בית הספר לקיימות ושינויי אקלים ע"ש גולדמן זוננפלד
ניוזלטרים לפורטל הסטודנטיאלי

חיפוש

חיפוש

מחקרים

מחקרים

Considering the alternatives: lessons from Israel’s meat substitutes initiatives

החוקרים המשתתפים:
פרופ' דנית שחר - המחלקה לאפידמיולוגיה, ביוסטטיסטיקה ומדעי בריאות בקהילה.
פרופ' אביעד רז – סוציולוגיה ארגונית, המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה.
פרופ' ניר אביאלי – אנתרופולוגיה של אוכל, המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה.
ד"ר רפי גרוסגליק – אנתרופולוגיה וסוציולוגיה של צריכה, המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה.

 

המחקר, הנערך על ידי צוות חוקרים וחוקרות מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב המתמחים בתחומים שונים (אפידמיולוגיה תזונתית ושיטות הערכה תזונתית, סוציולוגיה ארגונית, סוציולוגיה של הצריכה ואנתרופולוגיה של אוכל), מתמקד בבחינת כמה קטגוריות מרכזיות מתחום תחליפי הבשר,
לרבות חרגולים למאכל. מטרת המחקר היא בחינה השוואתית ומשולבת של ההיבטים התזונתיים-בריאותיים, הארגוניים (רגולטוריים) והצרכניים-תרבותיים הקשורים במגמות חדשות
של צריכת תחליפי בשר. זאת על מנת להוביל להערכה מבוססת-נתונים, באמצעות פיתוח מדד
אינטגרטיבי, של סיכויי ההשתלבות בשוק של כל אחד מסוגי תחליפי הבשר.

קישור למחקר

The use of time-dynamic patterns of temperature and flexible generalized models to clarify the relations between temperature and semen quality

החוקרים המשתתפים:

ד"ר ענת ריינר בן-נעים - המחלקה לאפידמיולוגיה, ביוסטטיסטיקה ומדעי בריאות בקהילה.

פרופ' איתי קלוג - המחלקה למדעי הסביבה, גאואינפורמטיקה ותכנון ערים.

ד"ר תמר וינשטוק - המחלקה לבריאות הציבור.

 

במהלך העשורים האחרונים איכות הזרע נמצאת בירידה מתמדת. גורמים סביבתיים, כמו זיהום אוויר, תאורה בלילה וירוקות, נקשרו לבריאות. מטרת מחקר זה היא לחקור את הקשר בין גורמים סביבתיים לאיכות הזרע בישראל. למרות שמחקרים שונים הצביעו על כך שגורמים סביבתיים משפיעים על איכות הזרע, קיים פער ידע בנוגע להשפעות האפשריות של הירוקות (הנמדדת באמצעות אינדקס שנקרא NDVI – אינדקס ההבדל המנורמל של צמחייה) ותאורה מלאכותית בלילה (ALAN), ששני אלו נמדדו ונחקרו רק לאחרונה, בעיקר בסין. קשרים אלו לא נבדקו בישראל, שיש לה תנאים סביבתיים ייחודיים.

קישור למחקר