
חד מחלקתי
122 נק"ז
סביבה, ים והידרולוגיה
מטרת מגמה זו היא הכשרת בוגרים לעיסוקים בנושאי סביבה הקשורים לשינויים גלובליים סביבתיים, קרקע, ים, מים מתוקים, אויר ונוף. חשיבותו של תחום זה הולכת וגדלה במהירות, והביקוש לחוקרים בעלי ידע בתחום זה יגדל ללא ספק באופן משמעותי בשנים הקרובות. תכנית הלימודים במגמה זו כוללת תגבור משמעותי של מקצועות הקשורים לאוקינוגרפיה, הידרולוגיה וגיאוכימיה, מתוך מגמה להכשיר בוגרים שיעסקו במגוון שאלות סביבתיות.
גיאולוגיה דינמית
מטרת ה'מגמה לגיאולוגיה דינמית' היא לימוד התהליכים המרתקים האחראים לשינוי מתמשך זה תוך שימת דגש על הבסיס הפיזיקלי והכימי להתרחשותו. הסטודנטים במגמה יכירו טווח רחב של תהליכים בכדור הארץ: תהליכים ממושכים ארוכי-טווח כמו התרוממות וקריסת שרשראות הרים, טקטוניקת הלוחות וגדילת היבשות, לצד אירועים מידיים קצרי-זמן כמו התפרצויות געשיות ורעידות אדמה שהתרומה המצטברת שלהם מזינה את התהליכים ארוכי הטווח.
גיאולוגיה הנדסית
הלימודים במגמה זו מכשירים את הבוגרים לעסוק בפרויקטים הנדסיים הקשורים בהתערבות האדם בקרקע או בסלע. הידע הנרכש שייך בעיקרו למכניקת קרקע ומכניקת סלע ולצורך כך נדרשת מהתלמידים תוכנית לימודים מוגברת יחסית במתמטיקה בצרוף מספר לימודי השלמה במדעי הההנדסה.
בוגרים בעלי תואר ראשון במסלול זה יוכלו לנצל את לימודיהם להשתלבות בפרויקטים הנדסיים מגוונים כגון: בניית מנהרות, מאגרים תת קרקעיים, מכרות, גלישות קרקע, בנית בנינים, גשרים, סכרים וכו'.
מדעי כדור הארץ והסביבה וביולוגיה
דגש במגמה זו הוא על המקצועות הביולוגיים בתחום האבולוציה, האקולוגיה והביוכימיה. לשילוב בין גיאולוגיה וביולוגיה חשיבות רבה בהבנה רב מערכתית של היבטים סביבתיים הקשורים לקשר בין אורגניזמים לסביבות השונות של כדור הארץ. המגמה כוללת גם היבטים מרכזים הקושרים להבנת היסטוריית החיים בכדור הארץ והשימוש במאובנים ככלי ראשי לתיעוד שינויים גלובלים לאורך ציר זמן של עשרות ומאות מליוני שנים. מגמה זו מכשירה, בין השאר, אנשי מקצוע היכולים לשלב את כל ההיבטים הקשורים למדעי כדור הארץ והביולוגיה.