בינלאומיות
קשרים בינלאומיים
בפקולטה לניהול רואים חשיבות רבה להמשך והעמקה של קשר עם מוסדות בינלאומיים, קידום מספר תכניות של חילופי סטודנטים מחו"ל וכן קורסים המועברים ע"י חוקרים בעלי שם מכל העולם.
תכנית MBA באנגלית
חברות ותו תקן מארגונים מקצועיים בינלאומיים
השתתפות בתחרויות בינלאומיות
קורסים באנגלית המועברים ע"י חוקרים מחו"ל
סדנאות בינלאומיות
סמינרים בחו"ל ותוכנית לחילוף סטודנטים
הפקולטה לניהול מקבלת את האקרדיטציה היוקרתית EQUIS של ארגון- EFMD!
הפקולטה לניהול גאה להיות הראשונה בארץ המקבלת את האקרדיטציה היוקרתית EQUIS של ארגון- EFMD.
תו זה הינו תו איכות חיצוני ויוקרתי שניתן למספר מצומצם של פקולטות לניהול ברחבי העולם.
ארגון ה- EFMD שהוא אחד הארגונים החשובים בעולם להענקת תקן איכות לפקולטות לניהול בעולם, בכך הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב זוכה להיות בשורה אחת עם מספר מצומצם של הפקולטות לניהול הטובות בעולם, כדוגמת קיימברידג' ובית הספר לעסקים של לונדון.
סדנאות בינלאומיות
מניטובה
תכנית מניטובה כוללת קורס בניהול בינלאומי הנערך בקנדה ובישראל. התכנית נערכת בכל שנה בסמסטר ב', ונמשכת כארבעה שבועות, מתוכם שבועיים בקנדה ושבועיים בישראל. חברי התכנית מגיעים מהפקולטה לניהול ומבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת מניטובה, קנדה.
פעילויות התכנית כוללות שיעורים ותרגילים משותפים, סיורים בחברות בינלאומיות ושיחות עם מנהלים, פגישות עם בכירים בשירות החוץ הישראלי, טיולים בקנדה ובישראל ופעילויות חברתיות מגוונות.
הגשת מועמדות לתכנית פתוחה לתלמידי שנה ב' במחלקה לניהול בכל המסלולים. התנאים להגשת מועמדות: ממוצע ציונים של 85 לפחות ופטור מאנגלית. שישה סטודנטים מהמחלקה לניהול מתקבלים מדי שנה לתכנית, לאחר ראיון אישי באנגלית.
קריאה להגשת מועמדויות לרוב נעשית במהלך חודש דצמבר.
תכנית מנדל MBA והסמינרים הבינלאומיים השנתיים
כחלק אימננטי מתכנית הלימודים הוגדר סמינר בחו"ל הרציונל של הסמינר מונח על בסיס החשיבה לפיה כ- 35% ממרצי הפקולטה הם פרופסורים מחו"ל.
בעידן של גלובליזציה, הסטודנטים הישראלים חשופים לידע ופרקטיקות עולמיות עדכניות, אך ישנם תחומי ידע שגישתנו אליהם היא שונה מזו של אירופאיים או צפון אמריקאים ולכן אנו מחפשים זווית אחרת להתבוננות. בשנים האחרונות, הוא התקיים בארה"ב ובצרפת )ובבריסל,בלגיה כדי ללמוד גם מהאיחוד האירופי(, לסירוגין. שתי מדינות אלו נבחרו משום שהן מגלמות את ה"אבטיפוס" של הקשר בין ארגוני המגזר השלישי והמדינה: בצרפת, המדינה חזקה מאוד ומעניקה תמיכה נרחבת לתחומי החברה, החינוך, הבריאות והתרבות ומבטיחה רמה גבוהה של שירותים חברתיים. היא משפיעה על הפעילויות של ארגוני המגזר השלישי שמתחשבים בסדרי העדיפות של המדינה כדי לפתח אסטרטגיות "אופורטוניסטיות". בארה"ב, רמת שירותי הרווחה נמוכים בהרבה, והמדינה )מדינות( מעניקות הרבה פחות תמיכה. אולם זה מאפשר פיתוח אסטרטגיות אוטונומיות מבוססות חזון. המגזר השלישי בישראל נמצא אי שם בין שני מודלים אלה.הסטודנטים מבקרים ביותר מ- 15 ארגונים, המייצגים את שני המודלים, ובמהלך היום, ייפגשו עם נציגים של הארגונים, ברמת המנכ"ל ויו"ר הועד המנהל. הביקורים התקיימו בארגוני המגזר השלישי וארגוני צדקה מרכזיים בארה"ב ובצרפת ובאיחוד האירופי.
בשנים האחרונות יצאנו ל:
האיחוד האירופי, בריסל , בלגיה
פריז, צרפת
אוניברסיטת דיוק, ארה"ב