הנגשת אתרים
על הנגשת אתרים לאנשים עם מוגבלויות וכתיבה שוויונית-מגדרית

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מחויבת לעמידה בחוק הנגישות שנכנס לתוקף ב-1.11.2018 ומחייב עמידה בתקנות הנגישות. במסגרת תקנות אלו מחויבת האוניברסיטה בהנגשת כל מסמך Word ו-PDF שהוכנו והועלו לאתרי האינטרנט האוניברסיטאיים החל מה-26.10.2017.
חוק הנגשת אתרי אינטרנט חל על המוסדות להשכלה גבוהה החל מנובמבר 2018.
ניתן להגיש תביעה לבית המשפט כנגד אתר שאינו מונגש, ללא צורך בהוכחת נזק.
אגף מחשוב ומערכות מידע אחראי להנגשת תשתית אתר האינטרנט האוניברסיטאי המבוסס SharePoint 2016. ראשי היחידות הם האחראים להנגשת התכנים שלהם באתר זה.
אם יחידה כלשהיא משתמשת בתשתית אחרת לאתר השייך ליחידה, או פיתחה יישום אינטרנטי שהחוק חל לגביו, אזי ראש היחידה אחראי הן להנגשת תשתית האתר, הן לתכנים באתר והן ליישום הנ"ל.
כאשר אנחנו מדברים על הנגשת אתרים ועל כתיבה שוויונית-מגדרית, אנחנו למעשה עוסקים באותו עיקרון מהותי: הסרת מחסומים והענקת תחושת שייכות לכל מי שמבקר ומבקרת באתר שלנו.
הנגשת אתרים נועדה להבטיח שכל אדם, ללא קשר ליכולות הפיזיות או הקוגניטיביות, יוכל לצרוך את התוכן שלנו באופן מיטבי. באופן דומה, כתיבה שוויונית-מגדרית נועדה להבטיח שכל אדם, ללא קשר למגדר, ירגיש שהתוכן מדבר אליו באופן ישיר ומכבד.
חשוב להבין שהנגשה וכתיבה שוויונית אינן רק "עוד משימה" ברשימת המטלות שלנו. הן מייצגות את הערכים המרכזיים של התקשורת המקוונת המודרנית: כבוד, הכלה ושוויון. כאשר אנחנו מקפידים ומקפידות על כללים אלה, אנחנו לא רק מצייתים לתקנות - אנחנו יוצרים ויוצרות מרחב דיגיטלי מכיל ומכבד יותר.
ביצירה של תוכן דיגיטלי לאתר שלנו, כמו שנדאג שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלויות, חשוב שהשפה שלנו תהיה מזמינה ונעימה לכל המגדרים. זה לא רק עניין של נימוס - זו הדרך שלנו ליצור חוויה טובה יותר עבור כולם.
כעורכות ועורכי תוכן, יש לנו הזדמנות נהדרת להוביל שינוי, באמצעות בחירה נכונה של מילים. זה לא מסובך, זה לא מכביד - זה פשוט הדבר הנכון לעשות.
מסמך זה מפרט את ההנחיות לפיהן יש ליצור מסמכים נגישים לצורך העלאה לאתר האינטרנט של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ההנחיות מיועדות לכל עובדי האוניברסיטה האחראים על יצירת מסמכים המיועדים להיות מועלים לאתרי האוניברסיטה השונים.