המחלקה החדשה לטיפול נמרץ שנפתחה בשנת 1995 בשילוב מאמצים של משרד הבריאות וחברת הביטוח הכללית, בסיוע תרומות נדיבות מהארץ ומחו"ל, מונה היום 12 טיפולים אקוטיים ועוד ארבע מיטות ביניים. כמות האשפוזים מסתכמת בכ-700 מדי שנה והם בדרך כלל חולים שהועברו ממחלקות מבוגרים רפואיות וכירורגיות. ברמה הארצית, היא הייתה המחלקה הראשונה שהציגה תכנות ממוחשב לנתוני מטופלים ולדיווחים מקוונים וטפסי שחרור.
בניין מרפאות החוץ להרדמה, מתקן חדש שנפתח בשנת 2002, היה מתנה מחברה ידועה מאוד של החטיבה, ד"ר שרלין קירקפטריק-קובל מלוס אנג'לס. היא מכסה שניים מהשירותים האמבולטוריים של האגף - מרפאת ההערכה לפני הרדמה ומרפאת הכאב הכוללת את השירות לכאב חריף.
כיום רוב ההליכים האבחוניים והטיפוליים הכואבים (רדיולוגיה, גסטרואנטרולוגיה) מתבצעים בנוכחות רופא מרדים. כמו כן, מוצב רופא מרדים בכיר באגף לרפואת ילדים.
אוניברסיטת בן-גוריון היא בית הספר לרפואה בישראל היחיד שמציע פקידות חובה בת שלושה שבועות בהרדמה וטיפול נמרץ. פקידה זו מציעה לסטודנט לרפואה הזדמנות לבלות מספר ימים עם צוות החירום של היחידה לטיפול נמרץ נייד (MICU), מתקן רפואי המשתרע על שטח נרחב של באר-שבע ומענה לכל מצבי החירום בעיר, החל מ- כוויות לתאונות טיפול, שיכרון חושים או מצבים קריטיים לבביים.
תכנית השהות שלנו כוללת תוכניות הוראה מלאות לרופאים מרדימים, מלגה בטיפול קריטי ורוטציות קליניות לדיירים המגיעים מהתמחויות רפואיות שונות למבוגרים. אנו מלמדים יסודות בהרדמה, טיפול קריטי, כאב ורפואת חירום לסטודנטים בבית הספר לרפואה ג'ויס ואיירווינג גולדמן ובבית הספר רקנאטי למקצועות בריאות קהילתיים (סיעוד, תכנית לרפואה דחופה לתואר ראשון).
החטיבה להרדמה באוניברסיטת בן-גוריון מוכרת על ידי הפדרציה העולמית של אגודות מרדימים (WFSA) כמרכז הוראה מרכזי למומחים המגיעים ממקומות שונים בעולם, בעיקר ממזרח אירופה. מאז 1992 כמעט 100 מרדימים מתשע מדינות בילו חודש עד שישה חודשים בתכנית זו והציעו להם חשיפה מלאה לרפואה המודרנית כפי שהיא נהוגה כיום בבאר-שבע.
החטיבה להרדמה באוניברסיטת בן-גוריון היא מחלקת ההרדמה היחידה בישראל בעלת יחידת מחקר עצמאית. יחידה זו מרכזת ויוזמת פרויקטים מדעיים קליניים ובסיסיים בתחומים שונים של הרדמה ותחומים קשורים. מאמצי המחקר העיקריים שלנו כוללים: טראומה בראש, פוטנציאל תרופות, פעילות קליפת המוח החשמלית בזמן הרדמה והרגעה ותוצאה בטיפול נמרץ, החלפת כליות, אלח דם בטיפול נמרץ, זיכרון מרומז במהלך הרדמה. מחקר נוסף מתמקד בפיתוח מכשירים חדשים. החטיבה שלנו תכננה מכונת הנשמה ניידת חדשה שעברה את שלבי הניסוי הראשונים (בני אדם ובעלי חיים). לרינגוסקופ ממוחשב לחלוטין נמצא בשלבים ראשוניים של תכנון ואמור להיכנס לשלב הסימולציה עד סוף שנת 2002. צוות המחקר שלנו מעורב כעת בניסוי הקליני של מוניטור נשימתי חדש, שהוגדר על ידי חוקרים במחלקה להנדסת חשמל באוניברסיטת בן-גוריון, המפרידה בין דפוס הנשימה של כל ריאה במהלך אוורור מלאכותי. אם יצליח, המכשיר החדש הזה יפתור דילמות קליניות וימנע סיבוכים בחדר הניתוח ובאזור הטיפול הקריטי.