ד"ר יותם הנדל
המחלקה למתמטיקה, הפקולטה למדעי הטבע
החיים שלי לפני אב"ג:
אני מקריית-אונו במקור. למדתי בבית ספר ניר, ולאחר מכן בחטיבה ובתיכון ע"ש בן-צבי בעיר. כל התארים שלי הם במתמטיקה (תיאורטית), וזה גם העיסוק שלי היום. למדתי לתואר ראשון ושני בבר-אילן (בתחילה בתוכנית התיכוניסטים, ואז בזמן השירות הצבאי). לאחר שהשתחררתי עברתי לרחובות, שם עשיתי דוקטורט במכון ויצמן למדע. את הכשרת בתר-הדוקטורט שלי (פוסט) עשיתי ב-Northwestern ליד שיקגו, וכן ב-Universite de Lille שבצרפת, וב-KU Leuven שבבלגיה.
למה דווקא אב"ג?
לא למדתי באוניברסיטה ואני עדיין לא מכיר אותה לעומק, אבל אני מכיר הרבה חוקרים מהמחלקה למתמטיקה, וכשהציעו לי להצטרף למחלקה ידעתי שזה מקום שאוכל להתפתח וליהנות בו. מעבר לחוקרים המצוינים שיש במחלקה, אני מאוד מתחבר לאווירה החמה והידידותית. מחוויית הקליטה שלי עד עתה ומשיחות עם בוגרים של האוניברסיטה, אני מקבל את הרושם שזו גם האווירה הכללית באוניברסיטה.
מה אני חוקר?
אני חוקר מתמטיקה, בעיקר בתחומים של אלגברה, גיאומטריה ותורת המספרים. למרות שאנשים חשבו על שאלות מתמטיות במשך אלפי שנים, יש עדיין הרבה (!) בעיות יסודיות שאנחנו לא יודעים את התשובה עליהן. אפילו לגבי אובייקטים בסיסיים, כמו משוואות בשני נעלמים ממעלה 3, ישנן שאלות שהקהילה המתמטית לא יודעת לענות עליהן. הבעיות שאני חוקר בדרך כלל משלבות כלים מכמה נושאים שונים, ואני אוהב במיוחד גישות שמשתמשות בכלים מנושא אחר לגמרי מהנושא שממנו הבעיה המקורית הגיעה. במצב כזה, בדרך כלל אפשר להפיק תובנות מעניינות על השאלה המקורית.
תובנה שלי מתחום המחקר שלי:
לרוב, הכלים שניסיתי להשתמש בהם כדי לפתור בעיה נתונה הם הכלים שכבר רכשתי בעבר. מסקנה: כדאי להיות סקרן, ולא לפחד מללמוד נושאים שונים ולהכיר דרכי חשיבה שונות, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה בסופו של דבר יהיה מועיל עבור חקר בעיה או תחום עתידיים. לפחות במחקר שלי, חלק מהפרויקטים המעניינים ביותר התחילו משאלה על אובייקט מנושא מסוים, שהמקור שלה הוא בנושא אחר לגמרי.
משהו שלא כתוב ב-CV שלי:
אני אוהב לקרוא, לטייל, לשמוע מוזיקה ולגלות מקומות חדשים (לאכול בהם). בשנתיים האחרונות גרתי בבריסל, והצלחתי למפות את כל בתי הקפה והרבה מהמסעדות הטובות ברדיוס של שני קילומטרים מהבית שלי. זה נהיה כל כך גרוע, עד שחברים מקומיים היו מבקשים ממני המלצות... לפני שעזבתי הציעו לי להפוך את זה למדריך, אבל מאילוצי זמן, ומכיוון שזמן מחצית החיים של בית קפה לא גבוה במיוחד, ויתרתי על הרעיון.
אם לא הייתי חוקר, הייתי עוסק ב...
אין לי מושג, ולמזלי אני לא צריך לחשוב על זה, כי אני כן חוקר. אולי הייתי בהייטק, אולי הייתי פותח גלידריה, ואולי הייתי לומד משפטים.
בקיצור נמרץ:
- מאסטר שף או קופה ראשית? גם וגם – ראיתי מספר פרקים גדול מ-0 וקטן מ-5 מכל אחת מהסדרות, ושתיהן נראו סבבה.
- פילאטיס או ספינינג? לא ולא.
- בוקר או לילה? לילה. אני באופן טבעי מתרכז טוב יותר בלילה, כי הכל שקט ואין הפרעות. לצערי זה לא תמיד מסתנכרן עם שאר העולם.
- קיץ או חורף? גם וגם, ממילא רוב החורף בארץ הוא אחלה קיץ בסטנדרטים בינ"ל...
- הפועל או מכבי? Next
- נועה קירל או נטע ברזילי? עסקית, נועה קירל.
- סטייק או טופו? סטייק, אבל יש הרבה אוכל צמחוני שהוא ממש סבבה (אם זה היה "סטייק או חומוס" אני בטוח שהרבה אנשים היו מתקשים יותר עם התשובה.)
- נסקפה או אספרסו? יש כוחות חזקים ממני בבית שלי, והתשובה היא אספרסו.
- מיטיבי לכת או ספא? כמו שחכמים אמרו לפני, קודם מיטיבי לכת, ואז ספא.
- רכב או רכבת? רכבת – אני שונא לנהוג, ואם הייתי יכול הייתי משתמש רק בתחבורה ציבורית. לצערי, התדירות והזמינות לא מאפשרות להסתמך אקסקלוסיבית על תחב"צ.
- אירופה הקלאסית או הודו? גרתי במערב אירופה (בלגיה) במשך שנתיים ומאוד נהניתי. בהודו עוד לא ביקרתי, אבל אני מקווה לתקן את זה בשנים הקרובות.
- ים או בריכה? ים. בכל מקום בעולם ממש מתלהבים מ- 'sandu beach'. אצלנו בארץ זה הסטנדרט.
- עיר או כפר? שכונה עירונית באווירה כפרית.
- סרט בקולנוע או בינג' בנטפליקס? נטפליקס או סרט בבית, אין לי סבלנות ללכת לקולנוע (גם הפופקורן הרבה יותר זול).
- הודעת טקסט או הודעה קולית? טקסט – אפשר לראות מהר מה הצד השני רוצה או צריך.
- כלב או חתול? גם וגם!
- אינסטגרם או טיקטוק? אין לי לא את זה ולא את זה, אבל אלך על אינסטגרם בגלל התמונות של האוכל.
- שלושה דברים שהייתי לוקח לאי בודד? כובע, משקפי שמש, וקפה קר.
הכירו את הסגל החדש לשנת 2024-2025 >>