מה תרצו לחפש?
מה תרצו לחפש?

פתיחת תערוכה: ''הסתבכות'': תערוכת יחיד חדשה של האמנית תלמה דינשטיין

תערוכה, הופעה, מיצג

גלריית טרומפלדור בבאר שבע בשיתוף המחלקה לאומנות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מציגה תערוכת יחיד חדשה של האמנית תלמה דינשטיין. התערוכה המוצגת תחת השם ''הסתבכות'', מציגה רישומים ודיוקנאות המציגים את מצבנו הנפשי והאנושי בשנתיים האחרונות.
13 נובמבר 2025

בתערוכה שתיפתח בגלריית טרומפלדור במהלך חודש נובמבר, מוצגים רישומים הלקוחים ממספר סדרות שהאמנית תלמה דינשטיין יצרה בשנים האחרונות. בכל סדרה נובע הסבך ממקור שונה: לעתים זהו מרקם צפוף של צמרות עצים בנגב או שיחים הנפרמים ברוח, ולעתים  סבך שנוצר מזרדים יבשים בידי ציפורים. אולם הקינים של תלמה עפים חבולים וריקים באוויר. ייצוג זה נמשל לתחושות שחווינו בשנתיים האחרונות, הבית שנפרץ אינו בטוח ומוגן.

סדרת הדיוקנאות בתערוכה מתארות מצב נפשי-אנושי מראות ייצוג נוסף של ''ההסתבכות''. בחלק מן הרישומים נפער פה זועק, הפנים מעוותות ומציגות כאב ואימה. באחרים, מתוך הסבך ומראות האימה מגיחה דווקא התקווה הזעירה והשברירית.

רוב הסדרות המוצגות בתערוכה נוצרו בין אוקטובר 2023 לאוקטובר 2025. מרבית הדיוקנאות נוצרו בין השנים 2021 – 2022. סידור הקווים, התנועה הסיבובית והחרדה הקיומית מתחזקים ככול שהמציאות החיצונית משפיעה על עולמה הפנימי של האמנית.

''הרושם שמותירים רישומיה של תלמה דינשטיין על הצופים בם הוא תחושה עזה של ''הסתבכות''. קווי הרישומים יוצרים סבך חזיתי שחוסם חלקית או לחלוטין את המבט אל מה שמסתתר מאחוריו. לא אחת הסבך עצמו הוא הנושא והמיכל שבתוכו לכודות האסוציאציות והאמוציות של הרישום.'' מספר אוצר התערוכה, פרופ' (אמריטוס) חיים מאור.

"גלריית טרומפלדור: מרכז אמנות" היא חלל תצוגה אשר נפתח במרץ 2012 תחת השם "הבאר". הגלריה ממוקמת בעיר העתיקה ופועלת תחת ניהולה של המחלקה לאמנויות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הגלריה הוקמה ביוזמה ובמימון של עיריית באר-שבע, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב וקרן רש"י. הגלריה היא מרכז ללא כוונת רווח אשר נועד לקדם וליצור תערוכות, פעולות אמנות ותרבות.

תלמה דינשטיין נולדה בשנת 1942 בתל אביב ומתגוררת כיום ביישוב עומר. בוגרת מגמת גרפיקה וציור  ב"בצלאל", עיצוב פנים וציור ב"האמרסמיט", קולג' לאמנות ועיצוב בלונדון ומדריכה במגמה לתואר שני בעיצוב ואמנות ב"אוניברסיטת קנזאס", ארה"ב. בוגרת המגמה לספרות וכתיבה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. משנת 1987 יוצרת, כותבת ומלמדת.

____________________

התערוכה תפתח ב13.11.2025 בשעה 18:00 באירוע חגיגי שהכניסה אליו חופשית.

התערוכה תוצג בגלריה טרומפלדור בין התאריכים 13.11.2025 עד ל-13.02.2026, הכניסה היא ללא תשלום.

שעות פתיחת הגלריה: הגלריה פתוחה לקהל בימים: ג',ד',ו' בשעות: 10:00-14:00 . ביום ה', בשעות: 15:00-18:00.

בימים נוספים לקבוצות בתיאום מראש.

כתובת הגלריה: רח' יוסף טרומפלדור 19, באר שבע, טל' לפרטים: 08-624-7706.