחממות הגלובלית. רשימה קצרה זו, מהשנים האחרונות בלבד, מתארכת עוד רבות.
דיויד נהג לומר כי חשיבה הינה אומנות אבודה. עבור כמה מאיתנו, דיויד היה האמן הגדול האחרון. צלילות ההיגיון שלו ומחשבתו, והלוגיקה הבסיסית שלו הנשענת פעמים רבות על עקרונות ראשוניים בלבד, בעזרתם הוא ניגש לכל בעיה בפיסיקה כמו גם בחיים, היו פשוט נהדרים לצפיה. למדנו רבות מהעבודה לצדו במשך השנים.
מלבד מדען בעל שם עולמי, דיויד היה גם חובב נלהב של מוזיקה קלאסית וג׳ז, ומוזיקאי מחונן, וניגן בפסנתר כמעט מדי יום. למרות מחלתו הארוכה דיויד דאג גם להשאר בכושר גופני נהדר ולהפתעתנו בתחילה, הוא שיחק כדורגל, רץ וגלש באופן קבוע (בגיל 70!). דיויד גם היה חברותי מאוד. הוא נרגש מלפגוש אנשים חדשים ולשוחח עמם באריכות. זו אולי הסיבה כי רבים השומעים על פטירתו של דיויד אומרים דברים כגון: איש שיחה נהדר! אינטלקטואל אמיתי! אסטרופיסיקאי מדהים! דיויד הוערך בדרכים רבות ומגוונות.
אנחנו מרגישים בני מזל וכבוד גדול שזכינו להכיר ולעבוד עם דיויד, אשר היה ללא ספק אחד מגדולי המחשבה החופשית. מעל הכל, דיויד היה חבר שלנו. דיויד, חסרונך מורגש עד מאוד, והשראתך תמשיך ללוותנו.